Zaremba Lesław napisał(a):
Festiwal Modelarski napisał(a):
Jeśli organizator natomiast ma jakieś propozycje lub pomysły promocyjne to chętnie ich wysłucham.
Zastanawia mnie co mógłby promować z własnej inicjatywy,organizator .Chyba tylko Siebie.A do tego nie potrzebuje dystrybutorów,tym bardziej,że oni nie widzą interesu promowania samych siebie.
Ale rozumiem,że temat był podjęty tylko w kwestii zaopatrzenia w części zawodników startujących HB.Ale jak sięgnę pamięcią to Piotrek zawsze jest na zawodach z częściami i nie stanowi to problemu.No chyba,że była to delikatna sugestia informacyjna dla zawodników.Jeśli tak to jest Pan mistrzem kryptoreklamy....

Teraz mamy jasność.
Też widzę wyraźną różnicę pomiędzy oferowaniem części dla zawodników a promocją firmy wśród widzów. Cieszę się ze rozumiemy się w tej kwestii.
Moje pytania nie ma nic wspólnego z reklamą a powstały na podstawie zdarzeń w Lubawie których sam był Pan świadkiem. OSM jest współorganizatorem tych zawodów stąd pytanie jest jak najbardziej merytoryczne.
Pozwolę sobie natomiast zapytać o szczegóły dotyczące tej drugiej części - promocji wśród widzów.
Ufundowane nagrody bez względu na szczegóły zawsze stanowią wymierną wartość.
Koszty sponsoringu i ufundowanych nagród mogą być różne. Od historycznych „opon do formułki” aż do budżetu rzędu 10 tys. zł jak na naszym cyklu zawodów HPI.
Pisze o tym bo każda osoba zajmująca się marketingiem zapyta w takim przypadku jaką wartość promocyjną proponujecie w zamian i od tego zależy nasze zaangażowanie.
Rodzą się więc podstawowe pytania:
Jak będzie realizowana promocja imprezy, ilu będzie widzów na hali, czy będzie TV jeśli tak to jaka i czy gwarantujecie relację w TV, itd. itp. ?
Nie piszę tego postu aby kogokolwiek irytować.
Zwracam natomiast uwagę na elementy których nie da się pominąć.
Oczekując zaangażowania dystrybutorów powinniście zdawać sobie z tego sprawę.
Swoją drogą jestem zaskoczony że np. firma z Wrocławia nie wspiera waszej imprezy.
Przecież to jego rejon działania.
Sami namawialiście ich do rozszerzenia oferty modeli kołowych i osprzętu.
Dla czego więc nie dostajecie od nich wsparcia i sklep nie promuje się na Waszej imprezie?