Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:16 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: So sty 09, 2010 11:46 am 

Nie chodziło mi o to czy można nie kupować drugiego modelu, a raczej, czy można kupic sam model, nim jeździć, i z czasem zmienić aparature, potem silnik, itd?

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 09, 2010 1:05 pm 

Jasne ,że można ... - większość z Nas tak robi :wink:

PostNapisane: So sty 09, 2010 4:58 pm 

A co z używanymi modelami? Opłaca sie? Ceny są dużo niższe przez co atrakcyjne, no ale jak wiadomo jesli cena nizsza tzn ze tez cos musi byc gorzej... Jak z tym jest? Warto, nie warto?

PostNapisane: So sty 09, 2010 6:25 pm 

Pewnie, że warto.
Ja w swoim życiu miałem jeden nowy model, reszta od kolegów. Taniej i tak samo dobrze.
Co do modelu - Trophy to dobry model na zawody HPI. Na EMP nie ma co się z nim pchać i nie należy tego ukrywać.
Jeśli chcesz tanio i dobrze to poszukaj używanego modelu typu Lightning - podwozie w granicach 500zł dostaniesz - do tego jakiś silnik itp. i można jechać :)

Pozdrawiam.

PostNapisane: So sty 09, 2010 9:30 pm 

Tanio i dobrze srednio mnie interesuje;P Albo top albo bawie sie w piaskownicy moim trophym ;)

Dzieki wszystkim za odpowiedzi, bardzo mi pomogliście;)

Pozdrawiam.

PostNapisane: N sty 10, 2010 2:24 pm 

Wiktor Sułek napisał(a):
Pewnie, że warto.
Ja w swoim życiu miałem jeden nowy model, reszta od kolegów. Taniej i tak samo dobrze.
Co do modelu - Trophy to dobry model na zawody HPI. Na EMP nie ma co się z nim pchać i nie należy tego ukrywać.
Jeśli chcesz tanio i dobrze to poszukaj używanego modelu typu Lightning - podwozie w granicach 500zł dostaniesz - do tego jakiś silnik itp. i można jechać :)

Pozdrawiam.

Dlaczego nie mozna sie pchać na EMP???
Koledzy chyba to proste że wygrana zależy w 70% od umiejetnosci!!!... Samochód może nie jest super, ale spróbować można i w cale bym się nie zdziwił, jak właśnie ktoś na takim modelu by wszystkich objechał i nic by nie dało że ma się sprzet z NAJwyzszej półki a jak masz 0 umiejetnosci....

Narazie smigaj i trenuj na tym co masz... Jeśli będziesz Trophiego wykorzystywał w 100% pomyśl nad kupieniem lepszego podwozia :D

Pozdrawiam.

PostNapisane: N sty 10, 2010 2:43 pm 

Przede wszystkim ze względu na wagę i parametry silnika.

Nie mówię przecież że nie MOŻNA, ale że nie NALEŻY pokładać w tym podwoziu jakiejś wielkiej nadziei -
Cytuj:
Tanio i dobrze średnio mnie interesuje;P Albo top albo bawie sie w piaskownicy moim trophym ;)
.
Tak więc jeśli kolega planuje na poważniej się w to wciągnąć to rozsądniej jest wystartowanie z dobrego podwozia i nabywanie umiejętności na dobrym podwoziu i późniejsze wykorzystywanie dobrego podwozia. Lepiej tak niż kupować "do nauki" i potem zaprzątać sobie głowę co by tu nowego kupić - a jak już zaczniesz jeździć na poważnie Trophym to nie będzie o tak kasy na kupienie nowego podwozia + serwisu. Przyjdą wydatki takie jak paliwo, hotele, wyjazdy, jedzenie, opony i tak można wymieniać. Wiem to z własnego doświadczenia, bo sam jestem w takiej sytuacji.

A no i na koniec wygrana zależy w 100% od tego czy wogóle ukończysz bieg czy nie, potem dochodzą umiejętności i sprzęt.

PostNapisane: N sty 10, 2010 2:44 pm 

Maciek Bogusławski. napisał(a):

Narazie smigaj i trenuj na tym co masz... Jeśli będziesz Trophiego wykorzystywał w 100% pomyśl nad kupieniem lepszego podwozia :D

Pozdrawiam.

Witam wszystkich,

Maćku - jeśli dla Ciebie Trophy to taki super model na zawody to dlaczego go nie wybrałeś? :) W końcu 70% sukcesu to umiejętności jeżdżącego ;) napewno dałbyś sobie radę :mrgreen:

Co do tematu:

ja już się przejechałem - jeśli na prawdę planujesz zawody to kup od razu coś lepszego, a nie baw się w poszczególne etapy kupowania co raz to lepszych modeli, bo jest to na prawdę bez sensu. Do zawodów minimum to HB Lightning 2 PRO EVO z dobrym osprzętem.

Trophy nie jest modelem na zawody ze względu na:

- słaba jakość części
- mierne właściwości jezdne
- kiepskie wyważenie

i tak dalej i tak dalej...

Pozdrawiam

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: N sty 10, 2010 5:52 pm 

Jeżeli mam kase to o wiele lepiej jest zmienić sprzęt z Savage na Mugena MBX6T prawda :wink:
Do rzeczy. Jeśli nie bedziesz miał innego podwozia, to tym także możesz startować w zawodach, ale licz się z tym, że powinieneś brać wór części zamienncyh, ponieważ jakość oryginalnych nie jest zbyt dobra.
Może to nie jest zbyt motywujace co wypisywałem z kolegami wyżej, ale spróbować można :D
Pozdrawiam

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2