Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N lut 15, 2026 8:09 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
PostNapisane: So sty 02, 2010 9:39 am 

W nowszej wersji masz 3 pozycyjny przełącznik 3 kanału i parę nowych funkcji. Mam 3PM i brakuje mi tego przełącznika :lol: Na ten moment brałbym zdecydowanie nowszą.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So sty 02, 2010 10:05 am 

te futaby sa troche drogie... a mi nie jest potrzebna jakas profesjonalna... i zastanawiam sie nad zwykła Sanwą MX-3 40MHz... łapią one jakieś zakłócenia ? będę jeżdził jak narazie tylko koło domu, parkingi itp...

PostNapisane: So sty 02, 2010 12:26 pm 

Droga, ale lepsza od MX-3. Może szukaj używek np na ebay.com
Teraz jestem w trakcie kompletowania sprzętu na następny sezon, jeszcze zostało mi do kupienia kilka rzeczy w tym apka i zdecydowanie będę brał Futabe 3PM-X. Czy nową, tego niewiem zależy jak będę stał z kasą :D

Pozdrawiam.

PostNapisane: N sty 03, 2010 12:06 am 

W tym przedziale cenowym który podałeś czyli do 450zł moim zdaniem najlepszy wybór to:
FUTABA 3PJ/3PM może się uda w tej cenie używane 3PK, możesz też poszukać HITEC-a SRX/CRX
które to aparatury polecam gorąco. Jak już wcześniej wspominałem Sanwa MX3-S 40/75mhz FM też jest dobra.
Myślę jednak że żadnej z wymienionych aparatur nie uda się kupić włącznie z modułem nadawczym
i odbiornikiem spektrum w cenie do 450zł - możesz liczyć jedynie na pasmo FM które dla początkujacych jest wystarczające.

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: N sty 03, 2010 12:31 am 

jak trafisz na okazję to może i ko propo helios kupisz za 450zł :) też rewelacyjne radio.

PostNapisane: N sty 03, 2010 10:15 am 

dzieki za odpowiedzi... ale pozostane jak narazie na sanwie mx-3 75mhz fm bo kolega z forum ma na sprzedaz wiec wezme od niego... a mi jak narazie mysle ze starczy...

PostNapisane: N sty 03, 2010 2:11 pm 

a co myślicie o tym:

http://www.allegro.pl/item870535966_apa ... tanio.html

za 300zł

i co lepsze Sanwa MX-3 40MHz za 320zł czy SANWA MX-3S 75MHz (z syntezą) za 370zł

PostNapisane: N sty 03, 2010 4:38 pm 

Tu masz dobrą ofertę, to moja pierwsza aparatura i dokładnie ten egzemplarz. Nigdy nie miałem z nią żadnych kłopotów a odbiorniki Multiplexa mam do dziś i się nie pozbywam bo są super małe i dobry zasięg mają. Trochę tego poszło w Polske i nikt nie zgłaszał mi żadnych problemów z nimi. Dodatkowo odbiorniki Multiplex pracują z aparaturami Airtronics oraz Futaba/Hitec co w przypadku odbiorników 75Mhz innych firm JR/HITEC/FUTABA jest problemem z uwagi na positive/negaitve shift (tylko dla wtajemniczonych - kto wie o co chodzi niech zabiera głos :wink: )

http://www.allegro.pl/item873824886_air ... rniki.html

Sprawa drugiego modelu odrazu rozwiązana ! :wink:

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: N sty 03, 2010 5:52 pm 

no własnie... co z tym drugim modelem ? oc o z nim chodzi ? ja mam jeden model jakby co...

PostNapisane: Pn sty 04, 2010 12:28 pm 

Bierz Sanwe, była to moja pierwsze profesjonalna apka i jestem z niej zadowolony :wink:
Nie miałem z nią problemów, zakłócenia - występowały na zawodach ale to pikuś.

Bardzo łatwo się ją obsługuje i ja nie miałem z nią problemów. Kupiłem nową za 300 zł.

Pzdr.

PostNapisane: Cz sty 21, 2010 11:02 pm 

dziudz09 - Kupowałem w sklepie Rcmonster właśnie tą apkę co pokazałeś w linku tą sanwe mx-3 FHSS za 400zł
przesyłka szybko itp. Apka wydawała się ok ale okazało się ze na 6V apka ma problemy serwa lipnie chodzą nie działa funkcja fali safe (nie wiem czy dobrze napisałem) Wracając do tematu napisałem do rcmonster co i jak. Odpowiedzieli żebym im ją odesłał od razu zaznaczyli ze ONI pokrywają koszt wysyłki i ze przepraszają. i mi zwrócą pieniądze ja się zapytałem czy jest możliwość wymiany na jakiś inny model czy coś . odpowiedzieli ze jest tylko muszę dopłacić różnice i mi przyślą Sanwe Mx-3FG ! najnowszy model. Ja się zgodziłem Apka dziś do mnie doszła i jest Zaje****a . Dużo bardziej dopracowana wszystko działa jak trzeba . Odbiornik nie ma żadnej dziury na bindowanie tylko jest taki przycisk przypominający kwarc. antenka skrócona ma może z 15cm. W nadajniku też jest przycisk do bindowania tu link http://www.rceasy.com/2009/05/26/sanwa- ... hss-24ghz/ jak się dobrze doczytałem to można wsadzić telemetrie

Sklep Rcmonster polecam w 1000000000% podejście do klienta SUPER. !! Aparaturę mx-3 FG też polecam w 1000% jeszcze jej nie sprawdzałem w terenie ale serwa chodzą jak oszalałe . wszystko jak w najlepszym porządeczku

Jeśli jeszcze nie kupiłeś apki to bierz Sanwe mx-3 FG !!

http://picasaweb.google.pl/Marcin37225323423423423

Kontakt GG 119865

Ostatnio edytowano N maja 02, 2010 3:54 pm przez kwasio5, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn mar 29, 2010 12:16 am 

Odkopię wątek z takim pytaniem.

Chciałbym wymienić oryginalną aparaturę z Fluxa na coś na 2,4Ghz. Chcę aparaturę której nie będę za pół roku wymieniał, bo czegoś miałoby jej brakować. Chciałbym mieć
do dyspozycji wszystkie te regulacje które są możliwe, krzywe, ograniczenia maksymalnych wychyłów, świetnie by było gdyby były jakieś stopery/liczniki okrążęń - generalnie
to co najlepszego wymyślono, ale rozumiem też że za coś takiego trzeba zapłacić około 1000zł.

Ktoś polecił mi: Spektrum DX3S, ale nie wiem czy oprócz telemetrii nie jest tam za mało ustawień.

Znalazłem takie monstrum jak Sanwa M11, ale to już jest chyba ciut za duże na codzienne sterowanie modelem.

N4Q wydaje się mieć najwięcej ustawień, do tego ma graficzny wyświetlacz z prezentacją krzywych, ale nie ma dobrej opinii na forum,

Podpowiedzcie.

PostNapisane: Pt maja 07, 2010 11:59 am 

Witam

Pomocy !!

Nie wiem co kupić, teraz mam 27AM, a już nie chcę i on mnie też (spalił się odbiornik), więc chciałem kupić jakieś porządniejsze radio i ...
http://www.rc4max.com/index.php?page=sh ... t&Itemid=1

czy to

Pozdrawiam
Zaq

PostNapisane: Pt maja 07, 2010 2:09 pm 

N4Q24S - Aparatura 3-CH PCM(2.4G) Digital Proportional R/C - 348,00zł
Instrukcja wersja PL
Pakiety LiPo dedykowane do nadajników - aparatur sterujących.
Parametry pakietów zdecydowanie zwiększają jakość i komfort użytkowania aparatury za cenę porównywalną do tradycyjnych paluszków AA.

PostNapisane: So maja 08, 2010 2:43 pm 

Zaq70 napisał(a):
Witam

Pomocy !!

Nie wiem co kupić, teraz mam 27AM, a już nie chcę i on mnie też (spalił się odbiornik), więc chciałem kupić jakieś porządniejsze radio i ...

czy to

Pozdrawiam
Zaq

Warto dołożyć 20 zł do wersji 2,4 GHz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona