Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz kwi 02, 2026 11:52 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:04 pm 

Sprawa jest prosta:
Ankieta wśród zawodników:
Czy jesteś za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych w klasie SPEC:
Dopuszczone żródla zasilania:
LiPo 2S2P i silniek 13,5T
LiFe 2S2P, 5 cel NiMh i silnik 9,5T
TAK/NIE
Czy jesteś za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych w klasie E12:
LiPo 1S
4 cele NiMh
TAK/NIE
Czy jesteś za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych w klasie MODIF:
LiPo 2S2P,LiFe 2S2P, 5 cel NiMh
TAK/NIE
Czy jestes za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych od:
najblizszych zawodów (data...)
1.1.2010?

Dziekuje za uwagę, a sprawa po takiej ankiecie sama sie wyjasni!

No team!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:07 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Adrian Lutyński napisał(a):
Dużo bardziej żywotne dla zawodników a nie dla sędziów są kwestie zasilania.

A może tak kolego najpierw licencję,a potem głos w dyskusji o przepisach EMP i MP.

Akurat ten człowiek jest jednym z bardziej uprawnionych gości na tym forum do zabierania głosu w kwestiach technicznych związanych z zasilaniem.
PS: Licencje? Jakie licencje?

No team!

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:15 pm 

Nie będę robił licencji jeśli nie będzie ogniw, proste. Robiąc ją wcześniej popierałbym obecny porządek, a z tym się nie zgadzam. Poza tym połowa ludzi jeździ bez licencji już teraz, zrób porządek z nimi a potem dalej sięgaj. Że już nie wspomnę, że jak zwykle wybiegasz w wycieczki osobiste ;)

Ostatnio edytowano Śr gru 02, 2009 12:21 pm przez Adrian Lutyński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:19 pm 

adam smuk napisał(a):
Sprawa jest prosta:
Ankieta wśród zawodników:
Czy jesteś za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych w klasie SPEC:
LiPo 2S2P i silniek 13,5T
LiFe 2S2P, 5 cel NiMh i silnik 9,5T
TAK/NIE
Czy jesteś za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych w klasie E12:
LiPo 1S
4 cele NiMh
TAK/NIE
Czy jesteś za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych w klasie MODIF:
LiPo 2S2P,LiFe 2S2P, 5 cel NiMh
TAK/NIE
Czy jestes za wprowadzeniem nowych przepisów technicznych od:
najblizszych zawodów (data...)
1.1.2010?

Dziekuje za uwagę, a sprawa po takiej ankiecie sama sie wyjasni!

Nie określałbym ile Par ogniw, niech pozostanie 2S dowolne P. Powód- ktoś może jeździć na pakiecie 2s1P, będzie słabszy,ale np. mu wejdzie. Będzie chciał jeździć na 3p, jego przyrost wagi i wymiarów, jego sprawa. Ale to kosmetyka, więc jeśli ma coś utrudniać to oczywiście możemy zostać przy formule 2s2p.

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:20 pm 

Panie i Panowie
Leszku to nie jest tak , że na pierwszych dopuszczonych zawodach wszyscy będą przygotowani i uzbrojeni w nowe LiPo i LiFe. moim zdaniem będzie takich 10 - 20 % startujących. Reszta będzie się przyglądać, obserwować, porównywać i dochodzić do własnych wniosków.
Cały ten cykl jest dla Nas wszystkich nauką w zbieraniu doświadczenia i próbą cz nie porwaliśmy się na zbyt wiele. LOK nie musiał, ale powiedział chcecie proszę próbujcie, stoi z boku, pomaga i przygląda się. Jeśli Nam wszystkim uda się przeprowadzić ten cykl halowy i środowisko będzie się konsolidować to nas wzmocni , i możemy walczyć o większą autonomię.W przeciwnym wypadku zdarzeń nie wiem czy znajdą się chętni bo już niektórym ręce opadają. Dziękuję Ci za poparcie , choć to Twój sukces i iMarka bo wy piewsi o to zabiegaliście.
Pozdrawiam
Rysiek IDĄ ŚWIĘTA

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:41 pm 

W kalsie e12 jest nas tak malo, i tak mamy wszyscy podobne podejscie do przepisów ( wydaje mi sie ze chcemy 100% zgodnosci przepisówz EFRA i IFMAR - dopuszczenie karoserii dowolnej marki jak w IFMAR )

Proponowalismy zmiane przepisów jak byla o tym dyskusja przed rozpoczeciem sezonu. Juz wtedy bylo wiadomo ze EFRA dopusci akumulatory LIPO do e12.

Nie interesuje mnie co sie dzieje w kalsach Touring, jest tam wielu zawodników wiele pomysłów. itd.

W klasie e12 po prostu wszyscy przesiądziemy sie na Lipo bo chcemy i ponieważ zmusza nas do tego sytuacja na rynku baterii, oraz chec rywalizowania na swiatowym poziomie.

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:45 pm 

adam smuk napisał(a):
Akurat ten człowiek jest jednym z bardziej uprawnionych gości na tym forum do zabierania głosu w kwestiach technicznych związanych z zasilaniem.
PS: Licencje? Jakie licencje?

Jeśli masz o sobie tak duże mniemanie to polecam Ci zapoznanie się z aktualnymi przepisami,a zwłaszcza z pkt,1.1.
No chyba że należysz do grupy Pana Jeżaka mających dużo rzeczy w d.....W Twoim przypadku przepisy.Założyłeś temat o kulturze jazdy,ale jeśli nie będzie kultury znajomości i przestrzegania przepisów od zawodnika do sędziego to będziemy krajem z białymi misiami na ulicy, a tor zawsze będzie demolką.Przepisy jeśli nawet są głupie to powinny być respektowane,wymaga tego choćby kultura osobista,a ta przekłada się na jazdę.
Jeśli na kolejnych zawodach przepisy nie w pełni będą respektowane to będzie to świadczyć o tym,że ten co je tworzył jest głupi bo Polak i tak zrobi Swoje.
P.s.zgadzam się na wszystko,nagnijmy wszystko ,tylko dlatego żeby Kol.Lutyński wystartował...bo bez Niego modelarstwo nie ma sensu...

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 12:49 pm 

Lesław, możesz choć raz pisać na temat czy na prawdę masz ochotę aby każdy kojarzył Wrocław z szumem dla szumu i rozwalaniem każdej rzeczowej dyskusji na atomy?
Poza tym jako nawet potencjalnie chcacy startować w zawodach mam takie samo prawo jak ty do wypowiadania sie. A właśnie, ty w ogóle startujesz???
Choć może działaj tak dalej, zniechęcaj nowych zawodników... Jest to jakaś metoda.

Ostatnio edytowano Śr gru 02, 2009 1:06 pm przez Adrian Lutyński, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 1:05 pm 

Ale z całym szacunkiem dyskusja jest bezprzedmiotowa.Tak jak napisałem fakt jest faktem,EFRA przyjęła takie,a nie inne baterie.Dyskusja powinna skupić się nad tym jak to zrobić.Czy wieczorny tel.60347....i rano budzimy się z nowymi przepisami,czy jakoś normalnie demokratycznie z pewnym okresem dostosowania się.EFRA dała prawie 4 miesiące od 1.11.09 do 15.02.10.

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 1:17 pm 

Mam prośbę Panie Lesławie proszę o przestanie pisania na mój temat, nie zrozumiał Pan treści mojego przyznaję niegrzecznego posta bo nazwał mnie Pan swoim adwersarzem, i z tego co Pan pisze w pozostałych postach, mam wrażenie że rozumie Pan coraz mniej.
Ja nie chcę z Panem dyskutować ale, zmusza mnie Pan do zajęcia stanowiska w tej sprawie, ciągle wymieniając moje nazwisko, z pomówieniami. Prosze pozostawić innym ocenę mojego postu, formy, treści (też tam była) i mojej osoby. Ja o Panu nic nie piszę, nie dyskutuję też z Panem, szanowałem Pana za to co Pan uczynił dla środowiska, wystawiając swoją pierś, w interesie modelarzy. To że pan nie użył słów takich jak ja, nie oznacza wcale wysokiej kultury. Jeśli nie rozumie Pan nadal o co mi chodziło, poprostu traktujmy się jak powietrze, bardzo proszę.
Proszę zaprzestać też pomówień.
przepraszam innych użytkowników Forum za post nie na temat ale PW tu nie wystarczy

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 1:37 pm 

Jeśli masz o sobie tak duże mniemanie to polecam Ci zapoznanie się z aktualnymi przepisami,a zwłaszcza z pkt,1.1.

Moje mniemanie o sobie jest wystarczające na tyle, aby nie czepiać się każdego, o byle co i nie wsadzać każdemu komu popadnie palec w oko albo w coś innego bo to poprostu jest nieprzyjemne, a w tej drugiej opcji poprostu smierdzi ręka!
Ja piszę o rzeczywistej sytuacji bo licencje mam i na duże i na małe autka ( jak chcesz to Ci pokazę jak wygląda...) a na te małe autka obecnie licencje są fajnym gadzetem do pokazywania kolegom! Poszanowanie przepisów jak najbardziej, ale nie reliktów przeszłości. Licencja powinna być wydawana na podstawie znajomości przepisów, egzaminu praktycznego i teoretycznego!
Czy tak to sie odbywa ? Chyba nie. Jest to wydanie kolejnej plastikowej karty, która wnosi nic! I przez to mamy taką sytuacje na toarch jaką mamy i o tym własnie jest mowa w moim wątku. O znajomości przepisów i ich egzekwowaniu. O poszanownaiu innego zawodnika na torze i poza nim. A najlepszym przykładem na sportowe zachowanie sie na torze i poza jest własnie przywołany przez Ciebie klan Jeżaków! Marcin i Jasio, czapki z głów, dla Taty jak prowadzi syna, dla syna jak prowadzi model!
Na resztę zaczepek nie odpowiem bo moje mniemanie o sobie mowi NIE, a i szkoda miejsca na serwerze forum...

Ale z całym szacunkiem dyskusja jest bezprzedmiotowa.Tak jak napisałem fakt jest faktem,EFRA przyjęła takie,a nie inne baterie.Dyskusja powinna skupić się nad tym jak to zrobić.Czy wieczorny tel.60347....i rano budzimy się z nowymi przepisami,czy jakoś normalnie demokratycznie z pewnym okresem dostosowania się.EFRA dała prawie 4 miesiące od 1.11.09 do 15.02.10.

To wracajać do przedmiotu, jak zaczynamy gadać ludzkim głosem, co stoi na przeszkodzie aby zrobić ankietę wśród zawodników?

No team!

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 1:51 pm 

Tu jesteś w błędzie zapytaj Pana Niedżwieckiego jak istotną sprawą są licencje...
Jest 525 zawodników z licencjami,jaka ilość głosów ma zadecydować?

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 2:04 pm 

Wiecie co, jest taka opcja jak dodanie do wrogów, nagle posty Z L znikają ;)

No dla mnie rewelacja :-)

Zdecydowanie polecam :-)

m,

ps: Z L tak trzymaj!

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 2:08 pm 

adam smuk napisał(a):
To wracajać do przedmiotu, jak zaczynamy gadać ludzkim głosem, co stoi na przeszkodzie aby zrobić ankietę wśród zawodników?

Nic nie stoi na przeszkodzie - właśnie ja przygotowuję :)
Rozmawiałem już na ten temat zarówno z Sekretarzem CKM jak i Komandorem naszej Sekcji w tej sprawie i uzyskałem zapewnieni, że jeżeli za wprowadzeniem zmian opowie się zdecydowana większość zawodników biorących udział w danej klasie to oni taką decyzje zaakceptują.

Ankieta będzie rozesłana do zawodników, którzy byli obecni w Obornikach Śląskich oraz do tych, którzy już zapisali się na zawody w poszczególnych klasach.

Piotr Niedźwiecki

PostNapisane: Śr gru 02, 2009 2:11 pm 

Tu jesteś w błędzie zapytaj Pana Niedżwieckiego jak istotną sprawą są licencje...

Piotr możesz ? bo nie wiem o czym mowa?

Jest 525 zawodników z licencjami,jaka ilość głosów ma zadecydować?

Wiekszosć, a wyniki jawne z imienia i nazwiska!
No i tutaj mogą przydac się nasze licencje, bo mimo wszystko propomnuje zapytać o zdanie zawodników z licencjami plus ewentualnie tych kórzy pojawili sie ostatnio w cyklach onroadowych...

No team!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 218 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 15  Następna strona