Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:07 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr lis 11, 2009 1:07 pm 

Małe sprostowanie z mojej strony. Regulator jednak działa (po przemyciu alkoholem i pozostawieniu do wyschnięcia). Całą resztę niestety podtrzymuje.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lis 21, 2009 4:29 pm 

Tomasz Ostrowski napisał(a):
poprzez formularz allegro piszesz maila z pytaniem kiedy otrzymasz wylicytowany towar. W związku z podejrzaną licytacją wybierasz przesyłkę pobraniową. Po chamskiej odpowiedzi lub braku odpowiedzi dzwonisz pod numer z danych allegro, prawdopodobnie odbierze tatuś. Moze chociaż synkowi kilka batów wlepi. Do allegro piszesz maila z informacją, że są zawyżone koszty przesyłki.

jezeli koszty wysylki sa sa wysokie lub cena ci nie odpowiada lub cokolwiek innego to nie licytuj !!! to wolny kraj , przymusu kupowania niema , i po co potem pisac ze przeplacilem , ze oszukali mnie na kosztach wysylki i jakies inne zale wylewac na forum.

PostNapisane: Wt lis 24, 2009 10:05 pm 

robert45 napisał(a):
Tomasz Ostrowski napisał(a):
poprzez formularz allegro piszesz maila z pytaniem kiedy otrzymasz wylicytowany towar. W związku z podejrzaną licytacją wybierasz przesyłkę pobraniową. Po chamskiej odpowiedzi lub braku odpowiedzi dzwonisz pod numer z danych allegro, prawdopodobnie odbierze tatuś. Moze chociaż synkowi kilka batów wlepi. Do allegro piszesz maila z informacją, że są zawyżone koszty przesyłki.

jezeli koszty wysylki sa sa wysokie lub cena ci nie odpowiada lub cokolwiek innego to nie licytuj !!! to wolny kraj , przymusu kupowania niema , i po co potem pisac ze przeplacilem , ze oszukali mnie na kosztach wysylki i jakies inne zale wylewac na forum.

Podpisuje się pod tymi słowami obiema nogami :)
Koszty wysyłki nie koniecznie muszą mieć odzwierciedlenie np w cenniku Poczty Polskiej,
często z prozaicznych przyczyn takich jak np. koszt opakowania, koszt sprzedawcy dojazdu do placówki pocztowej itp.
Osobiście nie uważam takowych praktyk za nieuczciwe oczywiście jeśli są w granicach zdrowego rozsądku.
Poza tym jak wspomniał poprzednik -należy czytać na jakich warunkach chcemy nabyć przedmiot - jeśli nam to nie odpowiada - szukamy innego sprzedawcy.
Nie chce wywoływać dyskusji na temat kosztów wysyłek. Niezadowolonym proponuję spróbować zakupów za oceanem poprzez serwis Ebay - zwłaszcza kilku przedmiotów u jednego sprzedawcy - tu się można przewieść :D

Pozdrawiam.

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 12:17 am 

Syber napisał(a):
Nie chce wywoływać dyskusji na temat kosztów wysyłek. Niezadowolonym proponuję spróbować zakupów za oceanem poprzez serwis Ebay - zwłaszcza kilku przedmiotów u jednego sprzedawcy - tu się można przewieść :D

Pozdrawiam.

O taaaaaaaaaak, pod tym to i ja się podpisuję rękami o nogami. Jeśli chodzi o zakupy poza granicami to jest jedna podstawowa zasada :!: Nie masz pewności co do kosztów przesyłki, zanim zalicytujesz zapytaj :!: Mnie to już kilka razy uratowało przed katastrofą. Pospolite hasło na wielu aukcjach "We offered discount to combine multiple items" niestety w wielu przypadkach jest nieprawdziwe i można popłynać... Możesz kupić 3 kwarce do aparatury za 5$ i zapłacić za ich wysyłkę 15$ - oni też płacą prowizję ale wyłącznie od kosztów sprzedanego towaru ale nie przesyłki i tu jest pole do popisu dla chińczyków :lol: kupujesz pakiet Li-Po za 1$ ale za przesyłkę płacisz 29$ i tak się kręci !!! :wink: :wink: uważam że opłata wysyłkowa na aukcjach internetowych to tylko i wyłącznie sprawa sprzedającego a ty jako kupujący po prostu albo przyjmujesz to na klatę albo rezygnujesz z zakupu ! :lol:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Śr lis 25, 2009 9:42 am 

Przypominam, że to nie temat o praktykach sprzedających.

PostNapisane: Wt gru 01, 2009 9:50 pm 

Jak pewnie wielu z Was, nie myślałem że kiedykolwiek tu coś napiszę, a jednak...

Tomasz Jurgielewicz z Białegostoku

http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1118591

Po wynegocjowaniu ceny telefonicznie, kliknięciu kup teraz, rozmyślił się w jakieś 5min po zakończeniu aukcji.

Z tego co widzę, nie tylko mnie tak załatwił, u mnie czarna lista.

Edit:

Tak jak Tomek napisał, sprzęt w końcu odebrał , moja wiadomość była pisana przed tym jak oświadczył, że jednak sfinalizuje transakcję, dlatego była dość ekspresyjna ;) aczkolwiek zostawiam ja na forum, a dopisuje tylko ten tekst.

Nie zdenerwowałbym się gdyby nie podejście do mnie po zmianie decyzji o kupnie przedmiotu. Zaproponowałem pokrycie kosztów wystawienia aukcji (nie prowizji), na które dostałem odpowiedź odmowną, co dodatkowo podburzyło całą sytuację.
Model był dokładnie opisany, Przebieg co do jednego pakietu był podany, zrobione były dokładne zdjęcia podwozia. Zaznaczałem kilkakrotnie w opisie że model jest używany, zaś tylko niektóre części są nowe (w tym takie, które były w fabrycznych opakowaniach).

Też sobie i Tomkowi życzę mniej nieścisłości na przyszłość.

pozdrawiam

Ostatnio edytowano So sty 16, 2010 8:28 pm przez _bollo_, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: Wt gru 01, 2009 9:52 pm 

a któż to taki ?

PostNapisane: Pt gru 11, 2009 2:09 am 

To mój 1szy post i chciałem powitać wszystkich. .. Użytkownik Allegro gwba czyli Tomasz Wiszniewski z Bartoszyc.Kupiłem u niego Bonzera 2 aparatury i troche części.Po otrzymaniu paczki okazało się,że tylko 1 aparatura/pilot działa,a druga NIE ,poza tym Bonzer szwankuje/wariuje i nijak nie mogę go ustawić i przywołać do porządku,a modeli elektrycznych mam sporo i wszystkie ogarniam dobrze... :/ .Nie da się z nim dojść do porozumienia,ugody.Unosi się niepotrzebnie a od niedawna już nie odbiera tel i nie odpisuje. Zdecydowanie oszust,krętacz i człowiek niekontaktowy i naraził mnie tylko na zbędne koszty.Uważajcie na GWBA z Bartoszyc ;/

PostNapisane: So gru 12, 2009 2:16 pm 

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=839255468 - wycofał aukcję od złotówki, bo cena mu nie odpowiadała. Report do allegro wysłany, za pewne zostanie zbanowany. Nie kupujcie!

PostNapisane: Śr gru 30, 2009 10:58 am 

To mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich. Szkoda tylko że w takim wątku.

_bollo_ napisał(a):
Jak pewnie wielu z Was, nie myślałem że kiedykowliek tu coś napiszę, a jednak...
Tomasz Jurgielewicz z Białegostoku
http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1118591
Koleś po wynegocjowaniu ceny telefonicznie, kliknięciu kup teraz, rozmyślił sie w jakieś 5min po zakończeniu aukcji.
Z tego co widzę, nie tylko mnie tak załatwił, u mnie czarna lista.

Tomasz Dolata napisał(a):
a któż to taki ?

To ja właśnie. :)

Przypadkowo w poszukiwaniu części do E-Maxxa trafiłem na post kolego "_bollo_" który mnie obsmarowuje. Fakt, zadziałałem emocjonalnie licytując bez większego zgłębienia tematu. Zaznaczam, że zalicytowałem i opłaciłem towar przelewem od razu. Chwilę później zacząłem zauważać pewne nieprawidłowości w ofercie i stąd impuls o wycofaniu się. Summa summarum jeśli kolega uznał za stosowne skrytykować publicznie mnie, to sprawiedliwość wymaga opisania sprawy rzetelnie, bo "_bollo_" nie jest skrzywdzoną owieczką. Mam od niego samochód u siebie ale żałuję zakupu. Zamiast "technicznie idealnego" przyjechał do mnie poważnie wymęczony sprzęt z wieloma uszkodzeniami, potwornymi luzami w skrzyni i dyfrach, uszkodzonymi wałami, pozacieranymi zwrotnicami, poobdzierany z popękaną budą, skręcany na szybko, bałagan w środku, sprężyny nie do pary, braki w drobiazgach etc. Niemal nowe zawieszenia jako zamienne okazały się niesprawne niemal całkowicie. Dyfry rozsypane zupełnie, mogą robić za grzechotki dla dzieci, wały zdeformowane skrętnie, błoto wymieszane ze smarem, syf. Szkoda. Życzę sprzedawcy więcej obiektywizmu na przyszłość i uczciwości w forumłowaniu sądów.

PostNapisane: N sty 03, 2010 8:49 pm 

UWAGA!!! niezły numer...

Dziś skończyły się dwie aukcje z ciekawymi silnikami NOVAROSSI 3,5cm które podobno są nowe:
http://www.allegro.pl/item866738617_nov ... chody.html
http://www.allegro.pl/item866755288_nov ... chody.html

Żadnej z nich nie wygrałem ponieważ proponowana przezemnie kwota była zbyt niska co chyba widać. Podczas trwania aukcji nie kontaktowałem się ze sprzedającym ani telefonicznie ani mailowo. Tym czasem otwieram skrzynkę pocztową i widzę wiadomość następującej treści:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wiadomość od: Koks_00 (377) , wysłana z komputera o numerze IP: 136.199.179.23
Witam!
Gratuluje wygranej aukcji "
NOVAROSSI nowy silnik 3,5 cm3 modele SAMOCHODY (numer 866755288)
". Proszę o jak najszybsze przelanie pieniędzy na konto o numerze 07147000022407643750000001 Krzysztof Drężek. Koszt przesyłki pokrywam w całości ja. Przedmiot wylicytowany zostanie wysłany zaraz po zaksięgowaniu pieniążków na koncie przesyłką kurierską DHL. Wysyłka najszybsza z możliwych ! Nie zawiedziesz się !

eurobank

07147000022407643750000001
Krzysztof Drężek
Ul. Ceynowy 7
83-200 Starogard Gdański
W ciągu ostatnich 2 miesięcy:

- nie kupiłeś żadnego przedmiotu od autora wiadomości
+ sprzedałeś przedmiot autorowi wiadomości
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

P.S Ciekawa sprawa, miejscowość się nie zgadza ani fakt że aukcja została wygrana, a do tego wszystkiego na końcu sfałszowanego maila jest jeszcze + sprzedałeś przedmiot autorowi wiadomości

OSZUST JAKIŚ SIĘ PODSZYŁ - Zgłaszam niezwłocznie sprawę do allegro i innym radzę uważać na tego typu wiadomości !

Ostatnio edytowano N sty 03, 2010 9:15 pm przez Tomasz Świątecki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N sty 03, 2010 8:55 pm 

Waukcji jest napisane , że" Cena minimalna nie została osiągnięta." a Ty dostałeś maila z wiadomością , że cena minimalna została osiągnięta to rzeczywiście jakiś oszust.
Mail który dostałeś nie został wysłany przez allegro ...
Podał zapewne swój nr bankowy do przelewu ... nie będzie problemu ze znalezieniem sprawcy ...

PostNapisane: N sty 03, 2010 9:29 pm 

IP z którego wysłano mail wskazuje na Niemcy, miejscowość Trier a konto jest w Eurobanku w Polsce. IP może być fałszywy, w źródle wiadomości może być więcej informacji skąd mail przyszedł.

PostNapisane: N sty 03, 2010 9:31 pm 

Już więcej było takich przypadków
http://forum.purepc.pl/Osla-laczka-f7/A ... 933&st=780

Te same dane..

PostNapisane: N sty 03, 2010 9:55 pm 

Zastanawiam się co by było gdyby aukcja osiągnęła jednak cenę minimalną. Z reguły wpłacam pieniążki dość szybko nie czekając na dodatkowe potwierdzenia numerów kont itd... od dzis się to zmieni. Mało brakowało a oszust by dostał kasę :shock: Jego wiadomość wygląda prawie jak oryginał z allegro, na dole mamy wszystko co trzeba "Ten e-mail został wysłany przez Użytkownika za pomocą serwisu Allegro.pl." idt...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 801 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54  Następna strona