Tomasz Świątecki napisał(a):
O usterkach narazie się nie wypowiadam bo modelem przejechałem dwa baki dopiero

Prosze o info na biezaco odnosnie ewentualnych awarii w obydwu modelach ...
No faktycznie te czesci FG robia wrazenie choc nie mam przekonania do tego przeniesienia napedu paskiem na 4 kola, dajmy na to ze pasek peka to rozumiem ze zostaje nam naped 2WD ? ciekawe jak z wytrzymaloscia tej czesci jak i innych takich jak np. dryf czy zebatki, prosze i info.
Co ile trzeba wymieniac klocki i tarcze hamulcowe ? bo przy tej masie modelu maja co robic.
Co do HPI Baji zbytnio nie ma sie do czego przyczepic, jesli chodzi o sam model jest solidnie wykonany, ale uwazam ze cena jest sporo zawyzona, tak wiec na samym starcie wydalbym wieksze pieniadze na sam model 3700-4800zl nie wspominajac o kasie na te czesci ktore w sumie musialbym dokupic aby zadbac o niska awaryjnosc Baji.
Plusem sa serwisy takie jak
www.HPIBajaTutorials.com ;
www.bajaplanet.com + pelno flimikow na YouTube co i jak zrobic a wszczegolnocki kanal
www.youtube.com/user/TeamFastEddy czy jest cos takiego dla FG ?
Ogolnie z mojego punktu widzenia porownując te dwa modele uwazam ze FG Monster technologia jest troszeczke do przodu np. hamulce tarczowe, jak dla mnie rewelka, za 3000 mamy nowy model RTR 4x4 z mocnym silnikiem 30cc, apke 2.4Ghz no i nie wspominam wogole ze body FG Monstera bardziej mi odpowiada wizualnie

Jesli macie cos do dodana prosze pisac ... bede mial wiecej informacji, argumentacja jest wazna bedzie mi latwiej namowic zonke i przygotowac ja psychicznie na nowy model

No nic, do lata mamy jeszcze trozke czasu tak wiec poki co trzeba ochlonac, dobrze przemyslec sprawe no i zbierac kase

a was prosze o atywnosc w temacie, jesli przejdzie wam jakas rzecz przez mysl i srwierdzicie ze mi sie to przyda, to bardzo was prosze ... pisac

Dziekuje wszystkim, pozdrwiam >
Turnigy 4x6S Charger + Power X-40A
Album:
http://facebook.com/album.php?aid=20604 ... 6dc4b0d48cGG: 6345585