Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt cze 05, 2026 12:14 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lut 15, 2010 8:59 pm 

A konkretnie przemówcy:
Co z wyborami nowej komisji.??????????????
Bo chyba taki był temat mojego postu, po którym zechcieliście zabrać głos.
Dwa miesiące czekania na opinię prawną?
Jest już i tylko żółwie ją niosą do wiadomości środowisku?????????????
Czy też "delegat" jest bardzo zajęty innymi sprawami - i temat "leży".
Konkrety!!!!!!!!!!!!!!!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lut 15, 2010 9:07 pm 

Ryszard Pyrka napisał(a):
Panie i Panowie....
Pozdrawiam
Rysiek

A gdzie tekst ; "idą święta..."
Tak Rysiu najlepiej pozamiatać pod dywan i włączyć się w nurt OSM....Zastanawia mnie fakt,że Wy ,działacze z OSM nie odczuwacie frustracji,może to już sekta...Krowa jest jeszcze dojna,komandor swój chłop, jest OK.
Ps.Rysiu jak byś nie widział różnicy to Ci podpowiem.Cykl zawodów na dolnym śląsku rozpoczyna się w kwietniu,a w lutym już dyskutujemy przepisy....przed rozpoczęciem.

Ostatnio edytowano Pn lut 15, 2010 9:41 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn lut 15, 2010 9:21 pm 

Panie i Panowie
Panie Tadeuszu nie odpowiem bo przestałem się interesować polityką, a w tak skonfliktowanym środowisku, gdzie każdy jest pewien że jego pomysł jest najlepszy i nie ma miejsca na kompromis ja wymiękam. Wolę swój czas i energię skupić na zawodach. Tym bardziej że wybór zapowiada się bardzo ciekawie i coraz większy.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pn lut 15, 2010 9:37 pm 

Panie i Panowie
Leszku
- dopsek będzie przed Świętami
- nie jestem we władzach OSM
- trzymam kciuki za Wasz cylk, trochę daleko, ale chociaż parę razy myślę że wystartujemy.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Pn lut 15, 2010 11:04 pm 

Cytuj:
- nie jestem we władzach OSM

Wchodzę na stronę OSM. Otwieram zakładkę o OSM. Tam w pozycji "władze" widzę Ryszard Pyrka - członek komisji rewizyjnej.
Czy tu też przy tytule "władze" jest jakiś "drobny" błąd pisarski . Takie ulubione wytłumaczenie pewnej osoby.
I znowu będzie że się czepiam.

Rysiu. Tak prywatnie. Zanim umieścisz dopisek "Ida święta" będzie coś wiadomo o wyborach nowej Komisji???????????.

Czy też strach przed tym, że skład nowej Komisji nie będzie po wasze (???) myśli każe przeciagać wybory.
Strach przed tym, że coś pójdzie "nie tak" i nie będziecie mogli powiedzieć że w wolnych i demokratycznych wyborach dano wam mandat do sprawowania władzy??????????????
To tylko pytania. Ale czy aż tak trudne aby na nie nie dać odpowiedzi???????????

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 9:05 am 

Panie i Panowie
Panie Tadeuszu
Mam tyle do powiedzenia co każdy członek OSM bez względu czy jest Prezesem , czy zwykłym członkiem. Decyzje podejmuje większość.
KRS jest w trakcie zmian i ja tam nie pretenduję. W OSM zabiegam o sprawy najmłodszych, ( cykl mini zawodów i możliwości treningów, oraz wsparcia sprzętowego ). Mnie wystarczy struktura OSM i z tego co wiem OSM też nie zamierza być federacją dla całej Polskiej Braci Modelarskiej. W sprawie wyborów trzeba pytać LOK albo ludzi w temacie, którzy zajmowali się tą sprawą od początku czyli Adama i Piotra chyba że też się poddali. Ja szczerze nie wiem i nie interesuje mie kto będzie we władzach związku. Co nie znaczy że, jak będą podejmowane działania przeciw zawodnikom to będę siedział cicho.
Pozdrawiam
Rysiek

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 11:33 am 

Andrzej Trella napisał(a):
Wszyscy narzekają jak to jest źle. Wszyscy na swojej skórze odczuli skutki organozowania zawodów pod patronatem LOKu. Jednak nie to jest tragiczne. Tragiczne jest to, że nie ma w naszym kraju nikogo, kto by się zmierzył z tym problemem i zrobił porządek. Nawet OSMowi się już nie chce bo nie ma u nikogo prawdziwego wsparcia. Trudno się dziwic, jak wszyscy podejrzewają OSM o machlojki nie znając dokładnie tematu. Za chwilę OSM zrezygnuje i nadal będzie robic swoje zawody i w nosie będą mieli resztę. Ale to jest moje zdanie.
A wy nadal będziecie sie kłocic i wyzywac jeden drugiego.

Podsumowując: sami sobie zgotowaliśmy taki los.

PS
Jeśli ktoś zamierza "pic do mnie" to ja na rządy federacją/komisją nie mam czasu.

Andrzej
zdemaskowałeś nas :?
umowa z LOK jest podpisana na 1 rok
później może być przedłużona ale wcale nie musi

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 9:36 pm 

Nie zdemaskowałem, tylko widzę co się święci. Nie będę komentował działań Piotra Niedzwieckiego bo nie jestem jego adwokatem.
Niestety nikt nie pokusił się o sprawdzenie dlaczego sprawy stanęły w miejscu, tyko od razu atak i atak. Może Piotr nie może obecnie zajmowac się tematem i ktoś powinien to przejąc. Czy jest ktoś na tyle odważny?
Podsumowując, politycznie poprawnie oraz aby nikt nie obrzucał go błotem, sprawą powinien zając się ktoś spoza OSMu. W przeciwnym razie co by nie wymyślono to i tak będzie źle bo maczał w tym palce OSM.
Proszę bardzo, Panowie z opozycji, powtarzam poraz wtóry, przejmijcie pałęczkę, weźcie się do robty, przestańcie oczerniac ludzi i się odczepcie i róbcie tylko swoje zawody, a modelarstwo w Loku niech umrze śmiercią naturalną.

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 10:04 pm 

Proszę bardzo, Panowie z opozycji, powtarzam poraz wtóry, przejmijcie pałęczkę, weźcie się do robty, przestańcie oczerniac ludzi i się odczepcie i róbcie tylko swoje zawody, a modelarstwo w Loku niech umrze śmiercią naturalną.

No przecież jest ten cykl: viewtopic.php?f=11&t=46983

Wzięli.

m.

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 10:54 pm 

Cytuj:
Nie zdemaskowałem,............... Może Piotr nie może obecnie zajmowac się tematem i ktoś powinien to przejąc. Czy jest ktoś na tyle odważny?
Pozdrawiam
Andrzej Trella

Dotychczas wydawało mi się że jak ktoś za cos się bierze a póżniej nie może zajmować sie tym ( z różnych względów ) to jedst rzeczą oczywistą że informuje o tym zainteresowanych.
Nie wiem czy to już epidemia ( a może tylko zatrucie .... ) ale skąd twierdzenie o oczernianiu ludzi.
W normalnych relacja międzyludzkich a szczególnie zawodowych takie stwierdzenie nie mieści się w głowie.
I pewnie zaraz będą gromy na moją głowę.
Cytuj:
Może Piotr nie może obecnie zajmowac się tematem i ktoś powinien to przejąc

To nie może o tym napisać na forum.
Że nadmiar innych obowiązków nie pozwala mu na dalsze prowadzenie tematu.
To jak postępuje moim skromnym zdaniem jest odzwierciedleniem jego stosunku do środowiska.

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 11:10 pm 

Cytuj:

Śmiać się czy płakać??
I kto to pisze.
Osoba która prawie dwa ( poprawka - to już prawie trzy lata )( chyba - na pewno było to po wiosennym posiedzeniu CKM ) lata temu brała udział w naradzie w gabinecie dyr. Meliona. Dyskutowana była sprawa wprowadzenie do klasy spec
silników bezszczotkowych. Ustalone zostało że wchodzą od sezonu letniego .Wszyscy z tym się zgodzili. Ja musiałem wyjść przed innymi ze spotkania, gdyż wzywały mnie obowiązki służbowe.
Niby wszystko było oczywiste ale tylko do czasu opublikowania przepisów.
Bo zostały w spec dalej silniki szczotkowe. Magazyny nie były jeszcze opróznione.
Zaskoczony odbyłem rozmowę telefoniczną z osobą cytowaną wyżej.
Argumenty jakie usłyszałem wzbudzają moją wesołość po dzisiejszy dzień.
I teraz pytanie - Czy p.Trela Andrzej nie ma sobie nic do zarzucenia w swojej działalności w ramach LOK.
Lok jest taki zły że uśmierca modelarstwo. Czy robią to ludzie załatwiający swoje partykularne interesy?

Ostatnio edytowano Śr lut 17, 2010 8:42 am przez tadeusz żelazo, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt lut 16, 2010 11:26 pm 

Cytuj:
Proszę bardzo, Panowie z opozycji, powtarzam poraz wtóry, przejmijcie pałęczkę, weźcie się do robty, przestańcie oczerniac ludzi i się odczepcie i róbcie tylko swoje zawody, a modelarstwo w Loku niech umrze śmiercią naturalną

Stan pacjenta na pewno nie jest najlepszy.
Ale eutanazja w Polsce jest zabroniona.
I może czasami zanim napisze się bzdurę popytać się innych.
Wystarczy zapytać Niko o sprawy poruszane na sierpniowym spotkaniu ( znowu w gabinecie dyr.Meliona) w którym brał udział.
Jak nie będzie pamiętał to inni uczestnicy tego spotkania przypomną mu, że planowane było rozegranie w ramach HMP 2009/2010 trzech eliminacji do końca roku . Były konkretne lokalizacje, osoby odpowiedzialne za ich organizację. Ustalono też że miejsce i czas pozostały eliminacji które miały się odbyć w 2010 zostano podane w terminie poźniejszym.
Dlaczego tak się nie stało - mogę wyjaśnić zainteresowanym na pm.

Co to oznacza?
Ze byli i sa chętni działać i organizować zawody. Trzeba tylko umieć z nimi rozmawiać.

I rzecz najważniejsza - dopóki są ludzie którym zajmowanie się modelarstwem sprawia przyjemność i pozwala spełniać swoje marzenia - modelarstwo nie umrze.Czego nie można powiedzieć w sytuacji gdy zostaje sprowadzone do pozycji "interesu"
I obojętnie kto o jakim pomyśli.

PostNapisane: Śr lut 17, 2010 7:47 am 

Nie zdemaskowałem, tylko widzę co się święci. Nie będę komentował działań Piotra Niedzwieckiego bo nie jestem jego adwokatem.
Niestety nikt nie pokusił się o sprawdzenie dlaczego sprawy stanęły w miejscu, tyko od razu atak i atak. Może Piotr nie może obecnie zajmować się tematem i ktoś powinien to przejąc. Czy jest ktoś na tyle odważny?....

Pan Piotr Niedżwiecki kiedy prowadził dyskusję nad napisanym przez Adama Różyckiego regulaminem nie wykazywał zniechęcenia czy braku możliwości zajmowania.Mało tego samowładnie wprowadził zmiany w ostatniej chwili.Co zaszło na CKM tego prawie nikt nie wie.Nie wiemy też w jakiej formie zostało to LOK-owi przedstawione.
Piszesz Andrzej,że może nie ma czasu.Ale ma czas na spektakularne łamanie zasad przeprowadzając głosowania i t.p.
Pan Piotr jest zawsze tam gdzie można zaistnieć .Jest to podobna metoda do brylowania między stolikami.Pan Piotr łapie sto srok za ogon,a nawet jedno piórko nie zostaje mu w garści.Najwyżej umaże się "podogoniem",potem przeprasza.Sprawa z regulaminem już go nie interesuje bo pewnie nie rokuje korzyści.
Ps.Być może P.Piotr prowadzi ranking z "Darkiem Dżwigajem"i to mu zabiera cały czas.Świadczy o tym czujność.Wczoraj wieczorem pokazałem idiotyczny błąd,a dzisiaj rano już poprawione.Bez słowa wyjaśnień i przeprosin.

PostNapisane: Śr lut 17, 2010 2:42 pm 

Płakać Tadeusz, płakać.
Życzę smacznego w dalszym pożeraniu jeden drugiego. Pacjent poczuł się gorzej i zmarł.

PostNapisane: Śr lut 17, 2010 3:00 pm 
Administrator forum

Andrzej,

Nie wiem czy płakać czy sie śmiać.

Co niektórym sie wydaje że jak robia ileś tam imprez dla dzieciaków to i z imprezami dorosłymi sobie poradzą.
Niestety jak widać nie bardzo im to idzie.

Na dolnośląskim podwórku nie zasypiamy gruszek w popiele. Robimy własny cykl imprez oraz cykl imprez z zaprzyaźnionym klubem w Czechach.
Jak widzisz kalendarz zawodów jest już ustalony i podany do wiadomości. Co z tego wynika? Ano tylko tyle że nie mamy zamiaru patrzeć na to co zrobi LOK-OSM-CzyKtokolwiekInny. Terminy sa znane i czy będą się pokrywały z innymi zawodami - to już nie jest nasz problem.

Wychodzi na to że w całym cyklu halowym będziemy mogli pojeździć raz na 2 tygodnie. A wszystko to w odległosci odpowiednio od Kłodzka: 18km oraz 70km.

Przepisy techniczne są dyskutowane na ogólnym, otwartym forum. Każdy może zabrać głos, zgłosić swoje za i przeciw.

Jak widzisz w Kłodzku - zarówno na asfalcie jak i na hali - nie robimy zawodów eliminacyjnych MP. A dlaczego? Bo nie widzimy w tym sensu. Bo obawiamy sie też tego, że na dzień przed zawodami ktoś zmieni przepisy zawodów :)

Staje sie u nas powoli to co jest w Czechach. Kilka imprez w jednym terminie w różnych miejscach. 3 eliminacje Mistrzostw Czech na hali. Reszta to imprezy prywatne, klubowe. Tylko że tam nikt Stroupkovi nie zarzuci że handluje modelami (chociaz tak jest). A dlaczego? Bo on nie próbuje robić cudów z przepisami pod siebie.

A i jeszcze jedna rzecz. Ma taki autorytet w środowisku, że jego słowo dla zawodnika jest niemal święte.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 153 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Następna strona