Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 8:15 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pn paź 04, 2004 8:39 pm 
Raflee

Wiesz... to kosztuje tylko kolo 4$ wiec nei jest zle. Jesli nie chcesz kupowac to bez problemu sam takie cos zrobisz... :)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt paź 05, 2004 11:51 pm 

Lokalizacja: Warszawa; Auta: HPI PRO4, Serpent 710, Tamiya TB-01
No więc tak. Mam PRO4 i w sumie myślę że to dobre podwozie. Na tyle dzwonów ile juz nim zaliczyłem ucząc się poważnie jeździć to myślę że jest wytrzymałe. Luzy są małe i na szczęście jeszcze się nie zwiększają. Jedyny mankament jaki zauważyłem to to że złamałem już 2 zębatki przy dzwonach. HPI wie o problemie i lada chwila mają wprowadzić "mocniejsze". Nie wypowiadam się na temat wyższości marchewki nad sałatą więc decyzja nalezy do Ciebie. Ja sobie chwalę.. :D

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 12:45 am 

a może nie YOKOMO nie HPI a BARRACUDA :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 5:41 am 

MarcinG napisał(a):
No więc tak. Mam PRO4 i w sumie myślę że to dobre podwozie. Na tyle dzwonów ile juz nim zaliczyłem ucząc się poważnie jeździć to myślę że jest wytrzymałe. Luzy są małe i na szczęście jeszcze się nie zwiększają. Jedyny mankament jaki zauważyłem to to że złamałem już 2 zębatki przy dzwonach. HPI wie o problemie i lada chwila mają wprowadzić "mocniejsze". Nie wypowiadam się na temat wyższości marchewki nad sałatą więc decyzja nalezy do Ciebie. Ja sobie chwalę.. :D

Tez spotkalem sie z opiniami ze pro4 jest troche wytrzymalsze od SD, ale zebatki?
Hmm jak mozna zlamac zebatki i ktore te stozkowe, czy przy silniku?

@ENZO
Rozpatrywalem Barracude, ale niestety nie mam w miare taniego dotepu do jego czesci. Moge czesem sciagnac cos z KKW, ale tam ten wozek kosztuje tyle co SD i Pro 4 , wiec sobie odpuscilem.

A tak BTW Jak sie trzymaja u Ciebie te odkryte zebatki po zawodach, nie ma z nimi problemow?

PoZdro

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 7:55 am 

Czesc MarcinG
Nie wiem czy o tym mowilem Ci na zawodach w promenadzie. Hpi juz jakis czas temu wypuscilo wytrzymalsze zebatki do przekladni katowej. Kazdemu przedstawicielowi te zebatki byly dostarczane a przedstawiciele mieli za free dac te zebatki swoim klientom ktorzy wczesniej kupili model. Zebatki chyba maja oznaczenie v1.1 ale glowy nie dam. Jednak Ty z tego co pamietam kupiles model w TH wiec obawiam sie ze za free to nie dostaniesz tego. A jest jeszcze oddzielna firma ktora produkuje taki kit zamienny ale dosyc drogi jest www.teamprpracing.com To co oni oferuja dziala tylko z zebatkami tymi ktore Ty masz, nie wspolpracuje z zebatkami v1.1. Ale to mozna sobie tam przeczytac o co chodzi.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 2:43 pm 

Lokalizacja: Warszawa; Auta: HPI PRO4, Serpent 710, Tamiya TB-01
No to muszę zamówić i spróbować jaki będzie efekt. Wprawdzie już teraz mniej się rozbijam :D i mam kilka zapasowych zębatek ale zawsze lepiej mieć coœ mniej zawodnego. Raz padła mi zębatka przy One Way-u ale dzwon był potężny w koło a drugi raz poszła ta przenoszšca napęd z silnika na wałek. Zobaczymy jak będzie dalej... :) Reszta działa bez zarzutu!

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 3:02 pm 
Raflee

W Sd masz bardzo dobrze zakryte zebatki i nic do srodka nie wpada... Ja jakos nie jestem przekonany do tego HPI. Yokomo ma juz calkiem sporo osob i chyba nie narzekaja na niego :) Model jest prosty, wszystko jest super. I najwazniejsze jest to, ze jest wsztywny - ma grube plyty )podlogowa 3mm, a gorna chyba 2) a oprocz tego ma jeszcze taka mala na srodku pod walkiem. Jesli jestes wymagajacy to mozesz kupic ray speed convertion kit i masz zupelnie inne SD :) - ja planuje go kupic, a jak go kupie to w sumie niewiele bedzie mi brakowalo, zeby zlozyc nastepne podwozie :) Do SD sa dostepne tytanowe czesci np. kardanki, walki ktore napedzaja dyfer, widzilem juz nawet aluminiowa zebatke, ktora napedza dyfer. Oferta yokomo, rayspeeda i innych firm caly czas sie poszerza... :) Ja zostaje przy tym modelu :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr paź 06, 2004 7:55 pm 

Paweł Pakulski napisał(a):
@ENZO
Rozpatrywalem Barracude, ale niestety nie mam w miare taniego dotepu do jego czesci. Moge czesem sciagnac cos z KKW, ale tam ten wozek kosztuje tyle co SD i Pro 4 , wiec sobie odpuscilem.

A tak BTW Jak sie trzymaja u Ciebie te odkryte zebatki po zawodach, nie ma z nimi problemow?

PoZdro

Przezyly i zawody i jazde po osiedlowym parkingu :wink: Myslałem że bede miał z nimi wiecej problemu a na razie moze z 5 razy wydlubywałem z pomiedzy zębów kamyczki ktore zresztą nie wyrzadziły praktycznie zadnych szkód !
Sam model jest też dość solidny, takie problemy jak pękające zebatki są narazie mi obce a kilka doś mocnych uderzeń ten model juz na siebie przyjął - POKI CO JESTEM Z NIEJ ZADOWOLONY

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 07, 2004 6:11 am 

Marcin G. , Koval
Te zebatki w wersji 1.1 sa bez problemu do kupienia.
Zapytam sie ich, czy ewetualnie dozuca mi je do zestawu.

Marcin G.
A jak u Ciebie z C-hubami w porownaniu do Pro3. Mam nadzieje ze tutaj jest sporo lepiej.

Raflee
Faktycznie do SD robia teraz sporo tuningu, ale chcialbym w miare mozliwosci uniknac takich modyfikacji np. zmaina podlogi bo jednak czegos od tej firmy, za ta cene nalezy oczekiwac.
W SD niepodoba mi sie np. montowanie serw, mozna to oczywiscie zmienic wiercac dodatkowe dziury i wyzucajac srodkowa plyte, ale przeciez chyba nie o to chodzi. HPI takich przerobek nie wymaga.

Mam jeszcze dwa dni na podjecie decyzji, czekam na wszelkie sugestie.

PoZdro

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 2:34 pm 
Raflee

Mi sie akurat mocowanie serwa podoba... masz wbudowany serwo sanwer i nawet daja Ci koncowki do roznych serw... W Enza Barracudzie jest tak jka w asso - wiec, jesli zmienisz dzurke na koncowce serwa na ta co jest wyzej, to drazek bedzie tarl o walek - w sd nie ma tego problemu (najwyzej w rayspeedzie) Wiekszosc SD jezdzacywch w polsce sa raczej seryjne i jakos chyba nikt na nie nie narzeka... ja w sumie tez niewiele zmienialem, ale zawsze to cos. Mi sie moj SD podoba i jakos mnie nie ciagnie, zeby go wymienic na cos innego. (a juz napewno nie HPI :P )

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 8:01 pm 

Raflee
Wszystko kwestia gustu. Mi sie to niezbyt podoba.

Marcin G.
Czekam jeszcze na Twoja odpowiedz. Jak z tymi C-hubami?

OK. Jutro zakupy :D

PoZdro

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 8:39 pm 
Raflee

KUP YOKOMO :D :P Za taka reklame jak robie Yokomo powinno mnie sponsorowac :D Niestety Enza nie udalo mi sie przekonac :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 9:59 pm 

Juz mam taki metlik w glowie ze pewnie bede moneta zucal, ale chyba wezme HPI :wink:

PoZdro

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 08, 2004 11:38 pm 

mysle ze czy to bedzie HPI czy YOKOMO to jazda nim będzie sprawiac ci taką samą przyjemność :wink:

Tytuł:
PostNapisane: So paź 09, 2004 11:10 pm 
Raflee

:P I jak tam ? :D Yokomo :D?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona