sory za błędy, ale byłem już dość zmęczony,
po 2 godzinach udało mi się powiększyć otwór w płycie podłogowej na silnik, do tego przypiłowałem górną półkę i teraz silnik wchodzi luźno i można go ustawić, a co się sanie jeżeli śilnik będzie krzywo? oile znam się na samochodach (mała wiedza

) i na fizyce to powinno przemielić jakąś część układu napędowego, dyfry wałek, sprzęgło, pół ośki? mam rację?
za kable 20 zł zapłaciłem za czerwony i czarny za metr co do gldów to faktycznie przepłaciłem, a jakie goldy są do silnika? 3mm? czy mniejsze?
teoretycznie wiem jak się golda lutuję, ale chciał bym się upewnić żeby nie było takiej sytuacji że któryś kabelek się urwie... a jakiej długości powinny być kable regiel - silnik?
no i jeszcze, przełożę kable przez te "otwory" to mam polutować całość czy tylko w punktach?
a te rzepy powinienem znaleźć w sklepie samochodowym/budowlanym?
Cytuj:
Kable mocowac mozesz na opaske (zipa) do gornej polki.
jaką opaskę? - pewnie głupie pytanie
kable regiel -zasilanie mogą być standardowe z regla i 12 AWG? zdaje się że są trochę cieńsze. a może zasilanie bezpośrednio podłączać do regla? tj. zrobić trochę dłuższe kabelki od regla i polutować męskie goldy 4mm tylko że jak się stykną to co się stanie?
jeszcze raz sry. za tyle pytań no ale nie chcę czegoś zepsuć
Dobra zostały 2 kwestię, mianowicie,
jak przyczepić te kabelki do górnej półki bo chyba nie zwykłym rzepem?
kable do pakietu to 12AWG , jakie są w reglu? zostawić jak jest czy przylutować 12AWG?
i jeszcze bardzo mocno głupie pytanie w jaki sposób zdjąć ten czerowny plastik z końcówek kabla?