nilden napisał(a):
Wiktor Sułek napisał(a):
A ja z kolei ostrzegam przed użytkownikiem Allegro - 'nilden'.
Kupił model, wybrał odbiór osobisty, nie odebrał.
Jaki powód? W aukcji napisane było - model bez elektroniki - jednak według tego pana serwo w żadnym wypadku nie jest elementem elektronicznym w modelu i oskarżył mnie o sprzedawanie towaru niezgodnego z opisem
Co więcej, wystawił mi spór na Allegro.
Także podsumowując omijajcie go dalekim łukiem bo nie wiadomo co jeszcze wymyśli

Kolego przegiąłeś p@#$%^ w tym momencie... umawiałeś że będą serwa foty były z serwami... przez telefon ze będą serwa jak zakupiłem prawie 2-3 tygodnie!!! czekałem na odbiór bo miałeś wielkie wyjazdy potem zmieniałeś godziny spotkania kręciłeś jak porąbany a teraz piszesz mi tutaj?? coś takiego?? a że były wsadzone bardzo dobre serwa do modelu (bo do tej pory mam fotki tych serw!!) pewnie sprzedałeś za dobre pieniądze!! i teraz bronisz sobie d@#%^....
OK, teraz rozliczymy się z tym tu. Czytaj uważnie, szkoda mi trochę czasu na powtarzanie tego samego po raz bodajże ósmy, ale wywlokłeś sprawę na forum więc wypada odpowiedzieć.
Po pierwsze, nie umawiałem się na żadne serwa, było to napisane w aukcji. Przez telefon nie mówiłem, w mailu też nie pisałem. Masz gdzieś zapisaną taką wiadomość?
Po drugie, czekałeś 2-3 tygodnie bo człowieku, były ferie, ludzie wyjeżdżają na narty, deske, ogólnie wyjeżdżają BO SĄ FERIE. Dlatego ja też wyjechałem i nie było mnie w domu, dlatego nie mogłeś odebrać modelu. Ja zmieniałem godziny odbioru? Pierwszy raz powiedziałem PO 18, godzina 17:57 pierwszy telefon, drugi, trzeci, skończyło się na siedmiu nieodebranych. Nie wiem, skoro ktoś mówi, żeby dzwonić po 18:00 (czyli np. 18:10, 18:05 jak i 22:00) i nie odbiera telefonu przed umówioną godziną może to oznaczać, na przykład, ŻE JEST ZAJĘTY I NIE MOŻE ODEBRAĆ. Wystarczy użyć mózgu. To samo sprytne zagranie z dzwonieniem z numeru zastrzeżonego, nie no ok, żebym przypadkiem nie mógł oddzwonić. Potem SMS - "chce teraz przyjechać po to auto!!!!!!!". Pierwszy raz powiem brzydko - gówno mnie to obchodzi kiedy ty chcesz przyjechać po to 'auto', masz się dostosować do godziny, w której jestem w domu. Szczególnie, że wcześniej około 3 razy musiałem ci powtarzać, że będe w domu PO OSIEMNASTEJ (18:00, lub jak kto woli 6:00). Nie masz czasu, nie zgrywamy się, mogłem wysłać. Kolejny telefon - 'to ja jednak nie przyjadę', następnego dnia 'przyjadę o 13-14 (nie pamiętam już)', czekam, nikt nie przyjeżdża, w końcu ja zadzwoniłem kiedy przyjedziesz - 'cośtam cośtam spóźnie się'- no na prawdę, ja zmieniam godziny odbioru. Podstawą czegokolwiek, jakiegokolwiek dobrego wychowania jest uprzedzenie, że się spóźnię. W ten sposób nie szanujesz mojego czasu, czego bardzo nie lubię i właściwie od tamtej pory przestałem traktować cię poważnie, co potwierdziłeś stwierdzeniem, że serwo nie jest elementem elektronicznym.
Po trzecie. Bardzo dobre serwa - Tower Pro 995 i Sanwa SRM-102, no na prawdę bardzo fajne. Też mam to zdjęcie -
http://lh6.ggpht.com/_0jKEbgnFmjc/Sy_P0 ... C02419.JPG. Faktycznie, wróciłem z jazdy modelem, zrobiłem mu fotkę do albumu. Cytat z aukcji
Cytuj:
Podwozie sprzedaję bez elektroniki – wszystko inne – koła, buda, silnik, wydech jest w zestawie.
To tyle w tej sprawie. A tekst, że sprzedałem je sobie oddzielnie za dobre pieniądze też jest fajny. Zapiszę sobie. Bo gdzieś mi te pieniądze widocznie wcięło.
Teraz tak - przekręcanie nazwisk i wyzywanie od głupich dzieciaków jest rzeczywiście na poziomie. W odpowiedzi proponuję żebyś zapoznał się z terminem 'trisomia chromosomu 21' - miłej lektury. Teraz mogę z czystym sercem to stwierdzić. I tak ogólnie, na koniec, zacytuję pewien utwór - 'od poczatku tego beefu mamy tu z ciebie beke, tak samo z resztą jak i przedtem'.
OK, następny kolega. Sugerujesz się fotkami, bardzo fajnie, ja też. Jednak zauważ łaskawie, że w zdjęciu na Allegro nie ma serw, a pod linkiem do zewnętrznej galerii jest wyraźnie napisane co jest, a czego nie ma. Jest napisane, że jest elektronika? Nie, nawet wręcz przeciwnie, jest zaznaczone, że jej nie ma. Tak więc raczej dziwne byłoby, gdyby coś, co nie jest uwzględnione w zestawie nagle się w nim pojawiło. Jak dorzucam gratisy też piszę to na aukcji, niestety tutaj nic nie dorzucałem. Także zanim zaczniesz dawać mi porady, zastanów się najpierw nad sobą, nad swoim wzrokiem, może czas iść do okulisty? Tak, wojna jest o nic, bo nie chodzi tu o te 15zł prowizji, czy koszt połączeń, ale o sam fakt niedokładnego czytania, wyciągania złych wniosków i szukania dziury w całym. Bo serwo od zawsze było elektroniczne i takie zostanie.
Dziękuje, dobranoc.