Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So lip 04, 2026 3:59 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Pn sty 11, 2010 8:46 pm 

Dlatego kolego, kup JPX .28 i będziesz zadowolony;)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:34 pm 

Panowie, tak nawiasem to zobaczymy w trakcie sezonu, które silniki okażą się lepsze - czy SH czy GRP :) pod każdym względem: mocy, obrotów, spalania i ekonomii w eksploatacji ;)

Co do silnika do Lightninga to zastanów się nad tym SH .28 P8 albo coś z mocniejszych 3.5 ccm.

Pozdrawiam :mrgreen:

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:44 pm 

Nie każdy ma kase na silnik taki jak Novarossi TR ... dlatego też wymieramy w silnikach Shafta ...
Ja miałem sh 28 p6 w moim byłym modelu i powiem szczerze ze wymiatał ! także mogę polecić
Teraz kupiłem p8 i zobaczę jak się śmiga ...
Wybrałem ten silnik bo widzialem co potrafi , gdy było GP Łodzi w www.ModelCars.pl
Tak więc zmieniaj dyfry ,kupuj p8 i baw się dobrze !!

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:46 pm 

Jeżeli SH są takie super i w ogóle to czemu czołowi zawodnicy choćby z Polski nie jeżdżą na tych silnikach ?

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:49 pm 

Dorian ja napisałem , że nie wszystkich stać na silniki z górnej pułki ! i nie wszyscy mają sponsorów ! jak nie w postaci teamu to rodziców ...

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:51 pm 

Nie mieszaj w to czołowych zawodników, bo niektórzy z nich mają wsparcie finansowe i stać ich na silniki droższe. :) Za granicą jeszcze je dostają ;)

A i chciałbym przypomnieć że v-ce mistrz Polski Maciek Mrozek w truggy miał silnik SH-2008XB :)

Nie wiem, jak wytłumaczysz mi to, że na Buggy Preworld Pattaya niewiarygodnie wysoko (2 miejsce) znalazł się buggy Z-CAR (SH) ZMX8B wraz z chińskim silnikiem SH 2009XB kierowany przez Grega Degani ;)

Pozdrawiam

#edit

Dobra stary, ja wiem swoje, Ty wiesz swoje. Przekonamy się w sezonie off-road 2010, czy silniki SH są takie złe. :wink:

Spoko, będziesz łapał mnie za słówka? OK. W lutym jest Warm-Up World 2010 Pattaya a nie Preworld :)

Silnik SH .28 P8 = 539 zł
Silnik SH .21 2009XB = 969 zł

a poza tym jeśli to Cię tak ciekawiło to nie potrafisz sam sprawdzić? bo o dokładną nazwę imprezy z Pattayi jakoś się postarałeś :)

tylko proszę nie porównuj silnika Deganiego do silnika .28 bo .21 to trochę inna konstrukcja, i przede wszystkim nie wsadzisz P8 do buggy. ;)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

Ostatnio edytowano Wt sty 12, 2010 5:10 pm przez Mateusz Łukaszuk, łącznie edytowano 6 razy

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:54 pm 

Te silniki są robione po to, aby ktoś kto jeszcze niewie jaki dobry silnik kupić np. RB czy Novarossi własnie kupił coś w miarę taniego np. SH... Takie silniki też muszą być produkowane. Ktoś nie ma kasy też go kupi.

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:56 pm 

Mateusz Łukaszuk napisał(a):
Nie wiem, jak wytłumaczysz mi to, że na Buggy Preworld Pattaya niewiarygodnie wysoko znalazł się buggy Z-CAR (SH) ZMX8B wraz z chińskim silnikiem SH 2009XB kierowany przez Grega Degani ;)

Tak, że tam z czołówki światowej jechał tylko Atsushi Hara, który oczywiście wygrał. Reszta nazwisk nie jest mi znana :roll:

EDIT: I powiedz mi ile kosztuje to p6 a ile to SH co jechał na nim G. Degani ?

PS. To nie było żadne Preworld tylko Buggy Party ;] Preworld jest z tego co wiem w lutym :)

Ostatnio edytowano Wt sty 12, 2010 5:02 pm przez Dorian Karczmarzyk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 4:59 pm 

Tak Maćku ja właśnie jestem jednym z tych którzy nie śpią na pieniądzach i to będzie mój drugi silnik SH z czego się bardzo ciesze gdyż niektórzy nie mogą sobie nawet na taki silnik pozwolić !
Maciek Mrozek nie śmigał tylko na Shaf'cie w truggy ale i w MT ! i chyba każdy wie , że mu dobrze idzie :|
Tak więc kupuj dalej silniki za 1500 zl a ja bede kupował za tę sumę 3 silniki SH i mam spokój ...
Aha i jeszcze pytanie czy Ty Maćku miałeś SH albo Ty Dorianie ? :mrgreen: zresztą nie ważne... każdy ma inne zdanie i nikogo się nie przekona ...

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 5:13 pm 

Preworlds = Warm up ;]

SH 2009Xb prawie 1000 zł. Za taką kwotę mam Nove plus-4. Niestety stawiam tylko na topowe silniki i inne podzespoły.

Pozdrawiam 'Team SH' :)

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 8:59 pm 

Kozak z Ciebie Dorian. Zobaczymy, czy objedziesz swoim Mugenem z silnikiem GRP, czy tam Novarossi, Mateusza Losiego z silnikiem SH :mrgreen:
"Cóż z tego, że masz maszynę "topową", jak jeździć nie umiesz..." (to tylko ogólny przykład, nie chce, żebyś mnie źle zrozumiał Dorian :wink:). Zobaczymy jak będzie na EMP :) Przygotowania trwają, czasu coraz mniej.

Pozdrawiam wszystkich

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 9:13 pm 

Ja jakoś super jeździć nie potrafię - fakt. Ale Szybko się uczę :)

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 9:39 pm 

Mateusz Łukaszuk napisał(a):

Dobra stary, ja wiem swoje, Ty wiesz swoje. Przekonamy się w sezonie off-road 2010, czy silniki SH są takie złe. :wink:

Spoko, będziesz łapał mnie za słówka? OK. W lutym jest Warm-Up World 2010 Pattaya a nie Preworld :)

Silnik SH .28 P8 = 539 zł
Silnik SH .21 2009XB = 969 zł

a poza tym jeśli to Cię tak ciekawiło to nie potrafisz sam sprawdzić? bo o dokładną nazwę imprezy z Pattayi jakoś się postarałeś :)

tylko proszę nie porównuj silnika Deganiego do silnika .28 bo .21 to trochę inna konstrukcja, i przede wszystkim nie wsadzisz P8 do buggy. ;)

Co do twoich sugestii że silniki znanych i dobrych firm są takie złeee i nie dobre to bym się trochę zastanowił, nie wiem czy wiesz ale taki silnik za 1.5 tyś można nawet 2-3 razy odnowić i można na nim przejechać ponad 60-70 litrów czyli takie 1,5 silnika SH.

Mugen MBX7R & Alpha & Futaba- na sprzedaz
MBX7R ECO coming soon...

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 9:53 pm 

Z Twojej wypowiedzi, wynika, że tylko DROGIE silnika da się odnowić :wink: otóż kolego jesteś w błędzie, ponieważ i silnik SH dziwnym trafem można odnowić? niewiarygodne, a jednak prawdziwe :mrgreen: silniki SH robią ok. 25-30 litrów (przy odpowiedniej eksploatacji) - po renowacji, oczywiście dużo więcej ;)

poza tym, widać, że błędnie odczytujesz moje przemyślenia. nie sugeruję, że DROGIE silniki są złe :wink: oczywiscie są bardzo dobre, jednakże próbuję dowieść, iż można taniej, a rownie dobrze ;)

btw. serwis do SH 2008/2009, ceny (specjalnie dla Was :*):

korba - 69 zł
łozysko przednie - 25 zł
łozysko środkowe - 49 zł
zestaw naprawczy (cylinder, tłok i korba) - 315 zł

pozdrawiam

btw2. mój ostatni post w tej jakże bezsensownej dyskusji

ET-8 Buggy 2012

PostNapisane: Wt sty 12, 2010 10:07 pm 

Panowie.
Nie kłućcie się o to jaki silnik jest "pro" itp.. to nie ma sensu..
Nie mam zamiaru kupić jakiegoś silnika za 1000 - 1500zł, bo to troche za dużo jak na napęd do modelu na łąkę czy ulicę :mrgreen:
Oczywiście nie mówię, że to jest fuuu - ja się na tym nie znam jak Wy, dlatego więc pytam :)

Nie zadawałem sobie sprawy, że przez moje pytanie wybuchnie wojna SH vs. GRP :lol:
Uważnie przyglądam się opisanym przez Was plusom i minusom tych silników :D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2