Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:59 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz gru 03, 2009 8:26 am 

Śledzę forum w miarę regularnie, więcej czytam niż piszę i wiem, ze była próba wprowadzenia LiXX od początku sezonu halowego... ALE
1. To już było za późno. Przynajmniej konkretny temat, na forum, na ten temat, pojawił się za późno.
2. Trzeba najpóźniej w połowie sezonu halowego, po prostu, ustalić zapis w przepisach o dopuszczeniu takich i takich źródeł zasilania, a nie pytać każdego z osobna i próbować wszystkim dogodzić, bo tak się nie da. Oczywiście nie pomijając konsultacji z odpowiednimi ... specjalistami znającymi temat, czy też właśnie zawodnikami ale wg mnie powinny to być konsultacje, a nie na zasadzie, że kilku osobom nie pasuje to odkładamy temat na kiedyś tam.

Gdzieś tu na forum przewinął mi się wątek przepisów EFRA i dopuszczenie LiFe z ich strony. Albo czekamy na EFRA aż oni to klepną i się wzorujemy na ich przepisach albo "osoby posiadające władzę" ustalają przepisy wcześniej i dostosowują je w kolejnym sezonie np. halowym 2010/2011 do przepisów EFRA.

Taka jest moja opinia i nie musicie się z nią oczywiście zgodzić. Mogę być nie na czasie jeśli chodzi o te przepisy EFRA, czy to już czasem nie zostało zatwierdzone, bo ciężko mi teraz znaleźć ten wątek w gąszczu min zasadzonych przez osoby obrzucające się błotem praktycznie w każdym temacie :wink:

GG#10007
HB Cyc TC & Schumacher Mi3 happy user :]

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 8:50 am 

Lutyński Adrian napisał(a):
...Trza było się zjawić w Pabnianicach i pokazać jaki z Ciebie miszcz palucha i wodorków, ja tam Ciebie na tablicy wyników nie widzę, a podpieranie się wynikami innych żadna sztuka. Jak na razie to strofujesz wszystkich, jak Stańczyk, zawodowo.

A ja Ciebie i drugiego mistrza kierownicy znalazłem na liście wyników odrazu...Wasze wyniki dają solidną podporę...
Wymieniacie się teoretycy setupami,a trzeba było poprosić Panią Dobrzyńską,żeby Wam powiedziała co i jak.

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 8:59 am 

Łukasz Pronobis napisał(a):
...Gdzieś tu na forum przewinął mi się wątek przepisów EFRA i dopuszczenie LiFe z ich strony. Albo czekamy na EFRA aż oni to klepną i się wzorujemy na ich przepisach albo "osoby posiadające władzę" ustalają przepisy wcześniej i dostosowują je w kolejnym sezonie np. halowym 2010/2011 do przepisów EFRA.

Widzisz Łukasz tu jest jedyny problem taki,że stado dyletantów i nieudaczników chce złamać pewne zasady,stanowiące jakieś prawo.
A wystarczy powołać się na EFRA wprowadzić zgodnie z ich terminami ale i z całym bagażem przepisów i list homologacyjnych.Bo jak się mówi A to trzeba powiedzieć B.Ktoś te przepisy powinien przetłumaczyć ,opublikować ,a nie opierać się o opinie tandeciarzy .
Przecież LOK należy do EFRA i ona jest poniekąd zwierzchnikiem.
No chyba,że sprawa zostanie załatwiona za pomocą numeru telefonu ,który sprzedaję.
Ps.zmiany w Kadecie (brak tuningu) przeszły bez mydła...

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 9:04 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Lutyński Adrian napisał(a):
...Trza było się zjawić w Pabnianicach i pokazać jaki z Ciebie miszcz palucha i wodorków, ja tam Ciebie na tablicy wyników nie widzę, a podpieranie się wynikami innych żadna sztuka. Jak na razie to strofujesz wszystkich, jak Stańczyk, zawodowo.

A ja Ciebie i drugiego mistrza kierownicy znalazłem na liście wyników odrazu...Wasze wyniki dają solidną podporę...
Wymieniacie się teoretycy setupami,a trzeba było poprosić Panią Dobrzyńską,żeby Wam powiedziała co i jak.

Ja tam jechałem pierwszy raz w życiu na szmacie i w takich zawodach, biorąc pod uywagę że kończyłem na 3 kołach to nie ma się czego wstydzić :) I się nie wstydzę. W odróżnieniu od osiągnieć Twoich (o ile jakiekolwiek są) lub Twojego syna, który z Twoją wydatną pomocą uparcie od lat ma takie a nie inne wyniki :lol: :wink: No ale dzięki niemu możesz aktywnie zabierać głos, przecież chłopak sam się nie wypowie w sprawach dla nieog istotnych ;) Od zawodników krytykę przyjmuję chętnie, od oglądaczy, mniej :)
EOT, kończę rozmowę w tym temacie, wątek się rozjechał już za bardzo.

Ostatnio edytowano Cz gru 03, 2009 9:23 am przez Adrian Lutyński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 9:13 am 

Dobra...odrobiłem lekcje... przepisy EFRA wprowadzają możliwość stosowania LiFe od 1 kwietnia 2010 (cóż za piękna data :D ).
Więc chyba problem sam się rozwiązał, wystarczy przetłumaczyć i tadaaa, mamy przepisy i termin też jest delikatnie zasugerowany.
Rozsądne jest zastosowanie się do EFRY, skoro LOK rzeczywiście cały czas się na ich przepisach wzoruje.
Na "pionierstwo" we wprowadzaniu LiFe już za późno, sezon trwa.

GG#10007

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 9:22 am 

Chyba że ankieta da odmienne wyniki, jesli byłaby bardzo duża przewaga głosów za, uważam że można się nad nią wtedy pochylić. Co ty na to?

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 9:31 am 

Oczywiście, dostosuję się do woli większości, jednak wg mnie takie zasadnicze zmiany w trakcie trwania sezonu są nieprofesjonalne.
I tak przed tym sezonem nie kupowałem już żadnych nowych pakietów, nastawiłem się na dojeżdżenie tego co mam, liczyłem się z zakupem nowych pakietów LiPo czy LiFe na nowy sezon.
Jeśli wynik ankiety będzie za zmianami natychmiastowymi, to będzie trzeba się wcześniej szarpnąć na jakieś 2 pakiety i balancer.

GG#10007

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 9:43 am 

Tzn powiem tak, 1 pakiet wystarczy. Balanser... jeśli ktoś na prawdę nie wydoli, może balansować raz na 10-15 razy. Ta niemożliwa do wyobrażenia żywotność na to pozwala. Zwłaszcza że na zawodach zużywasz jakies 55% pakietu. Ale masz trochę racji, że można było wcześniej to wszystko porzeprowadzić, ale burzy by nie było bez zawodów w Pabianicach, gdzie można było zasmakować dobrego.

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 9:52 am 

Adrian Lutyński napisał(a):
...pierwszy raz w życiu na szmacie i w takich zawodach, biorąc pod uywagę że kończyłem na 3 kołach to nie ma się czego wstydzić :) I się nie wstydzę. W odróżnieniu od osiągnieć Twoich (o ile jakiekolwiek są) lub Twojego syna, który z Twoją wydatną pomocą uparcie od lat walczy o utrzymanie się w pierwszej dziesiątce klasy w której startuje czasem i 10 zawodników :lol: :wink: No ale dzięki niemu możesz aktywnie zabierać głos, przecież 20 latek sam się nie wypowie ;) Od zawodników krytykę przyjmuję chętnie, od oglądaczy, mniej :)

Mój syn ma 17 lat ,a Tobie wara od niego.Nie dorastasz mu nawet do pięt i wiele mógłbyś się nauczyć od niego.
Autorytet z Ciebie żaden,chociaż po tym co napisałeś na temat Filipa,uważam Ciebie wręcz za głupka.
Ps.skup się nad sobą i swoją jazdą.
Rejon Łodzi i Pabianic nie jedną burzę wywołał,nawet międzynarodową.

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 10:18 am 

Inwektywy, inwektywy, masz dziś chyba ciężki ranek. Czekam teraz na piękne PW jak to masz w zwyczaju czynić :) Spoko, ja uważam temat za zamknięty do czasu aż w amoku znowu gdzieś wtrącisz swoje 3 bezsensowne grosze. A daj Bóg i te pięty kiedyś zweryfikujemy.
Obyś Ty sam wszechmocny tylko potrafił być tak "wara" od innych zawodników jak chciałbyś by oni byli od Twojego Filipa, nie rozumiem dlaczego ty masz prawo ich osądzać a oni jego nie? Do Filipa nic nie mam, celowo użyłem tej oceny i nie zawiodłem się na Twojej reakcji. Jak zwykle przewidywalny. Zastanów się chwilę co sam robisz, a czego od innych wymagasz. Jak widać odpłata pięknym za nadobne bardzo Ci nie odpowiada, wolałbyś zatrzymać tylko sobie prawo do złośliwości, przykro mi, tak się nie da :)

Ostatnio edytowano Cz gru 03, 2009 10:24 am przez Adrian Lutyński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 10:24 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
uważam Ciebie wręcz za głupka.

Czy na tym forum można bezkarnie obrażać innych użytkowników? Czy jest tu moderator albo administrator? Jak długo takie zachowanie będzie tolerowane???

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 10:25 am 

Panowie czy wy w piaskownicy jestescie jak nie jeden pakiety sprzedaje i jest zle to drugi co innego brakuje tematów to o pogodzie porozmawiajcie a nie po rodzinach jezdzicie. Miałem nie zabierac głosu w tej sprawie poniewaz startowałem modelem elektrycznym dopiero w 3 zawodach ale tak sie sklada ze jedne z nich to własnie byly czechy i jestesmy daleko za nimi to potwoerdzam ale wracajac do samych akumulatorów rowniez bylem przeciwny zmianom nie ukrywam tego i mam odwage sie przyznac jednak jak pojezdziłem na 13,5 i lipo to zupełnie inna bajka i zwracam honor. life nie jezdzilem ale widziałem w pabianicach i uwazam ze zmiany sa jak najbardziej wskazane 13,5 lipo i 9,5 life bez wyłaczania nimh bo niektórzy sie zaopatrzyli i ich tez trzeba uszanowac jezdzac w pabianicach na nimh a inni na life nie odczówałem zeby mi uciekali no moze jak poleciałem w rabarbar he he ale to niestety brak doswiadczenia i umiejetnosci a nie wina akumulatorów :) wiec jestem teraz za wprowadzeniem.
No i mniej cisnień Panowie i bedzie lepiej :)

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 10:41 am 

Panowie cholernie przeginacie z tym obrzucaniem sie błotem mieszacie członkow rodzin w dyskusje,ale to za mało teraz dojda konflikty
regionalne. Za troche trzeba bedzie brac ochrone na zawody zeby wp... nie dostac.bo jestes z dolnegoslaska ,albo innego zwasnionego
rejonu kraju.Fakt ze wypadlismy ze startow modeli el i nie powinienem zabierac głosu ,ale jako osoba trzecia nie moge tego wszystkiego
ogarnac w jedna całosc.Kazdy co innego pisze ,a moze zmiana dyscypliny sportu nie ktorym z Was by pomogła tak na troche chociaz
np w kłodzku powstaje stowarzyszenie sportow siłowych zapraszam jak ruszymy bezwzgledu na region kraju kazdy bedzie mile
widziany .łamiecie wszelkie zasady etyki sportu .
Pozdrawiam wszystkich :D
P

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 10:48 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Czy na tym forum można bezkarnie obrażać innych użytkowników? Czy jest tu moderator albo administrator? Jak długo takie zachowanie będzie tolerowane???

Zapewne tak długo, jak tolerowana będzie darmowa reklama handlarzy w podpisie - czy też zapłaciłeś Markowi za tę możliwość ? Pytam z ciekawości, może też się zdecyduję - wprawdzie inna branża ale w kryzysie człowiek chwyta się różnych sposobów :) :) :)

KYOSHOblog

Ostatnio edytowano Cz gru 03, 2009 10:58 am przez Adam Różycki, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz gru 03, 2009 10:52 am 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Panowie cholernie przeginacie z tym obrzucaniem sie błotem mieszacie członkow rodzin w dyskusje,ale to za mało teraz dojda konflikty
regionalne.

Przypominam kto zaczął i w jaki sposób.

Jednak czytam wypowiedzi Z.L. są bardzo fajne, ale musi jeszcze bardzo dużo trenować Z.L.

Jak widać, jak Kali się śmiąć z czyiś wyników to je GÓT, jak śmiać się z wyników syna Kalego to już nie jest ;)

hehehe.

m.

ps: aż cisnie się na usta przyśpiewka kibiców ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 15  Następna strona