Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lip 12, 2026 7:38 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz paź 07, 2004 9:49 am 

Mam poważny problem, ponieważ nie wiem za bardzo, o co chodzi z oznaczeniami TL-01, TT-01, TB-01 itd. a przymierzam się do swojego pierwszego RC i nie wiem, co kupić i co będzie najlepsze na początek z możliwością rozbudowy na przyszłość. (może są gdzieś na necie opisy tych typów i jakie mają przeznaczenie) Proszę o pomoc Dzięki
A jak sprawa wygląda ze zmianą silnika i innych podzespołów w tych modelach. Można je wymienić bezproblemowo szczególnie chodzi mi o TT-01 i TB-01

Ostatnio edytowano So paź 09, 2004 12:56 pm przez Eddi, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 07, 2004 11:27 am 
Raflee

wg. mnie z tych 3 najlepsze jest TT-01. Jest to nowy model i napewno ma jakas przyszlosc. Jest lepszy od TL, bo jest nizszy i szerszy i lzejszy od TB :)

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 12:48 am 

mialem TT-01 i potwierdzam, ze jest ok. Jesli jednak chcesz nim startowac w zawodach to od razu nalezy zainwestowac w zestaw lozysk i moze jakis lepszy silnik bo na seryjnym to nic nie wygrasz...

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 11:48 pm 

na seryjnym silniku mozna w top stocku startować
Jak chcesz kupić TL lub TT to raczej nie nastawiał bym sie na inwestowanie w niego zbyt dużych pieniedzy, kupić wyłącznie łozyska i nic wiecej. Ja niepotrzebnie władowałem w moją TLkę zby duzo kasy ktorej juz niestety nie odzyskałem sprzedając ją
Zamisat rozbudowy lepiej sprzedać i kupić cosik lepszego, bo tai tuning jest dość kosztowny a ile byś nie wsadził w ten model to cały czas bedzie TT-01 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So paź 09, 2004 12:35 am 

ENZO napisał(a):
Zamisat rozbudowy lepiej sprzedać i kupić cosik lepszego, bo tai tuning jest dość kosztowny a ile byś nie wsadził w ten model to cały czas bedzie TT-01 :wink:

a co jest lepszego ??
ale lepsze TT-01 po tuningu :)
nadal nie czaje czym te modele sie tak roznia ze jedne sa lepsza o niebo od drugich ??

Tytuł:
PostNapisane: So paź 09, 2004 12:54 am 

Z modelami jest podobnie jak z prawdziwymi autami. Sa roznice w materialach z jakich sa wykonane modele, jakosc wykonania, roznice w konstrukcji podwozia, przeniesienia napedu, zawieszenia, latwosc serwisu i regolacji, liczba mozliwych ustawien itd. To jest podobnie jakbys sie zapytal czym sie rozni Fiat 152p od Mercedesa C klasy. Oczywiscie duzego Fiata tez mozna stuningowac, ale i tak nie dorowna on Mercedesowi.

Tytuł:
PostNapisane: So paź 09, 2004 1:43 am 

hehe spoko kuba
idac porownaniami KUBY mozna jakos porownac modele oraz firmy z RC do prawdziwych hehe

z tego co sie orientuje to TL-01 mozna porownac do poczciwego maluszka :) stare , delikatne i latwosc dostepu czescie zamiennych hehe a resszta ?? YOKOMO HPI inne modele TAMIYi ?

Tytuł:
PostNapisane: So paź 09, 2004 12:21 pm 

A propo tuning wygrzebałem gdziś taką stronę www.zabawki-modele.pl
Jest tam od groma części zamiennych i tuningowych. JA już się bałem że tuning do TT-01 trzeba będzi8e cały ze stanów sciąghac a tu prosze: wałek jest, łożyska są, dyferek łożyskowany jest, wszystko opisane co do czego pasuje... Pięknie :D
Dorzuce swoje pytanko:
W dalekiej przyszłości gdy zminia się silnik w TT-01 na Green Machine PRO to to podwozie się odrazu rozlatuje czy nie? Czy może wogle sie nie rozlatuje tylko wytrzymuje ten silnik??

Tytuł:
PostNapisane: So paź 09, 2004 2:22 pm 

ja osobiście nigdy nie posiadałem ani w rekach nawet nie trzymałem TT-01 ale nie sądze zeby sie miało podwozie na GREENie odrazu rozlecieć sam, gnębiłem na tym silniku swoje TL-01 i rzadnych ujemnych skutków to nie przyniosło a tylko to ze popierniczała ja szalona (jak na mozliwości TLki :twisted: )

Co do różnic miedzy modeami (porównam to troche inaczej niz kuba chociaż zgadzam sie z tym co on powiedział) klasy do ktorej mozna zaliczyć TL i TT a modelami storzonymi z mysla o startach w klasie DTM to tak jak by porównać samochod drogowy przystosowany do codziennej jazdy z wyścigowym bolidem stworzonym do scigania sie po torze ! Ja sobie nie wyobrazam moją barakudą jeździć po zakurzonym podziemnym garazu (tak jak to robiłem TLką i TB) albo po piachu błocie czy na deszczu, nie pozwala na to konstrukcja (odkryte dyfry, nie osłoniete przeniesienie napędu z silnika na wałek itp no i przedewszystkim zal by mi było ją do tych celów marnować :wink:

Tytuł:
PostNapisane: N paź 10, 2004 8:47 am 

to dobrze o tym greenie.
Jeszcze niech mi ktoś powie co to jest silnik typ 05 (przepisy do E-10TC Standard)

Tytuł: Hello
PostNapisane: Wt gru 14, 2004 7:44 pm 

Jak juz sobie kupiles jakis model to daj znac! Jestem z żor moze razem kiedys sobie pojezdzimy! Mam dostep do czesci tunningowych! Moje gg 5041200

Tytuł:
PostNapisane: N sty 02, 2005 7:43 pm 

ja mam takie pytanie bo planuje <zbieram kase> kupic sobie model na podwoziu tt-01 a pozniej go tuningowac tylko nieweim czy mozna w polsce dostac czesci do tego podwozia ktos od tym wspominal ze mozna i czy moglby podac link do tej stronki a i tak sie was spytam czy lepiej kupic tt-01, tl-01 czy wogle jakis inny model ??

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 03, 2005 2:45 pm 

Skater, ty weź przeczytaj ten temat najpierw przecież podawałem stronke :wink:
Think twice before reply :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pn sty 03, 2005 5:22 pm 

ok sorry ale tam jest tylko opis czesci tuningowych i zamiennych czy mozna je u nich zamowic
??

Tytuł:
PostNapisane: Wt sty 04, 2005 2:35 pm 

To jest sklep... także chyba można :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona