Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N maja 24, 2026 4:16 am

Autor
PostNapisane: So maja 01, 2010 12:43 pm 

Chciałbym się przesiąść z modeli elektrycznych na spalinowe. Czy Kyosho DRT jest dobry na początek? Jeździć raczej będę po szutrze, może czasem poskaczę. Czy za te pieniądze (mam do wydania ok 1300-1500 zł) lepiej kupić coś innego? W zawodach nie mam zamiaru startować, pragnę jedynie od czasu do czasu rekreacyjnie pośmigać modelem. Z innych modeli short course racing truck znalazłem Traxxasa Slayera oraz Team Associated SC8, jednak są one powyżej mojego budżetu. Są oczywiście elektryki np. HPI Blitz, jednak wolę zakupić spalinę. Od razu zaznaczę, że buggy nie przypadły mi do gustu, monster trucki też nie są dla mnie. Zastanawiam się jednak nad HPI Trophy 4.6 Truggy. Co sądzicie o tych dwóch samochodach (DRT i Trophy)?

DRT - http://www.strefahobby.pl/product_info. ... cts_id=912
Trophy - http://www.rc-modele.pl/product_info.ph ... ts_id=3160

Czy ktokolwiek posiada któryś z tych modeli? Bardzo bym prosił, aby się wypowiedział w tym temacie.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So maja 01, 2010 2:01 pm 

Sam nie posiadam modelu spalinowego , ale w ostatnim czasie wiele o nich czytałem . Przede wszystkim powinieneś zdecydować się na daną skalę . Trophy jest w 1/8 , DST to 1/10 . Przez to modele się znacznie różnią . Z tego co wiem Trophy bazuje na dobrym , sprawdzonym podwoziu np. z LSS . Silnik przez swoją skalę też jest większy niż DST . Za tą cenę można znaleźć inne auta np. LSS , ale jest to właściwie inna wersja Trophy .

PostNapisane: So maja 01, 2010 8:05 pm 

Po pierwsze - nie chodzi mi o Kyosho DST lecz o DRT... Przywykłem już do skali 1:10 i myślę, że przy niej zostanę. Ostatnimi czasy jeździłem modelem HPI Blitz i zakochałem się w modelach short course racing truck. Więc co sądzicie o DRT? Czy maszyna warta jest 1150 zł? Wygląda na solidną i myślę, że taka jest...

PostNapisane: So maja 01, 2010 8:33 pm 

Sorki pomyliły mi się nazwy , ale DRT to model z tej samej serii . Nie jestem do końca przekonany czy auto jest warte swej ceny . Np. auto w skali 1/8 w produkcji jest o wiele droższe . Przede wszystkim droższy jest silnik , serva , koła , całe podwozie i można by tak wyliczać . Trophy kosztuje o 100 zł więcej a ma cechy wcześniej wymienione przeze mnie . Jeśli jednak podobają Ci się short crouse to zakup takie . Jeśli masz do wyboru dwa auta z czego jedno Ci się podoba weź je , ponieważ nigdy nie chciałbym jeździć autem które mi się nie podoba . Ja jednak na twoim miejscu uzbierałbym i kupił Slayera . Na początku jedyny zakup to pakiet , ładowarka i paliwko . :wink:

PostNapisane: So maja 01, 2010 11:16 pm 

Traxxas Slayer - ciekawa maszyna. Jak uzbieram pieniążki to zastanowię nad jego kupnem. Na razie posiadam 1200 zł, niedługo powinno jeszcze coś wpaść. DRT oparty jest na podwoziu takim samym jak zastosowano w DST i DBX. Czy jest to solidna konstrukcja? Czy mam się po niej spodziewać jakichkolwiek ,,niespodzianek''?

PostNapisane: N maja 02, 2010 9:53 am 

Z tego co wiem to jest dobra konstrukcja . Nie ma żadnych przecieków , z silnika [ a z tego co czytałem to przypadłość Kyoscho ] . Czytając amerykańskie fora też o niczym się nie dowiedziałem . Jeśli jesteś przekonany do Shourt Crouse to zapewne nie jest zły wybór , lecz na pewno lepszy od niego jest Slayer . Opiera się na sprawdzonych rozwiązaniach , ma dobry silnik , według mnie jest na prawdę świetny do rozpoczęcia przygody z spalinami . Nie jestem jakoś super rozeznany w temacie tych modeli więc może niech wypowie się ktoś inny z większym stażem , lub osoba która miała taki model . :wink: