Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt maja 01, 2026 4:06 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:33 pm 

Źle, hamujesz na wprost zawsze? ;) Wez setup Abrama i skup się na wadze i jej scentralizowaniu. Potem tylko jeździć. Ew linki jak Anderson, mam i nie narzekam.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:37 pm 

Adrian Lutyński napisał(a):
...
Lesław, a pewnie że ciemność, ale głównie techniczna panowała w przepisach ;) Wszystko mam nadzieję przed nami, prędzej czy później chcielibyśmy Cię spotkać na torze, onroad, offroad, rajdowym, 1:10, 1:8, do wyboru :) Powiedz na które imprezy się wybierasz to coś się postaramy dopasować z chłopakami. ...

Będę w Krakowie,przyjedż Adrianie z LUKIEM ,KiT-em i Abramowiczem....a i jeszcze weźcie Morawskiego na okrasę...Ja zabiorę aparat fotograficzny...Kiedyś zbierałem znaczki ,a teraz zdjęcia pajaców....
Lutyński napisał(a):
Źle hamujesz na wprost zawsze?

A jak się dobrze hamuje na wprost zawsze ?
p.s.jakoś tu nie widzę istotnej sprawy,co znajduje się z przodu modelu-wolnobieżka,czy sztywna oś,a może dyfer....Ale dla takich specjalistów to nie ma znaczenia....ciemnogród.

Ostatnio edytowano Cz sty 28, 2010 12:11 pm przez Kamil Walczak, łącznie edytowano 1 raz
Proszę o cenzuralne odnoszenie się do innych użytkowników...

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:45 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Adrian Lutyński napisał(a):
...
Lesław, a pewnie że ciemność, ale głównie techniczna panowała w przepisach ;) Wszystko mam nadzieję przed nami, prędzej czy później chcielibyśmy Cię spotkać na torze, onroad, offroad, rajdowym, 1:10, 1:8, do wyboru :) Powiedz na które imprezy się wybierasz to coś się postaramy dopasować z chłopakami. ...

Będę w Krakowie,przyjedż Adrianie z LUKIEM ,KiT-em i Abramowiczem....a i jeszcze weźcie Morawskiego na okrasę...Ja zabiorę aparat fotograficzny...Kiedyś zbierałem znaczki ,a teraz zdjęcia pajaców....
p.s.jakoś tu nie widzę istotnej sprawy,co znajduje się z przodu modelu-wolnobieżka,czy sztywna oś,a może dyfer....Ale dla takich specjalistów to nie ma znaczenia....ciemnogród.

My wiemy na czym jeździmy więc wiemy o czym mówimy, znam setup każdego z kolegów. A te inwektywy, zawsze Ci się ulewa wieczorem - jednak prawdę mówili ;)
Kolejny raz proszę moderatora albo admina na sprzątnięcie śmieci do kompostownika.
Co do hamowania, obciążenie tyłu ma znaczenie gdy nie jedziesz na wprost i hamujesz.

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:49 pm 

u mnie z przodu modelu znajduje się zderzak, przydatny :)

Robert

PostNapisane: Wt sty 26, 2010 11:52 pm 

Robert Pawłowski alias KiT napisał(a):
u mnie z przodu modelu znajduje się zderzak, przydatny :)

Kit przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to co napisałem i nie rób z siebie g.....
Jeśli macie wymienione Setupy to dlaczego nie prowadzicie takich durnych dyskusji na PM....To co piszecie to bełkot....
dyletantów .Widzieliście kiedyś nadmuchaną żabę,fajnie pływa po powierzchni i to wszystko.Tak Wy wzajemnie się nadmuchujecie....Smarujcie słomkę.

Ostatnio edytowano Śr sty 27, 2010 7:55 am przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 12:01 am 

lubimy jak nas oceniasz, upatrujemy w tym drogi do samo-doskonalenia, uczy to nas pokory i cierpliwości, cech tak niezbędnych na torze.

Robert

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 7:53 am 

Robert Pawłowski alias KiT napisał(a):
lubimy jak nas oceniasz, upatrujemy w tym drogi do samo-doskonalenia, uczy to nas pokory i cierpliwości, cech tak niezbędnych na torze.

Cieszę się.....

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 7:58 am 

to dobrze może opadnie Ci poziom frustracji, bo na wzrost poziomu kultury nie liczę.

Robert

PostNapisane: Śr sty 27, 2010 10:46 am 

Nawet firma CS produkowała urządzenie na bazie 4 wag bo to daje jakiś wynik.....minimum to dwie wagi i szpic Hudego....

Stać cię, kupuj, wolna droga, mój sposób może nie jest taki Ę/Ą ale działa, pokazuje co jest cięższe.
Można to zrobić mając jedną wagę i parę desek (przód/tył).

Wyważyć można na bolcach od hudego (mam takie), wole sposób "na żyłce", po wyważeniu,
stawiam model na tweak station integy i bombelek w "waser wadze" jest w dobrym miejscu.

Jak sprawdzam tweak za pomocą metody opisanej na stronie: http://www.redrc.net/2009/11/pro-tips-w ... 93-part-4/
i też jest ok.

Efekt końcowy: model jedzie prosto, wystarczy skręcać, a nie walczyć z tendencją do lewo albo prawo i chyba o to chodzi w wyważeniu
lewo/prawo, przód/tył.

Tak apropo, mając 4 wagi, można napiąć tak sprężyny na amorach, że każde koło pokaże co innego, może to jest metoda i
najlepsze ustawienie?

m.

ps: Lesiu, mniej jadu, więcej melisy pij, jest persen, wiecej świeżego powietrza itp, to ponoć pomaga, wiem bo stosuję.
ps1: Lesiu, mistrzu, zrób kiedyś czasem jakiś opis, pokaż nam maluczkim jak ustawiać model, jakiś film na jutubie, albo zdjęcia ...

PostNapisane: Cz sty 28, 2010 7:50 am 

Michał Abramowicz napisał(a):

Stać cię, kupuj, wolna droga, mój sposób może nie jest taki Ę/Ą ale działa, pokazuje co jest cięższe.
Można to zrobić mając jedną wagę i parę desek (przód/tył).

Wyważyć można na bolcach od hudego (mam takie), wole sposób "na żyłce", po wyważeniu,
stawiam model na tweak station integy i bombelek w "waser wadze" jest w dobrym miejscu.

Jak sprawdzam tweak za pomocą metody opisanej na stronie: http://www.redrc.net/2009/11/pro-tips-w ... 93-part-4/
i też jest ok.

Efekt końcowy: model jedzie prosto, wystarczy skręcać, a nie walczyć z tendencją do lewo albo prawo i chyba o to chodzi w wyważeniu
lewo/prawo, przód/tył.

Tak apropo, mając 4 wagi, można napiąć tak sprężyny na amorach, że każde koło pokaże co innego, może to jest metoda i
najlepsze ustawienie?.....

No to się odprężyłem śmiechem jak poczytałem to co napisałeś....

Ostatnio edytowano Cz sty 28, 2010 12:19 pm przez Kamil Walczak, łącznie edytowano 2 razy
Jak już mówiłem dostaniesz ostrzeżenie , czujesz się mocno bezkarny wyśmiewając innych ludzi wytykających Ci twój brak kompetencji...

PostNapisane: Cz sty 28, 2010 8:44 am 

No to się odprężyłem śmiechem jak poczytałem to co napisałeś....

To czekam na twoją metodę miszczu.

m.

PostNapisane: Cz sty 28, 2010 12:20 pm 

Temat zamykam

Do Zobaczenia na zawodach

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2