Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 7:39 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 5:20 pm 

Witam wszystkich. (jesli w zlym miejscu napisalem temat to sorx wszystkim)

A wiec mam taki "malutki" problem, stoi u mnie revo, ale tylko stoi bo go chyba odpalic nie potrafie ( :D ) szkoda ze to nie jest takie prose jak pisza. Najwyrazniej musialem go rozregulowac, ale to tak pozadnie. No ale wpadlem na super hiper pomysl ze swieca jest zepsuta, albo nie dziala jak powinna, a to wiazalo by sie z kupnem drugiej... tylko jaka swiece mam dokupic do mojego revo ( mam paliwo 20%)

Silnik zaczyna pracowac, gdy trzymam starter podlaczony pod samochod, ale gdy tylko wyjmuje go, silnik sie wylancza, sam juz nie wiem co robic...
(Raz nawet silnik popracowal dluzej niz 30 sekund bez startera..!!! )

POMOZCIE PROSZE...

(przepraszam za brak polskich znakow)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 5:24 pm 

To pewnie wina rozergulowanego silnika a jesli swiecy to radze kupic O.S A5 :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 5:35 pm 

A czy moglby mi ktos pomoc go ustawic? Bo to przerasta mnie calego, jakies takie bardzo trudne sie wydaje, a zapewne rozwiazanie banalne...

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 5:43 pm 

Ja mam ten sam silnik w swoim T-maxxie, moglbym pomoc, ale z racji tego ze jeszcze nie mam prawka nie mam sie jak za bardzo przemieszczac po Polsce. Jezeli moge wiedziec to gdzie mieszkasz? Masz nr. gg? To bysmy pogadali. A co do swiecy, wykrec ja i wloz ten kabelek od rozruchy i zobaczy czy sie dobrze rozgrzewa jak podlaczasz baterie, czyli czy zarzy sie na bialo, jezeli tak to jest dobra, jezeli nie to spalona. Co do regulacji silnika, to wkrec do konca Hi-Speed needle i odkrec ja 4 razy, to jest fabryczne ustawienie, Z Low-Speed needle zrob podobnie, ale wykrecaj ja do poki nie jest tak ok 1mm od tego metalowego rantu gdzie jest przymocowane ciegno od serwa. Jezeli chodzi o ta iglice od ustawiania biegu jalowego, czyli tej ktora jest z tylu gaznika, to musisz nia tak krecic ze szczelina miedzy przepustnica (jak zdejmiesz filtr powietrza) a obudowa gaznika byla ok 1-1,5mm.

Tutaj jest artykul o regulacji tego silnika http://www.traxxas.com/support/pub/trx_sl_tuning25.htm co prawda pisze ze to T-maxx a REVO ma niby inny silnik, ale tak naprawde to sa te same silnik tylko REVO ma zmieniona glowice na nowsza.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 28, 2004 10:55 pm 

z tego co wiem to Sekocin jest blisko Warszawy a tak sie sklada, ze przykladowo ja z Wawy jestem. Jesli chcesz to wpadnij do mnie to razem cos wymyslimy. Jutro bedzie u mnie januszc ze swoim Revo to od razu mozna ustawic dwa.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 5:59 am 

No, Monster ustawiony i dziala jak powinien, swieca jakas wadliwa byla, no i oczywiscie troche moja wina rozregulowania go, ale jest juz wszystko ok. Wczoraj w nocy juz 2 baki wypalilem :d jeszcze 3 i silnik dodarty.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 9:45 am 

W takim razie gratuluje ale gdybys potrzebowal jakiejs pomocy to keep me informed.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 11:11 am 

Witam.Właśnie czekam na paczkę z revo ale mogę jeszcze coś domówić z towera.Mam pytanie jaką świecę zastosowaliście zamiast oryginalnej?Czy zamiast oryginalnej świecy można zastosować np os maxy, pytam ponieważ nie wiem jak wygląda ten zaczep automatycznej grzałki.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 11:48 am 

dokupilem do swojego hm.. swiece goraca ( tylko tyle wiem :P ) firma model techn

Oryginalana swieca ma troche wezsza koncowke żeby ta „sprezynke” na nia nalozowyc. Moja nowa swieca ma jednak grubsza wtyczke, ale to nei jest żaden problem ponieważ, ow sprezynke można rozciagnac, i „wtyknac”. Wiec wszystko jest OK. Jak mi się wydaje swieca była za zimna.

Moglby mi ktos wytlumaczyc na jakiej zasadzie pracuja swiece. Bo one dostaja tylko prad wczasie rozruchu, a co potem je grzeje?

A i przepraszam za te nazwy, ale nie znam fachowych :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 4:30 pm 

Są to silniki wysoko obrotowe, wiec same sobie inicjują iskrę. Tato mi to jakos tłumaczył, w kazdym badz razie jest to zwiazane z tym, ze silnik dzieki swoim wysokim obrotom i czemus tam jeszcze co jest jakos odwrotnie ulozone w takim silniczku niz w zwykłym inicjuje samo iskre :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 4:31 pm 

Są to silniki wysoko obrotowe, wiec same sobie inicjują iskrę. Tato mi to jakos tłumaczył, w kazdym badz razie jest to zwiazane z tym, ze silnik dzieki swoim wysokim obrotom i czemus tam jeszcze co jest jakos odwrotnie ulozone w takim silniczku niz w zwykłym inicjuje samo iskre :P

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 7:04 pm 

arturro napisał(a):

Z tego co wiem to silniki o ktorych mowisz to tzw. dizle, jest to stara konstrukcja uzywana bardzo czesto ale ladnych pare lat temu i z reguly silniki takie mialy mala pojemnosc. Jezdzily one na eterze i mialy bardzo wysokie obroty i same wytwarzaly iskre zapalajaca. Nowe silnik czyli juz te uzywane w autkach r/c to silniki zarowe, czyli jak sama nazwa wskazuje cos sie zarzy. Swiece trzeba rozgrzac na poczatku zeby sie zarzyla, a potem ona rozgrzewa sie od wybuchu paliwa a za tem wytwarza iskre potrzebna do zapalania.

Jezeli sie myle to przepraszam, ale wydaje mi sie ze tak jest, Jezeli ktos to wie na 1000% to niech mnie skoryguje, poniewaz do konca nie jestem pewien.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 8:44 pm 

w zarowych chyba nie ma iskry zadnej poprostu paliwo zaczyna sie palic w stosunkowo niskich temperaturach no a pozniej nastepuje reakcja lancuchowa ktora podtrzymuje zarzaca sie swieca ...

gg:1358786

aktualne zdjecia titana :
http://lor.pl/rc/index.php?page=photo

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 10:33 pm 
-=ADA$=-

na poczatku potrzeba napiecia zeby drucik w swiecy zaczal sie zarzyc, nastepnie zarzenie odbywa sie "automatycznie" poniewaz w drucie jest platyna ktore oddzialywuje egzoenergetycznie ( wydziela sie cieplo) i tez wlasnie cieplo z poprzedniej eksplozji

Tytuł:
PostNapisane: Cz wrz 30, 2004 7:06 pm 

Aaaa... wiec to na takiej zasadzie dziala :P co ja siem nazastanawialem wjaki sposob to siem pali..

kurcze super zabawa tak sobie pojezdzic samochodzikiem z taka predkoscia :P ALe bym sie dzisiaj pozegnal rownie szybko co sie z nim przywitalem. Jak sobie dzisiaj jezdzilem na ulicy, przejechal jakis samochod wiec zwolnilem i zaraz przyszpieszylem... ale niestety nie zalwazylem nastepnego.... tetno mi podskoczylo ze hoho :P naszczescie udalo siem skrecic w ostatniej chwili...

(Chetnie sie z kims umowie aby posmigac monsterami, moj gg - 2114489)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona