Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 6:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:18 pm 

Witam wszystkich, jestem nowy na forum, jezdze himoto buggy od jakiegos czasu, pare silnikow i pakietow mam juz za soba, przyszedl teraz czas na modernizacje, kasa jest, checi sa, czasu brak i wiedzy tylko brakuje, chce wstawic do siebie combo mamba monster, wybralem ta firme gdyż chce miec zestaw taki ktory posłuży mi do konca zabawy w skale 1/10, wiem tez ze za jakis czas kupie dosc przyzwoitego 1/10 bagusa lub tragusa i tu ten silnik powinien byc docelowy. od modelu oczekuje nadmiary mocy do tego stopnia zeby dalo sie poniesc przednie kola do gory, regulator taki zeby dal sie programowac, lubie posmigac w terenie wiec kaganiec trzeba zalozyc, czasem tez zakladam kola szosowe i i zebatka do duzych predkosci :)

jesli chodzi o prad to jeszcze w pierwszych dniach bedzie zasilanie nimh a potem lipo/fe

ok mamba to klasa w sobie, co brac ?? czy wolniejsza 4600 ale z momentem i zebatkami nadrabiac czy szybsza 6900 / 7700 ?? czy bedzie miala wystarczajaca dobry "dol" ?? pytanie moze glupie ale ja poprostu nie jestem w stanie tego ogarnac :oops:

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:23 pm 

nie wiem czy himoto będzie chciało współ pracować z MM :D a buggy postawić na 2 koła może byc cięzko :wink:

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:32 pm 

Jeśli kolega chcesz sobie kupić zestaw po to , żeby w przyszłości zmienić podwozie na coś porządniejszego , to nie zły pomysł , lesz od czasu do czasu po zmianie silnika musisz się liczyć z tym , że coś się złamie , wygnie i element do wymiany . Silnik - dobry wybór . Nie ma w tej cenie lepszego zestawu , chyba , że EZRun . :lol: Wydaje mi się , że najlepszą wersją będzie 6900 . Ani nie za szybki a mocy też ma sporo . Może wypowie się też ktoś kto miał ten zestaw , lecz wądpie żeby ktoś miał z nim problemy . :wink:

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:41 pm 

Bender napisał(a):
nie wiem czy himoto będzie chciało współ pracować z MM :D a buggy postawić na 2 koła może byc cięzko :wink:

wlasnie chodzi o to ze widzialem takie cos na youtube :D koles dawal ognia a bagus zaczynal fruwac, himoto tez widzialem z mamba w akcji, ok jesli nie mamba to cos takiego zeby bagus byl piekielnie szybki?? zalezy mi na tym zeby na szosowych kołach przy jezdzie dalo zerwac sie przyczepnosc. zebatki + regiel + silnik chce zmodyfikowac, w tej chwili mam nosram moze cos z tej stajni ?? jesli model zniszcze tym setupem to tylko przyspieszy kupno czegos profi. w zasadzie to mozna bylo by napisac krocej czego oczekuje :), maksymalny power do wscieklizny ktory da sie programowaniem regla ustawic do zabawy na torze :)

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:47 pm 

tylko ze combo mamba monster to silniki 2200kv i 2650kv oraz nizsze a nie silniki do onroadow z 5000kv i w gore.....

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:48 pm 

O zerwaniu przyczepności się nie martw , bo to każda BL-ka potrafi . Wydaje mi się , że lepszy zestaw niż MM ci nie jest potrzebny . Mógłbyś powiedzieć jaki konkretnie masz model [ himito ] .

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:49 pm 

"....wlasnie chodzi o to ze widzialem takie cos na youtube :D koles dawal ognia a bagus zaczynal fruwac, himoto tez widzialem z mamba w akcji, ok jesli nie mamba to cos takiego zeby bagus byl piekielnie szybki?? zalezy mi na tym zeby na szosowych kołach przy jezdzie dalo zerwac sie przyczepnosc. zebatki + regiel + silnik chce zmodyfikowac, w tej chwili mam nosram moze cos z tej stajni ?? jesli model zniszcze tym setupem to tylko przyspieszy kupno czegos profi. w zasadzie to mozna bylo by napisac krocej czego oczekuje :), maksymalny power do wscieklizny ktory da sie programowaniem regla ustawic do zabawy na torze :)...."[b][/b]

A masz pojęcie jak opanować taki model czy chodzi ci tylko o efekt żeby koledzy zrobili "uuaaa zaje...ie!!!" ??

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 6:51 pm 

matizz napisał(a):
Jeśli kolega chcesz sobie kupić zestaw po to , żeby w przyszłości zmienić podwozie na coś porządniejszego , to nie zły pomysł , lesz od czasu do czasu po zmianie silnika musisz się liczyć z tym , że coś się złamie , wygnie i element do wymiany . Silnik - dobry wybór . Nie ma w tej cenie lepszego zestawu , chyba , że EZRun . :lol: Wydaje mi się , że najlepszą wersją będzie 6900 . Ani nie za szybki a mocy też ma sporo . Może wypowie się też ktoś kto miał ten zestaw , lecz wądpie żeby ktoś miał z nim problemy . :wink:

jesli chodzi o ezruna to rozne opinie sa, po forach czasem ktos pisze ze cos sie upalilo... ale nie skreslam tego.

jesli chodzi o moje doswiadczenie to juz troche smigam moim samochodem, zdazylem juz troche silnikow przepchnac i gratow tez narozbijalem troche, lacznie z plyta ;) jesli chodzi o jazde to, to co mam naprawde dobrze ogarniam ;) a jeszcze daaaawno temu spaline mialem, teraz przyszedl czas na cos bardziej profi z skali 1/10 a jak robic to konkretnie, od jakiegos czasu juz rozgladam sie za zmiana samochodu.

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 7:04 pm 

Tak właściwie to z tym EZRun-em to bł żart . :D

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 7:56 pm 

matizz napisał(a):
Tak właściwie to z tym EZRun-em to bł żart . :D

no to sie zdziwilem ze wychodze z kalibrem mamba lub nosram a ty wyskakujesz mi z ezrunem, jak napisze wprost ze jest feee to sie zacznie wojna na forum ;)

ja pytania co na poczatek mam kupic, to mam juz dawno za soba :) teraz jestem na etapie zmiany na wieksza zabawke bo mala mi nie wystarcza juz. jezdze juz od roku lub dluzej, a uczylem sie sam na swoich bledach i wiedze czerpalem od sprzedawcow w sklepach ale to nie tedy droga...

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 7:58 pm 

Ludzie mamba monster to do 1;8 :!: :!: a nie 1:10 pozatym tak jak zmieścisz tam silnik który jest jak 1,5 540 :? :? i gdzie upchniesz ten regiel ja radził bym Ci kupiń nosram matrix combo 3,5t,a potem kupisz podwozie i będziesz mial zawodniczy zestawik :D

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 8:02 pm 

Stacek napisał(a):
Ludzie mamba monster to do 1;8 :!:

http://www.rc-modele.pl/product_info.ph ... ts_id=3178 ----> w opisie wyraznie jest ze to do 1/10

http://www.castlecreations.com/products ... drive.html ---> oficjalna strona

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 8:46 pm 

to zobacz co napsiales w pierwszym poscie.... jak wol MAMBA MONSTER,wiec Cie informuje ze popelniasz blad przypisujac temu kombo silniki z 5000kv

PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 9:27 pm 

piszesz o Mambie Monster, a podajesz linki do Mamy Max Pro...

PostNapisane: Cz kwi 08, 2010 8:12 am 

dubik napisał(a):
to zobacz co napsiales w pierwszym poscie.... jak wol MAMBA MONSTER,wiec Cie informuje ze popelniasz blad przypisujac temu kombo silniki z 5000kv

zwal jak zwal, tak masz racje, uzywalem ogolnie nazwy MM, majac ciagle na mysli zestawy do 1/10 a patrzac na to co jest u producenta to moge wybierac miedzy extreme 1/10 max pro a sport 1/10 power for the people. Ponawiam pytanie, jakiego regla z silnikiem szukac aby miec zapas mocy i poszalec na maxa, musi byc regulacja regla bo jezdze na asfalcie a potem zakladam kola w teren i bawie sie na torze. jesli chodzi o przeniesienie napedu jesli sie sypnie trudno, przyspieszy to tylko zmiany na lepsze. budzet ?? mysle nad czym z przedzialu 500 1000zl raczej combo z powodu ekonomiki. chcial bym sprzet w dobrym stosunku ceny do jakosci,.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona