Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt maja 19, 2026 2:08 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 12:35 pm 

NIech mi ktos napisze.
OPŁACAŁO SIE?????????
http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=32952471

Dodam od siebie ze silnik ma 2.5cm, napęd na 4 kola, aparature 2 kanałową FM, plus paliwo.
Bede tym modelem mogł wystartowac w jakiś zawodach???
Jestem poczatkujacy i zamierzałem kupic TL-01 ale zdecydowałem sie na spalinke poniewaz za tą cene moim zdaniem sie opłacało. A waszym???

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 12:40 pm 

Za ta cene to sie olacalo, ale zeby jezdzic na zawodach musisz zmienic silnik na .12 czyli 2,11 cm. Cos slyszalem ze podobno ma byc zmiana i bedzie tez mozna startowac w zawodach z silnikami 2,5 ale nie wiem dokladnie o co chodzilo. Moze ktos na forum jest bardziej zorientowany.

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 12:50 pm 

Oplacalo sie...Co do 15 to mowi sie ze cos w przyszylm roku moze juz powstanie , ale wydaje mi sie ze nieco pozniej.Pytaleś ile przepalil Litrow paliwa??

PostNapisane: Śr paź 13, 2004 1:11 pm 

[quote="Sebas84"]NIech mi ktos napisze.
OPŁACAŁO SIE?????????
[quote]

tak, fajnie ze kolejny model jest w Kraku :) <OK>

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 2:55 pm 

Autko wyjedzilo 0.5l paliwa:)
Najlepsze jest to ze jestm poczatkujacy i niemam pojecia jak sie go zapala (wiem ze jest jakis starter) jak sie go gasi, regululuje itd.
Ale mam nadzieje ze sie szybko naucze.
Czy mogl by ktos zapodac mi linka z podwoziem tego modelu??? Chetnie poczytal bym cos wiecej na jego temat.
ile moze kosztowac silnik uzywany 2.11 i czy wmiare łatwo go przelożyc??? Niezamierzam czekac ponad rok zeby wystartowac w zawodachy. Jak sie naucze wmiare jedzic to napewno do NOWEGO SĄCZA bym sie wybrał na zawody. Chociaz niedawono bylem przejazdem ale tylko oglądałem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 3:08 pm 

Co do zapalania to po prostu zakladasz klips na swiece, podpompowywujesz paliwo, i ciagniesz za szarpanke (o ile taka jest :D) i po chwili sciagasz klips

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 3:19 pm 

Widze ze niezly jestes desperado ze sobie model spalinowy kupiles a nie wiesz gdzie szukac do niego linku i jak to mniej wiecej dziala...Silnik przelozy malpa heeh no pod warnukiem ze model zaprojektowany jest pod dany rozmiar czyli jesli jest 12 to bez problemu przelozysz do tego modelu inna 12.Ceny silnikow o tej pojemnosci sa rozne..(mozesz kupic za 60$ albo za ponad 300$)Informacje powinny byc na stronie producenta hehe chyba www.tamiya.com :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 4:39 pm 

Ok dzieki za opdpowiedz. Co do tego ze jestem desperado to moze nie do konca ale fakt ze sie przypalilem. No ale stwierdzilem ze niekupie spalinki z napedem na 4 koła i aparaturą FM. Rozmawiałem ze sprzedajacym przez meila, przeslał wiecej fotek podwozia itd.

Zreszta jak pisałem wczesniej myslalem o TL - 01 albo TT-01 ale praktycznie za te same pieniadze wole spalinke, bo mysle ze frajda z jezdzenia bedzie lepsza (mam nadzieje)

I znalazłem w sieci to:
http://www.rcmart.com/catalog/product_i ... ts_id=3616

Mysle ze to podobne do mojego modelu (w sumie na zdjeciach jest identyczny tylko rozni go pojemnosc silnika)

TYLKO ZE STRONA NIE JEST PO POLSKU:(

Co do tego ze da sie przełozyc taki sam silnik 2.11 to sie domyslam. Mnie interesuje czy da sie zastapis silnik 2.5 na 2.1??????

No i teraz pewnie dla niektorych najglupsze pytanie ale dla mnie wazne. Jak sie gasi silink w modelu????

NO i juz przestaje zawracac głowe modelem ktorego jeszcze niemam a bede miał dopiero pojutrze:(
Jak go bede miał w rekach to bede pytal co dalej.

POZDRO

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 13, 2004 5:47 pm 

Jesli moge zapytac to ile masz lat??Co do tej samiany silnika to sie da..Aha no i istenieje opcja szukaj :!: :) No ale dobra... ehe a wiec model mozna zgasic poprzez zcisniecie przewodu paliwowego , zataknie wydechu i cos tam jeszcze bylo.Chyba najlepszym sposobem jest zatkanie przewodu paliwowego..

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 15, 2004 8:38 pm 
Raflee

Sebas84 napisał(a):
Autko wyjedzilo 0.5l paliwa:) ...

Troche mi sie wierzyc nie chce ;)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 15, 2004 9:11 pm 

Aby zgasic silnik najlatwiej jest:
a) przytkac tlumi
b) przytkac filtr paliwa
c) przylozyc cos do kola zamachowego aby zatrzymac
d) zatkac wezyk z paliwem aby zabraklo go :)

Mam go i pcham go :P

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 15, 2004 9:44 pm 

Lokalizacja: Warszawa praga Auto: Academy SP3 1/12, Tunder Tiger TIGER4WDS Associated TC3 Team Kit HPI E10 Drift
Kuba Stabiszewski napisał(a):
Jesli moge zapytac to ile masz lat??

Kubuś książke piszesz??
Ja wiem co chcesz zrobic.... że Sebek ( o ile mozna sie tak zwracać ) jest jakimś dzieciakiem ale po nicku wygląda że ma 20 lat a jeśli chodzi o te pytania........ PYTAj o wszystko ja sie ni spytałem (w moim 1 modelu) bo to było głupie pyanie no i miałem skasowany modelik a model super no i pozatym ten spfrzedawca mieszka blicko mojej działki :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 15, 2004 10:50 pm 

No wiec tak.
Odebrałem dzisiaj paczke z poczty. Do modelu dodatkowo dostalem 0.5l paliwa, 4 nowe felgi w raz z oponami slick,klips do świec, klucz do swiec, podstawke aluminiowa pod samochod, wszystkie instrukcje, 4 nowe amory wraz ze sprezynami (chyba standard).

Niejest tak dokońca jak pisałem na samym poczatku. Silnik niejest 2.5 tylko 2.11 co mnie bardzo ucieszylo bo bede mogl startowac w zawodach.
Problem jest jednak w tym ze aparatura niejst FM tylko AM:(
Jak bede chciał pojechac na zawody to aparaturke przydało by sie wymienic. Sprzedawca pisal ze jest FM i telefonicznie tez potwierdzał ze to FM a w instrukcji pisze co innego. No coż mowi sie trudno.

Buda jest w kiepskim satnie (ale nienajgorszym, da sie jezdzic).

Samochod ma poprowadzony od tłumika rure wydechową ktora idze na tył samochodu (kolo silnika). Rura dochodzi do tak jak by do nastepnego tłumika z tym ze ma 2 rury wydechowe. Powiem ze nawet fajnie to wyglada, ale niewiem jak bedzie w praktyce. Gdzies na forum przeczytalem ze to oslabia rzywotnosc silnika. Jezeli to prawda to prosze mi napisac. Jest to dosc wazne bo jezeli mam zniszczyc silniki to wole rure sciagnac. Zreszta jak ktos chce zobaczyc zdjecia to moge wysłac na meila.

Jazde dopiero wybrubuje najwczeniej jutro:)

Mam 20 lat i mozna do mnie mowic Sebek:)

Ps: NIech mi ktos napisze co z ta rurą wydechową i tlumikiem zrobic. Zdjąć czy zostawic??

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 15, 2004 11:03 pm 

Sebas84 napisał(a):
Ps: NIech mi ktos napisze co z ta rurą wydechową i tlumikiem zrobic. Zdjąć czy zostawic??

Zostawic tylko to co bylo orginalnie z samochodem, jeden tlumik.
Wydech w silnikach 2suwowych jest niezmiernie wazny, zle dobrany moze pogorszyc osiagi.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 16, 2004 9:08 pm 

No i dzisiaj odbyłem pierwsza jazde. Pojezdzilem moze z 5 minut poczym autko wjechalo na trawnik (dosc szybko). Zanim dobiegłem to zgasł. NIebyło juz paliwa bo nalałem nieduzo. Mozliwe ze to dlatego zgasł
Potem niemoge go uruchomic za nic w swiecie. Nawet jak był jeszcze silnik ciepły. Potem na zimnym silniku dalej lipa:(
Mam nadzieje ze nic nieuszkodzilem chociaz wszystko wyglada tak jak było wcześniej. Probowalem świece podgrzac suszarką dalej nic.
Niewiem czy tak ma byc ale pluje mi paliwem z tłumika.
OGULNIE MOWIAC NIEMAM POJECIA CO ZROBIC ZEBY GO ZAPALIĆ:(

Moze jest ktoś z Krakowa kto poświecił by mi chwile czasu i pomogł z
zapaleniem samochodu.
NIeiwem jak sprawdzic czy swieca sie żarzy???.
NIeiwme czy moj klips do swiec jest dobry (bateria w klipsie)
PROSZE O KAZDA POMOC w SPOSOBIE ZAPALENIA AUTKA.
CO MOZE BYC PRZYCZYNA ZE NIECHCE ZAPALIC????

PS: Tłmik ściagnąłem.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona