Mateusz Łukaszuk napisał(a):
Donat, no przykro mi możesz być oficjalnym pomysłodawcą projektu, jakim było założenie tego tematu
Niech będzie

Ktoś pytał w temacie "Co wybrac off-road 8ight ??? czy coś innego ??" czemu osoby, które niedawno kupiły 8ight'y, nie kupiły wersji 2.0. Myślę, że przyczyna jest prosta... dwukrotnie wyższa cena + mało ulepszeń.
Ja kupiłem mojego 8T'a miesiąc po wyjściu v2.0 na rynek. Zapłaciłem 330$ a 2.0 kosztował wtedy 600$. Stwierdziłem, że nie zapłacę kilkuset złotych za 14mm dłuższą płytę, gorsze side guardy i fajniejszy wygląd (przyznaję, że nie wiem czy te drobiazgi nie mają znacznego wpływu na charakterystykę jazdy, bo nie miałem okazji jeździć nowym 8T'em)... Domyślam się, że wszyscy inni kupili "stare" wersje z tego samego powodu.
Oczywiście, że wolałem 2.0, ale tak jak napisałem wyżej - unowocześnienia nie miały dla mnie aż takiego znaczenia.
Teraz kombinuję, jak założyć budę od 2.0 na mojego 8ighta ale na rctech'u wyczytałem, że jest to uciążliwe (dla zainteresowanych:
http://www.rctech.net/forum/nitro-off-road/331345-will-losi-8ight-t-2-0-body-fit-1-0-a.html).
P.S. Macie jakieś zdjęcia swoich maszynek?