optimus napisał(a):
luke napisał(a):
optimus napisał(a):
Hpi ma leprzy dostep czesc i napewno beda tańsze w naszym pieknym kraju. Nie widziałem na oczy żadnego z tych modeli ale widziałem Firestorma a ten Blitz jest ja jego bazie zrobiony wiec sadze że nie zawiedziesz się na jakości

Po czym wnosisz ze czesci beda tansze i latwiej dostepne. Hpi ma w polsce jednego dostawce a AE trzech porownaj tez ceny podstawowych czesci np drogowych modeli hpi i AE.
Hpi ma siec a nie garazowego przectawiciela. w nosze to po tym że jak chcialem cos do TA zdobyc to sie musialem nameczyc. A do Hpi dzwonie do wroblika a on mi mowi czy bedzie to za 2 dni czy bedzie dostepne od reki to mnie wiecej jest taka roznica.
AE ma dwóch importerów, nie trzech na stan mojej wiedzy.
Wróblik nie jest importerem tylko końcowym sprzedawcą.
Z AE jest taka, że jak nie ma u Wróblika to może jest u rojny, albo w
www.modele.sklep.plAle jest nie ma nigdzie to można pytać kiedy będzie w modele.sklep.pl lub u rojny i dostać dwie szanse.
Jak nie ma w sklepach HPI to jest jest jeden importer na kraj i wszyscy czekają na jego dostawę.
Co do modelu SC10 to nie wydaje mi się by miał jakiś bardzo rozbudowany stock serwisowy we wszystkich tych lokalizacjach. To raczej niezbyt jeszcze popularna u nas konstrukcja.
I co zasady to nie formułowałbym opinii na temat "garażowości" jakiegoś importu na podstawie jednostkowego przypadku, bo wygląda to mało poważnie.