Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 5:27 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz kwi 15, 2010 9:26 pm 

witam chciałbym sie dowiedzieć który według was jest lepszy model który sie lepiej prowadzi i do którego lepiej z częściami i który mniej awaryjny i wytrzymalszy prosiłbym o szybką odpowiedz bo zamierzam kupić jednego z nich w najbliższym czasie

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So kwi 17, 2010 7:27 pm 

Z osiągnięć wynika że Losi jest lepsze jednak dostęp do części w PL jest taki sobie...
Xray...osobiście mi sie nie podoba w PL jest popularny ponieważ jest dobry dostęp do części.

Jeżeli byłbym na twoim miejscu to brałbym Losi.Model jest o wiele lepszy od Xraya...

Bierz Losi !

Pozdrawiam

PostNapisane: N kwi 18, 2010 12:24 pm 

Fakt, problem z częściami, poza tym potrzebujesz calowych narzędzi, czyli dodatkowy koszt.

Obydwa modele są z w najwyższej półki, ale mam słabość do losiego, więc skłonny byłbym bardziej do losiego.

Mammoth Racing Concepts - www.mammothrc.pl

lukasz7-92@tlen.pl
kom 607534977

PostNapisane: N kwi 18, 2010 12:58 pm 

Adam Paprota napisał(a):
Model jest o wiele lepszy od Xraya...

Możesz dokładniej określić to "o wiele lepszy" najlepiej w punktach?

PostNapisane: N kwi 18, 2010 1:35 pm 

Wystarczy popatrzeć jakimi modelami jeżdżą na zachodzie...

Sorry ale to moje zdanie...ja nie wzoruje się na Polskich zawodnikach...

Tak jak pisałem bierz Losi bo ma dużo więcej "ciekawostek" niż Xray...chodź by centralnie umieszczony silnik.

Ciekawie umieszczoną elektronikę.Jakość Losi też jest bardzo dobra.

Poczytaj sobie zagraniczne strony i fora.

neobuggy.net , redrc.net

Nie będe się kłócić co jest lepsze.Dla mnie(moje osobiste zdanie,proszę o brak krytyki) Xray jest słaby.Nie podoba mi się ta Firma i tyle :)

Najlepiej napisz na w/w forum to odpowiedzą tobie co jest lepsze.

Pozdrawiam.

PS. Jeżeli nie wiesz co kupić poczytaj sobie wyniki z MŚ .

PS .2. Jeżeli chcesz kupić Losi to kupuj na http://sklep.rcracing.pl/ Sklep godny polecenia

:)

PostNapisane: N kwi 18, 2010 1:52 pm 

Super uzasadnienie, dzięki.

PostNapisane: N kwi 18, 2010 2:20 pm 

Proszę o uzasadnienie w czym xray jest lepszy?

Xray nie ma nic do zaoferowania poza węglem i dobrą jakością

Ostatnio edytowano Śr kwi 28, 2010 8:21 am przez Adam Paprota, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N kwi 18, 2010 2:37 pm 

A czemu Święta Wielkanocne są lepsze od Bożego Narodzenia? (lub odwrotnie?)

PostNapisane: N kwi 18, 2010 2:58 pm 

Wymienianie i przechwalanie obu modeli jest bez sensu.Każdy jezdzi tym czym chce , ja już napisałem swoją opinie.
Oba modele są z "górnej półki" jednak ja bez wachania wybrałbym Losi.Jednym z powodów tej decyzji byłby fakt że Losi na MŚ miał najszybsze okrążenie a to mówi samo za siebie...

Decyzja należy do Ciebie , kup to co Ci sie podoba.

PostNapisane: N kwi 18, 2010 3:11 pm 

Adam Paprota napisał(a):
Jednym z powodów tej decyzji byłby fakt że Losi na MŚ miał najszybsze okrążenie a to mówi samo za siebie...

Pewnie, to oznacza że JEGO KIEROWCA uzyskał najlepszy czas jednego okrążenia.

Ale ja już się nie wtrącam :)

PostNapisane: N kwi 18, 2010 3:52 pm 

Co niezmienia faktu że jechał modelem Losi.
Xray na swoim koncie nie ma znaczących osiągnięć...

PostNapisane: N kwi 18, 2010 5:19 pm 

Takie osiągnięcie
http://www.teamxray.com/teamxray/news/n ... 163f8ecafb
Oczywiście wyraźnie widać , że najwięcej modeli jest właśnie firmy Losi co pokazuje :http://www.neobuggy.net/images/News/neo2010top30cars.jpg
Nie jeden z kolegów śmiga modelem firmy Xray i wszyscy są z tych modeli zadowoleni .

PostNapisane: N kwi 18, 2010 5:38 pm 

Niestety PL to kraj z dziwnymi zwyczajami i Uprzedzeniami...
Na całym świecie modele Losi ją bardzo popularne i cenione ale nie w PL musi być inaczej.
Tak jak pisałem kup to co ci sie podoba.

Prosze aby w temacie pisały tylko osoby które mają lub miały jeden z w/w modeli.

Mam nadzieje że to koniec potyczki który model lepszy. Wszystko zostało już napisane.

PostNapisane: N kwi 18, 2010 5:41 pm 

Nie napisałem, że Xray jest lepszy bo go nie mam (miałem XB8 i mam XT8) ale po prostu jeśli ktoś pisze że model "jest dużo lepszy" to jestem ciekawy dlaczego tak uważa. Niestety uzasadnienie jakie podałeś jest na poziomie dyskusji w piaskownicy i w przypadku topowych modeli jakimi są Xray i Losi wypadałoby użyć trochę bardziej wyszukanych argumentów niż taki że nie lubisz firmy Xray. Dalej czekam na konkrety a więc zawieszenie, przeniesienie napędu, łatwość serwisowania, wytrzymałość elementów, zachowanie na torze (porównanie dwóch modeli bo rozumiem, że miałeś obydwa).

PostNapisane: N kwi 18, 2010 5:54 pm 

Hmm...

to ja tak z innej beczki - Mugen MBX6-T, a Xray XT8. Kiedyś czytałem wątek na rctech.net, w którym gość opowiadał, że miał Xraya XT8 '09 specs, jednak postanowił go zmienić na Mugena MBX6-T. Po zmianie modelu na tym samym torze i wyposażeniu (silnik + elektronika + koła) uzyskiwał średnio lepsze czasy okrążeń o 1.3 sekundy. Wiktor Sułek może będzie miał link do tematu, bo z nim o tym dyskutowałem.

Swoim modelem przejechałem ok. 5L w warunkach mało przyczepnych o dużym zapyleniu. Jak na razie nie połamał mi się żaden z plastików. Sprzęgło nie daje oznak zużycia. Łożyska w bardzo dobrym stanie (te na dyfrach i w ukladzie kierowniczym w stanie idealnym, w kołach wymienione zapobiegawczo, a używane wyczyszczone i w przyszłości będą zastosowane ponownie w modelu). Ścigałem się między innymi też z Xrayami, ale raczej nigdy żaden nie potrafił zagrozić mojej pozycji. Kierowcami byli raczej zawodnicy z kilkuletnim doświadczeniem zawodniczym.

Ponadto moje odczucia z jazdy - model jest bardzo dobrze wyważony, super zachowuje się w locie, fabryczne ustawienia są idealne (model skręca bdb, super wybiera nierówności). Reaguje na najmniejsze zmiany w ustawieniach, dzięki czemu ciągle można udoskonalać set-up. Jeśli ktoś nie wierzy we właściwości jezdne tego modelu - zapraszam na zawody do Nowego Targu.

Moim zdaniem Xray to dobry model, ale części są niestety bardzo drogie. Moim zdaniem utrzymanie Losi jest sporo tańsze, nawet przy ściąganiu z USA i naliczaniu VATu przez Urząd Celny.

Co do opcji tuningowych - w dobrych pieniądzach można dorwać elementy zawieszenia (zwrotnice, ich mocowania, ramię serwo savera, regulowane łączniki) do modelu 8ight. Tuning do Xraya, w postaci jednej zwrotnicy przedniej aluminiowej to koszt 200 zł. Przy "ściągnięciu" zwrotnic Losi aluminiowych z USA koszt to ok. 210 już z wysyłką i VATem. Z tym że za 2 sztuki.

Poza tym Losi to marka, która wprowadziła do buggy bardzo rewolucyjne rozwiązania. Np. kardan osadzony na łożysku mniejszym od zewnątrz i większym od wewnątrz, obudowa ze spadkiem (powodująca redukcję temperatury silnika o 10*C), centralne umieszenie silnika, wyważenie półki serw i rozdzielenie obudów odbiornika pakietu, amortyzatory typu big bore, system układu kierowniczego (krótki i długi ackermann), zbiornik paliwowy (a mianowicie ta "szyszka" wybierająca paliwo do końca). To tyle z tego co pamiętam.

Ja gdybym miał teraz wybierać model to wybrałbym Mugena MBX6 albo kupił drugie Losi. Dobrym modelem jest również Team Associated RC8B.

Co do sukcesów Xraya w Australii... Równie dobrze każdy mógłby dać link, w którym byłaby mowa o zwycięstwie Losi bądź Mugena w Estonii w mistrzostwach kraju...

Pozdrawiam

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Ostatnio edytowano N kwi 18, 2010 6:18 pm przez Mateusz Łukaszuk, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona