Może to trochę śmieszne, ale na śmiganie po asfalcie zastanów się może nad czymś takim:
http://www.nitrotek.pl/index.php/modele/samochody-elektryczne.html?limit=all Chodzi mi o modele Redline, na samym dole. Może i są malutkie, ale wydają się posiadać wszystkie podstawowe elementy i wyposażenie. W większych skalach to raczej tylko używane, ale za tą cenę GOTOWEGO raczej nie kupisz, a inne mogłyby być zajeżdżone.
Mam nadzieje ze inni maja też jakąś opinię na temat tego modeliku.
Pozdrawiam.
EDIT:
Z odrobiną samozaparcia może i złożyłbyś coś na bazie HPI E10 albo Flying Fisha (używane gołe podobno można znaleźć i za ~80zł). Do delikwenta zapakować silnik "blaszak"-może sprzedawca dołączy używany razem z modelem-jeżeli nie-pozostaje kupić w jakimś sklepie bądź poszukać na Allegro i forach takich jak te jakichś wyprzedaży, może ktoś będzie chciał pozbyć się jakiejś nówki tanio. Regulator-coś taniego, wiem że są (a przynajmniej byli) ludzie którzy mały i wystarczający Tobie regulator zrobiliby może i za około 50zł. Aparatura może być to np. coś z RTR-ów, są one zazwyczaj b.tanie (używane), cudami nie są, ale na początek ok. Przy nich czasem znajdzie się jakieś serwo, np. ludzie sprzedający aparaturę i serwo z modelu HPI E-Firestorm, może i trafisz coś do 80zł. Teraz brakuje tylko pakietu i ładowarki, koła i buda znajdą się raczej razem z modelem, jeżeli nie będzie budy to i chwile możesz pojeździć. Ładowarka i pakiet to niestety wydatek przynajmniej 80zł na najtańsze komponenty, ładowareczka może i jakaś "nocna" za 20-30zł a pakiecik 3000mAh no-name, limit to limit. Powinieneś zmieścić się w ~250zł w konfiguracji jaką podałem, potrzebujesz tylko troche samozaparcia do wyczyszczenia i przygotowania podwozia które bys zakupił,m ponieważ będzie ono pewnie zakurzone, lekko rozregulowane i przytarte, ale czego spodziewać sie za 80zł. ;]
Wybacz że tak długo, może nie mieć to sensu, ale liczę że coś zrozumiesz. ;]