Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 03, 2026 12:38 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 25, 2007 9:04 pm 

Lokalizacja: kraków Auta: AeroMax + semitrailer, TB-02, TL-01, CC-01, Micro RS4
Piszę tu, bowiem w zakładce 'zasady' pisać nie mogę.

Proponowałbym, że jeżeli ktoś sprzedaje popularne ostatnio na polskim rynku tanie kopie TLki zaznaczył to w ogłoszeniu!! Moim zdaniem niedopuszczalny jest temat ogłoszenia "TL-01" jeżeli nie jest to tamiya. Co innego "kopia TL-01"

To tak dla porządku ogłoszeń.

Prosiłbym też wstrzymywanie sie od opisów typu "...model w stanie idealnym. Ostatnio przestał działać hamulec - nie wiem czemu..."

takie moje małe przemyślenia - jeżeli się z tym nie zgadzacie to niech mod po prostu usunie ten post

"If everything seems to be under control, you’re just not going fast enough" - Mario Andretti

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 10:51 am 

Nie wiem dlaczego do tej pory nikt nie wpadl na pomysł podzielenia działu sprzedam na podgrupy? Wszystko jest teraz razem na kupe i przez to nieczytelne bardzo. Szybko ogloszenia laduja na koncu tabeli i wciaz jest problem z odswiezaniem. Kilka podgrup ( on-road, off-road, czesci, nitro, elektryczne, aparatura) i juz bylaby troche rozladowana ta bezladna zbieranina ogloszen. Znalezienie konkretnej rzeczy byloby latwiejsze dla kupujacych. To oczywiscie tylko propozycja.

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 01, 2008 11:16 am 

Popieram, myślę że wystarczył by nawet taki podział: Części, Modele, Elektronika.

Można by też kasować posty nie odświeżone przez okres dłuższy niż powiedzmy 3 miesiące, poco te 170 parę stron wątków z których większość jest już nie aktualna - można by też wyłączyć zliczanie postów w całym dziale giełda, żeby te porządki nie wpływały na stan licznika.

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 8:05 am 

Szczerze to wystarczy nawet odpowiednie otagowanie tytułu, jeśli ktoś wie co sprzedaje to umie to opisać i potem nie ma problemu z wyszukiwaniem. Wymaga to więcej dyscypliny i samozaparcia do wyprodukowania czegoś więcej niż temat z nazwą modelu, w którym nie wiadomo nawet czy chodziło komuś o kompletny model czy samo podwozie. Zgadzam się także z uwagą, że pisanie RTR w ofertach gdzie czegoś brakuje to kpina, równie dobrze można powiedzieć, że KIT jest RTR - wystarczy złożyć, dokupić elektronikę, baterie i można śmigać...

Ale to takie moje spostrzeżenie, zresztą to czego szukałem, znalazłem, jeśli ktoś sprzedaje powinien sobie sam to wziąć do serca i się postarać.

PostNapisane: Wt lis 17, 2009 5:28 pm 

Panowie, w końcu jak zasady to zasady, nie ma umilania się albo dawania ostatniej szansy. Wiem jak to jest. Miałem swoje forum. Więc tutaj Moderatorzy nie robią tego specjalnie albo żeby się wywyższyć tylko dlatego, że chcą żeby tutaj był dla Nas wszystkich porządek. Bo taki śmietnik to na prawdę irytuje :|

Pozdrawiam :)

PostNapisane: N lip 01, 2012 1:01 pm 

2x znikneła moja oferta sprzedaży raz modelu caster fusion ex 1 buggy , drugi raz czujniki temperatury pytanie ??????? dlaczego????????????????

PostNapisane: N lip 01, 2012 7:25 pm 

torque3 napisał(a):
2x znikneła moja oferta sprzedaży raz modelu caster fusion ex 1 buggy , drugi raz czujniki temperatury pytanie ??????? dlaczego????????????????

Widocznie nie była zgodna z regulaminem.

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N lip 01, 2012 7:40 pm 

Ralf2107 napisał(a):
torque3 napisał(a):

Widocznie nie była zgodna z regulaminem.

eureka :D tej odpowiedzi szukalem :mrgreen: wsyzstko bylo okej cen model - tylko zdjec nei bylo ale niema takiego wymogu

PostNapisane: N lip 01, 2012 7:42 pm 

:D

Marui Big Bear
Tamiya:
-GT-01 BL
-TXT-1
Kyosho:
-959 BL
-The Boss
-Rally Sports
-Gallop MkII

PostNapisane: N lip 01, 2012 8:14 pm 

torque3 napisał(a):
eureka :D tej odpowiedzi szukalem :mrgreen: wsyzstko bylo okej cen model - tylko zdjec nei bylo ale niema takiego wymogu
Jest, zdjęcia mają być dostępne od razu a nie na maila lub priva:
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jeżeli jest to możliwe wstawić linki do zdjęć - instrukcja poniżej,
IMO To bardzo rozsądny zapis, może dla jasności warto byłoby go jedynie sformułować konkretniej. Nie rozumiem czemu sporo osób nie wrzuca fotek od razu, nie umieją czy się wstydzą pokazać stan w jakim jest przedmiot, a może każdy bada w ten sposób poziom zainteresowania?

Dla jasności (przynajmniej jak dla mnie) "jest możliwe" = "mam zdjęcia w postaci cyfrowej", jeśli "mogę wysłać na priva/maila" = "mogę wstawić na stronę". A tak każdy musi się fatygować, pytać, marnować swój i wasz czas. :)

PostNapisane: N lip 01, 2012 10:12 pm 

sebas86 napisał(a):
torque3 napisał(a):
Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Jeżeli jest to możliwe wstawić linki do zdjęć - instrukcja poniżej,
IMO To bardzo rozsądny zapis, może dla jasności warto byłoby go jedynie sformułować konkretniej. Nie rozumiem czemu sporo osób nie wrzuca fotek od razu, nie umieją czy się wstydzą pokazać stan w jakim jest przedmiot, a może każdy bada w ten sposób poziom zainteresowania?

Dla jasności (przynajmniej jak dla mnie) "jest możliwe" = "mam zdjęcia w postaci cyfrowej", jeśli "mogę wysłać na priva/maila" = "mogę wstawić na stronę". A tak każdy musi się fatygować, pytać, marnować swój i wasz czas. :)

mi np osobiscie nie chce sie wrzucac zdjec ze wzgledu na to ze strony na ktore mozna je uploadowac za darmo maja ograniczony rozmiar zdjecia - ja robie fotki aparatem 14 mpix i kazde zdjecie z osobna musze zmniejszac w programie infran viev co jest jak dla mnie meczace np 30 zdjec zmieniac kazde z osobna.... i zawsze odwlekam to , a na emaila wystarczy zaznaczyc ktore i tyle:)

PostNapisane: N lip 01, 2012 10:47 pm 

torque3 napisał(a):
mi np osobiscie nie chce sie wrzucac zdjec ze wzgledu na to ze strony na ktore mozna je uploadowac za darmo maja ograniczony rozmiar zdjecia - ja robie fotki aparatem 14 mpix i kazde zdjecie z osobna musze zmniejszac w programie infran viev co jest jak dla mnie meczace np 30 zdjec zmieniac kazde z osobna.... i zawsze odwlekam to , a na emaila wystarczy zaznaczyc ktore i tyle:)
Gratuluje dobrego aparatu fotograficznego... lub marnowania ludziom miejsca w skrzynkach pocztowych rozmazanymi detalami. Dla większości spokojnie starczy połowa tego, większość tanich kompaktów i "lustrzanek" nie potrafi wygenerować przyzwoitej fotki w takiej rozdzielczości.

Pokwapiłem się i poszukałem w treści twoich wiadomości odnośniki do fotek, nie wiem czy to jest Twoje zdjęcie http://img22.otofotki.pl/obrazki/jr968_000_0011.JPG, ale ma około 4MPix i już widać niedoskonałości matrycy i optyki, a zdjęcie tej wielkości spokojnie można wgrać na darmowy hosting.

Poza tym dziwne, że Ci się nie chce wrzucać zdjęcia i wkleić raz odnośnika a chce odpowiadać na co najmniej kilka wiadomości. Na flickerze wystarczy raz uploadnąć przy pomocy wygodnego skryptu i sam sobie przeskaluje do odpowiedniej rozdzielczości, jeśli Twój aparat zapisuje informacje o orientacji w EXIF to nawet obróci odpowiednio. Co prawda ma spory limit na rozmiar fotki, ale lepiej zrobić fotkę z makro detali niż wgrywać rozmazane zdjęcie.

Mała wskazówka odnośnie robienia zdjęć:
  • Ustaw w aparacie mniejszą rozdzielczość, robienie z maksymalną zazwyczaj i tak się nie opłaca, a przynajmniej nie będziesz musiał ich skalować.
  • Infran View ma coś takiego jak batch mode. Można wybrać tyle fotek ile dusza zapragnie i na wszystkich wykonać tą samą operację, np. skalowanie, przycięcie, wyostrzanie, itd.

PostNapisane: N lip 01, 2012 11:02 pm 

dziekiza informacje z infran viev sprawdze to a to zdjecie ktore widzisz jest zmiejszone poprostu dlatego taka jakosc

PostNapisane: Pn lip 02, 2012 12:40 am 

sebas86 napisał(a):
torque3 napisał(a):

Chwilunia, nie ma obowiązku załączania zdjęć:

"- Obowiązuje zakaz dopisków w stylu "fotki na meila" - za takie dopiski będzie stosowane również odświeżanie nie częściej niż co 10 dni. W temacie sprzedający powinien zamieścić linki do zdjęć (nie same zdjęcia, ponieważ będzie to karane usunięciem ogłoszenia) lub zaznaczyć wyraźnie że nie posiada zdjęc."

Za hasło "fotki na maila" jest odświeżanie co 10 dni a nie skasowanie tematu.

edit: Torque, przerzuć się na FastStone. Wg mnie lepszy i szybszy od irfan.

PostNapisane: Pn lip 02, 2012 6:28 am 

torque3 napisał(a):
dziekiza informacje z infran viev sprawdze to a to zdjecie ktore widzisz jest zmiejszone poprostu dlatego taka jakosc
Chcesz powiedzieć, że specjalnie przeskalowałeś fotkę w górę? Bo nie rozumiem tego co napisałeś. Pomniejszenie zdjęcia nie powoduje takich zniekształceń, wręcz przeciwnie większość z nich po prostu przestaje być widoczna (np. szum, aberracja chromatyczna, rozmycie).

MasterB napisał(a):
Chwilunia, nie ma obowiązku załączania zdjęć:
A gdzie ja pisałem, że jest taki obowiązek? Napisałem, że jeśli jest możliwość, co można rozumieć, że ma się zdjęcia w wersji cyfrowej. Stąd zakaz stosowania dopisków, o których wspomniałeś (takie dodatkowe uzupełnienie).

MasterB napisał(a):
Za hasło "fotki na maila" jest odświeżanie co 10 dni a nie skasowanie tematu.
A to już inna sprawa. Być może autor wątku wkurzył moderatora czymś jeszcze (może notorycznie się nie stosuje do regulaminu), a może moderatorowi się omsknął palec na myszce. ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna strona