Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So cze 13, 2026 4:37 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt mar 19, 2010 8:54 pm 

JaK NA MT2 W DOBRYM STANIE TO DOBRA CENA SAM MAM NITRO MT2 18SS OD POCZĄTKU DOPIERO PÓZNIEJ PRZEZUCIŁEM SIĘ NA SAVA .aLE BYŁEM I JESTEM Z NIEG BARDZO ZADOWOLONY.jAK NA POCZĄTEK MYŚLE ZE MOZESZ SPOKOJNIE WZIĄŚĆ MT2 LUB JAK KOLEDZY WYZEJ PISALI E-FIRESTORM BO WIDZIAŁEM DZIS FLUXA ZA 750ZŁ. WYBÓR NALEZY DO CIEBIE .POZDrAWIam

Model Cars Łódź

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt mar 19, 2010 10:44 pm 

Co do tego MT2, które pokazałeś... ja bym tego nie brał.
Popatrz:
- masz tam mnóstwo brudu - czyli model pewnie nie był czyszczony
- urwana końcówka tłumika
- spore braki farby na karoserii

Moim zdaniem, model troche zanidbany...jeśłi nadal Cię interesuje ten konkretny, to poproś o więcej fotek.

Do tego ciekawostka:

Cytuj:
NIE KUPOWAĆ U TEGO ALLEGROWICZA BEZ OBEJŻENIA I DOKŁADNEGO SPRAWDZENIA !! Opony które miały mieć bieżnik od 7.5-9mm miały 5.2-8mm.Napisz,a wyślę film z momentu odebrania od kuriera opon i mierzenia przy nim bieżn.suwmiarką elektroniczną
[Odpowiedź z:sob 29 lis 2008 23:44:49 CET] BRAWO !!! Suwmiarka el. i kamera już jest. Przy następnym odbiorze przesyłki używanych opon - jeszcze ekipę dochodzeniowo-śledczą, brygadę antyterrorystyczną i ktoś z prokuratury. To dopiero będzie materiał dowodowy ! Ale będzie jazda !

Tyle ode mnie na temat tego modelu...

PostNapisane: Pt mar 19, 2010 10:51 pm 

Wiem widziałem ten komentarz ale jak na to racjonalnie popatrzeć czy ktoś normalny nagrywa film z odbiory przesyłki.. może chodzi tu o samochody 1:1 (ma na innych aukcjach), ale myślę, że ktoś kto ma 99.1% pozytywnych transakcji jest godzien zaufania. A jeśli chodzi o ten konkretnie model to jak bym do tego gościa dzwonił to o co najlepiej zapytać i wgl?

PostNapisane: Pt mar 19, 2010 10:55 pm 

Kiedyś słyszałem, żeby modele kupować od ludzi w 100% pewnych... Z resztą sam się przejechałem na kupnie używki, więc teraz jestem dość drobiazgowy...

PostNapisane: So mar 20, 2010 9:36 am 

Zadzwon albo napisz do gościa ile litrów ma przejechane w jaki sposób i przez kogo był docierany,w jaki sposób był myty ,jesli wodą ile się suszył,jesli ponad 1 dzien to dobrze.Ja na twoim miejscu czekał bym na okazje kiedys na allegro były bardzo zadbane mt2 za 600zł jednego z nich mój kolega kupił wymienił tylko wachacze i one waya nic więcej

Model Cars Łódź

PostNapisane: So mar 20, 2010 10:39 pm 

mam firestorma 10t od paru lat. Model jest wyjątkowo mało awaryjny i łatwy w obsłude i wogóle lux torpeda, ale podstawowe pytanie: ile masz lat? do spalinki trzeba mić troche oleju w głowie. nie ubliżając nikomu.

wracając do modelu. to że jest mniejszy wcale nie przeszkadza. Waży dużo mniej od sava czy innych modeli w skali 1/8. Mocy mu nie brakuje, rwie asfalt i co trzeba. dobrze wyregulowany robi whelle bez problemów. I jest dużo tańszy w eksploatacji. Idealny do zabawy/ bashingu. 2WD to kwestia gustu.

używany spaliniak to zły pomysł. na pewno nie przez allegro. najlepiej od zawodnika, przez forum, albo widziany na własne oczy. i najlepiej z kimś kto sie zna. nieprawdą jest że używany wyjdzie taniej (może ale nie musi. nawet nie chce) bo jak żle trafisz to wydasz drugie tye żeby go przywrócić do odpowiedniego stanu.
Słyszałem że mt2 są takie sobie... ale nie wiem jak jest naprawde.

na początek polecam elektryka. w tym przypadku używka to nie samobójstwo, łatwiejszy w obsłudze, mniej awaryjny, itd.
Powiedzieć i napisać wszystko można. A niepewny jest już sam silnik, kto odpala silniki tak o. nie w modelu żeby sobie na niego popatrzeć?

Sory za literówki ale troche póżno post długi (mój najdłuższy jak dotąd ;p,) i poprawiać mi sie niechce.
chyba wszystko.

PostNapisane: N mar 21, 2010 11:59 am 

Thx za taką wyczerpującą odpowiedź ;P. A wracając do twojego pytania to mam 15 lat, myślę, że nie jestem tam jakimś "gówniarzem" xD. A więc według was lepiej kupić nowego firestorm'a bo jest po prostu mniej awaryjny i tańszy w eksploatacji niż kupiona przez allegro "używka"?

PostNapisane: N mar 21, 2010 1:43 pm 

Tak :D

PostNapisane: N mar 21, 2010 4:38 pm 

Kup samochodzi nowy jeżeli chodzi o spaliny,kupisz od kolesia którego to bylo pierwsze auto i na nim się "uczył".Nie byl docierany źle wyregulowany itd :D To tak jak byś kupil samochod w skali 1:1 przez allegro

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: N mar 21, 2010 4:54 pm 

Stacek napisał(a):
Kup samochodzi nowy jeżeli chodzi o spaliny,kupisz od kolesia którego to bylo pierwsze auto i na nim się "uczył".Nie byl docierany źle wyregulowany itd :D To tak jak byś kupil samochod w skali 1:1 przez allegro

...i poprosił o wysyłkę pocztą :lol:

Przy kupnie używki można się rozczarować ;]

Podsumowując:
Kupuj nowego ze sklepu :)

PostNapisane: N mar 21, 2010 6:02 pm 

Myśle że w takim wieku możesz sie za to zabrać.

Przedewszystkim dużo czytaj, opcja szukaj nie boli, wujek google też.
Poszukaj czy w twojej okolicy nie ma jakiegoś klubu modelarskiego, albo kogoś bardzej doświadczonego.
Filmik o docieraniu z hpi jest dobry, daje ogólne pojęcie o tym co robisz.

PostNapisane: N mar 21, 2010 6:28 pm 

A dlaczego ogólnie sądzisz że ktoś kto ma ponizej 15 lat nie zna się na tym są i 10-latki które potrafią wyregulować silnik :wink:

http://allegro.pl/zawodniczy-model-team ... 76477.html

PostNapisane: Pn mar 22, 2010 3:53 pm 

Mam jeszcze jedno zasadnicze pytanie a mianowicie wczoraj miałem sporo wolnego czasu i poczytałem sobie forum i zauważyłem, że większość opinii o samochodach spalinowych wygląda w stylu "samochody spalinowe są dla ludzi którzy lubią ciągle coś wymieniać" "mi w nitro wybuch silnik po 3 bakach", I tu pojawia się moje pytanie czy samochody spalinowe są naprawdę takie awaryjne czy jak się będzie postępować według instrukcji i rad osób bardziej doświadczonych wszystko będzie działać jak należy?

PostNapisane: Pn mar 22, 2010 5:30 pm 

Wątpię, żeby psuły się dużo częściej niż elektryki, chociaż moja wiedza o spalinach jest dosyć skąpa:)

PostNapisane: Pn mar 22, 2010 5:39 pm 

Kiedy kupujesz auto spalinowe musisz się liczyć z kosztem paliwa i tym że pewnego razu model nie będzie chciał odpalić i częka cię długi serwis , ale nie znaczy to że spalniy się psują . Jeśli jednak zdecydujesz się na auto elektryczne na początku koszt będzie większy , lecz później nad autem nie będziesz musiał tak długo siedzieć / pracować .
P.S
Może fajną spaliną będzie nowy Bullet 3.0 z HPI . 8)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona