Ma tyle modeli to aparaturę jakąś ma. na początek w każdym razie wystarczy...
Według mnie najlepiej zerknąć do działu giełda, tam mamy dużo używanych b44 w dobrym stanie (np: to które sprzedaje Michał Tronowski, co jest fajne sprzedaje z całym serwisem). Najważniejsza sprawa to dobry silnik z dobrym reglem (czyli coś z półki novak GTB/LRP SPX; SXX; Sphere). Dodatkowo kupujesz 2 pakiety (według mnie najlepiej lipo), bo to minimum by się choć trochę najeździć (do b44 pasują tylko saddle pack) i serwo. Powiem tak serwo nie musi być super mocne (uciąg) bo ten model jest stosunkowo lekki, ja zawsze wychodziłem z założenia, że uciąg ma być +- dwu- krotnością masy modelu, jednak ważne jest by było szybkie i wytrzymałe pod względem mechanicznym. Wybór cyfrowe/analogowe zależy od tego jaką posiadasz aparaturę. Jak chodzi o wybór serw to liczą się według mnie dwie firmy albo Futaba albo Airtronics= Sanwa. Według mnie ten budżet wystarczy.
Używany model B44 to od 500-800zł
Regulator nowy w sklepie np: Nosram Matrix - 590zł
Silnik- da się wyhaczyć tu na forum poniżej 200zł (w mojej ocenie minimalna ilość zwojów dla takich zastosowań to 5,5T)
ewentualnie cały zestawik zza oceanu
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXKSW1&P=7 (licząc 22% vat przesyłki i promocje to by było jakieś 750zł)
Serwo- 200zł
reszta na pakiety.
Uśredniając 650+750+200=1600, czyli pozostaje ok 400zł na pakiety.