Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 9:45 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lis 02, 2009 1:52 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Przepraszam ale nie dostałem żadnego zapytania w tej sprawie.
Nie było również żadnej rozmowy.
Jak wspomniałem uważam ze warto wyjaśnić tą kwestię.
Jeśli macie jakieś propozycje to w czym problem aby o tym napisać na forum.

Panie Darku w takim razie wyjaśniam:
Pismo to zostało wysłane dnia 13.10.2009 roku o godzinie 11,55 do pięciu adresatów.
Pański adres sklep@lrp.pl na pasku adresatów figurował na drugim miejscu.Za Panem był adres do Firmy ATA.
I właśnie od Nich otrzymałem potwierdzenie przeczytania datowane 13.10.2009 godz.22,05.Oferty jednak nie.
Mam to wszystko w komputerze.
Proszę to dokładnie sprawdzić,zanim będzie Pan wyrokował niesłuszne oceny.
Co do propozycji to trudno jest nam stawiać wymagania.Nie robimy również żadnego przetargu.Jeśli jest Pan zainteresowany zaistnieniem na zawodach prosimy o propozycje.Myślę,że jest to uczciwa propozycja z Naszej strony.
Proponowałem to załatwić drogą meilową,ale cieszę się,że przywołał Pan to na publiczne forum,bo zawodnicy będą mogli poznać zaangażowanie Swoich "opiekunów" w promocję....

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 2:31 pm 

Zaremba napisał(a):

Wśród adresatów była również Pańska Firma.Nie raczył nawet Pan odesłać potwierdzenia przeczytania powyższego,choć o nie prosiłem.
Trudno jest nam stawiać warunki,tak więc zaproponowałem propozycje płynące z firm.Niestety nikt się nie zainteresował.A było to przed zamieszczeniem informatora,tak aby można było umieścić sponsorów.Jedyną odpowiedż jaką dostałem to od Kyosho Niemcy.
Dlatego tak dziwnym jest dla mnie Pański tekst.
Co jeszcze mogę dodać ,to nie będzie ochroniarzy jak w przytoczonej Lubawie,sami będziemy rozwiązywać problemy.
Jeśli jest Pan zainteresowany to proszę ofertę przesłać na meila.

Przepraszam czegoś nie rozumiem.
Z naszej strony chciałbym zadbać aby na zawodach były dostępne części zamienne do naszych modeli. Na zawodach on-road ostatnio zajmował się tym Pan Piotr Fortuna.
Nie mam żadnych innych oczekiwań i o to pytam.
Jeśli organizator natomiast ma jakieś propozycje lub pomysły promocyjne to chętnie ich wysłucham.
Wydaje mi się że to organizator powinien przedstawić swoją propozycję lub oczekiwania.

Natomiast na podstawie zaskakujących doświadczeń z Lubawy uważam że każdemu organizatorowi EMP powinno zależeć aby uniknąć podobnych scenariuszy.
Oczywiście mam telefon do Pana Lesława i z ciekawości zadzwonię dzisiaj w tej sprawie.

P.s.
Zaremba napisał(a):
Pański adres sklep@lrp.pl

Drobna uwaga. To nie jest mój adres.

PostNapisane: Pn lis 02, 2009 2:52 pm 

Na każdych zawodach nie tylko w Polsce są osoby ,które zajmują się na codzieńdystrybucją.U nich można kupić części zamienne.I tak to funkcjonuje.Jeśli natomiast ktoś chciałby zaistnieć banerem(nie wykluczone,że będzie TV),czy stoiskiem strykte handlowym to to inna para kaloszy.I to nie chodzi o to Panie Darku,żeby przykładowo organizator wymagał od Pana stada czirliderek czy pęgi kasiory,ale o to,żeby zawodnicy mieli coś z tego.Może jakieś nagrody np.do rozlosowania (tylko nie kółka do Formułki)
Ps.Co do adresu to meil był skierowany do Firmy,a nie personalnie do P.Flisiaka i w związku z tym uznałem,że adres wzięty ze strony firmy jest odpowiedni.Być może duża ilość domen i adresów stanowi problem ogarnięcia,a może niefrasobliwość pracowników...

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 7:47 am 

Narazie jako jedyna odezwała się Firma Kyosho Niemcy.Ufundowała nagrody tj.trzy torby modelarskie i jakieś tam drobne rzeczy.Ufundowała również numery startowe.

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 7:56 am 

Festiwal Modelarski napisał(a):
Jeśli organizator natomiast ma jakieś propozycje lub pomysły promocyjne to chętnie ich wysłucham.

Zastanawia mnie co mógłby promować z własnej inicjatywy,organizator .Chyba tylko Siebie.A do tego nie potrzebuje dystrybutorów,tym bardziej,że oni nie widzą interesu promowania samych siebie.
Ale rozumiem,że temat był podjęty tylko w kwestii zaopatrzenia w części zawodników startujących HB.Ale jak sięgnę pamięcią to Piotrek zawsze jest na zawodach z częściami i nie stanowi to problemu.No chyba,że była to delikatna sugestia informacyjna dla zawodników.Jeśli tak to jest Pan mistrzem kryptoreklamy.... :D

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 9:20 am 

[/quote]

Co do Pier..du, pier..du to mógłbym dyskutować ale sprawa lipo jest ważniejsza - na AGM'ie EFRY podjęto decyzję o dopuszczeniu lipo/life do klas elektrycznych on-road (od 15.02.2010), tj. już na kolejnych ME Indoor będą dopuszczone. Co za tym idzie wszystkie organizacje narodowe (przynajmniej te najważniejsze) dopuszczają z pełnym poparciem zawodników lipo już w tym sezonie (oczywiście NiMh dalej są dopuszczone). Jesteśmy jeszcze przed pierwaszą eliminacją on-road więc szybka decyzja o dopuszczeniu lipo byłaby jak najbardziej sensowna - zawodników w klasach SPEC i MODI nie jest tak dużo aby nie można byłoby ich zapytać o zdanie - tym bardziej, że wszyscy zgłosili się w nowym systemie i OSM ma ich e-mail'e - wysłanie krótkiego zapytania nie powinno nastręczać trudności :)[/quote]

Dziękuje za odpowiedz
Jak widać , odpowiedz jest prosta ..... Wystarczą dobre chęci i pozornie skąplikowana sprawa staje się prosta .
Myśle że tej prostoty (nie mylić z prostatą )brakuje naszej "władzy" a można spotkać ją na Dolnym Śląsku

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 9:34 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
Festiwal Modelarski napisał(a):

Zastanawia mnie co mógłby promować z własnej inicjatywy,organizator .Chyba tylko Siebie.A do tego nie potrzebuje dystrybutorów,tym bardziej,że oni nie widzą interesu promowania samych siebie.
Ale rozumiem,że temat był podjęty tylko w kwestii zaopatrzenia w części zawodników startujących HB.Ale jak sięgnę pamięcią to Piotrek zawsze jest na zawodach z częściami i nie stanowi to problemu.No chyba,że była to delikatna sugestia informacyjna dla zawodników.Jeśli tak to jest Pan mistrzem kryptoreklamy.... :D

Teraz mamy jasność.
Też widzę wyraźną różnicę pomiędzy oferowaniem części dla zawodników a promocją firmy wśród widzów. Cieszę się ze rozumiemy się w tej kwestii.
Moje pytania nie ma nic wspólnego z reklamą a powstały na podstawie zdarzeń w Lubawie których sam był Pan świadkiem. OSM jest współorganizatorem tych zawodów stąd pytanie jest jak najbardziej merytoryczne.

Pozwolę sobie natomiast zapytać o szczegóły dotyczące tej drugiej części - promocji wśród widzów.
Ufundowane nagrody bez względu na szczegóły zawsze stanowią wymierną wartość.
Koszty sponsoringu i ufundowanych nagród mogą być różne. Od historycznych „opon do formułki” aż do budżetu rzędu 10 tys. zł jak na naszym cyklu zawodów HPI.
Pisze o tym bo każda osoba zajmująca się marketingiem zapyta w takim przypadku jaką wartość promocyjną proponujecie w zamian i od tego zależy nasze zaangażowanie.
Rodzą się więc podstawowe pytania:
Jak będzie realizowana promocja imprezy, ilu będzie widzów na hali, czy będzie TV jeśli tak to jaka i czy gwarantujecie relację w TV, itd. itp. ?
Nie piszę tego postu aby kogokolwiek irytować.
Zwracam natomiast uwagę na elementy których nie da się pominąć.
Oczekując zaangażowania dystrybutorów powinniście zdawać sobie z tego sprawę.

Swoją drogą jestem zaskoczony że np. firma z Wrocławia nie wspiera waszej imprezy.
Przecież to jego rejon działania.
Sami namawialiście ich do rozszerzenia oferty modeli kołowych i osprzętu.
Dla czego więc nie dostajecie od nich wsparcia i sklep nie promuje się na Waszej imprezie?

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 10:30 am 

[quote="Aureliusz Ciechalski"

Jesteśmy jeszcze przed pierwaszą eliminacją on-road więc szybka decyzja o dopuszczeniu lipo byłaby jak najbardziej sensowna - zawodników w klasach SPEC i MODI nie jest tak dużo aby nie można byłoby ich zapytać o zdanie [/quote]

W E-12 również dopuszczono LIPO.Także należy się tą klasą zająć.

Pozdrawiam

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 11:53 am 

... OSM jest współorganizatorem tych zawodów stąd pytanie jest jak najbardziej merytoryczne....

Na jakiej podstawie wysunął Pan taki wniosek...

Ufundowane nagrody bez względu na szczegóły zawsze stanowią wymierną wartość...

Dlatego organizator pyta,a nie narzuca....Dla jednego dystrybutora istotnym jest tłum gapiów,dla innego chęć pokazania zawodnikom,że jest się szczodrym i jest się z zawodnikami.....TV ma być regionalna,ta która była na Mikro lidze i dzięki,której trafiliśmy do Teleekspresu.Niestety zasadą TV jest unikanie reklam w relacjach nie sponsorowanych....Co do ilości gapiów to nie jest to impreza w domu towarowym,ani impreza towarzysząca np.koncertom Dody...
Swoją drogą jestem zaskoczony że np. firma z Wrocławia nie wspiera waszej imprezy.
Przecież to jego rejon działania.
Sami namawialiście ich do rozszerzenia oferty modeli kołowych i osprzętu.
Dla czego więc nie dostajecie od nich wsparcia i sklep nie promuje się na Waszej imprezie?

Mógłbym być niegrzeczny i odpowiedzieć Pani,że to Nasza i ich sprawa,ale nie będę.
Przekażę kolegom z Wrocławia Pańską troskę,równocześnie cieszę się,że otwiera się Pan na konkurencję dbając o ich interesy.Ale mogę Pana zapewnić,że istnienie Firmy z Wrocławia na Naszych zawodach jest tak oczywiste,że nawet nie pisałem o tym.
Ps.Wszystkie zgromadzone nagrody rozlosujemy pomiędzy zawodników.

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 12:40 pm 

Ja po prostu pytam aby podjąć właściwą decyzję ale widzę że każde pytanie odbiera Pan bardzo agresywnie.
Hmm – trochę to skomplikowane. :roll:

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 2:06 pm 

Ja po prostu pytam aby podjąć właściwą decyzję ale widzę że każde pytanie odbiera Pan bardzo agresywnie.
Hmm – trochę to skomplikowane. :roll:

Panie Darku jedyne merytoryczne pytanie jakie padło to ,czy Piotr Fortuna będzie mógł sprzedawać części,a ja odpowiadam kolejny raz ,że tak.
Co do innych kwestii,to zastanawia mnie,gdzie widzi Pan tę agresję.Skoro piszę,że jesteśmy otwarci na propozycje wszystkich zainteresowanych,a Pan pisze bezpodstawnie.,że zawody współordanizuje OSM.Chyba świadomie chce pan kogoś wprowadzić w błąd,OSM ma podpisaną umowę z LOK i jest patronem sportowym odpowiedzialnym częściowo za sprawy sędziowania.
Co do kwestii ewentualnego udziału marketingowego,to czy normalnym było by dla Pana gdybym podał listę wraz z cennikiem np.30 min audycja TV o firmie za 500 zł,powieszenie banera na sali 3,5 zł,1000 osób na widowni z gwarancją zakupów przez 25% osób-750 zł i t.d.
Natomiast moje skomplikowanie polega na tym,że dystrybutor funduje nagrody,za to wywiesza baner,może dwa lub trzy.W trakcie losowania prowadzący wymienia firmę sponsora.Ludzie się cieszą,a na zdjęciach i może nieopatrznie w TVP pojawia się logo firmy(choćby na koszulce zwycięzcy).Być może jest to skomplikowane,gdyż nie ma się do czego przyczepić i za rok nie będzie się można na nic negatywnego powołać.
W wypowiedzi nie ma za grosz agresji,jest tylko chęć jak najprostrzego wytłumaczenia....

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 9:13 pm 

P. Darku,

Piszę jako wiceprezes klubu RC Wrocław. Uważam, że nie ma sensu drążyć tematu. Jakiś czas temu ufundował Pan nagrody na microligę, właśnie we Wrocławiu, zawody były bardzo udane.

Procedura wyglądała tak, że zadzwoniłem do Pana z prośbą o wsparcie i Pan udzielił go w miarę własnego uznania ku uciesze zawodników.

W tej sytuacji nic się nie zmieniło, poza tym że Leszek jako prezes klubu rozesłał maile do wszystkich dystrybutorów zamiast dzwonić.

Co do obecności zawodników z "serwisem" dla konkretnych marek to proszę Pana oraz wszystkich innych aby zapamiętali, że na zawodach organizowanych przez nas może być obecny każdy dystrybutor ze sprzętem i częściami i myślałem do tej pory, że to sprawa oczywista.

To nie jest Tarnów, gdzie na zawodach żądają 200 pln za to, że mogłem sprzedawać części do modeli.

Za wsparcie rozumiem dobrowolną chęć ze strony dystrybutora, który z pobudek i dla korzyści opisanych przez Leszka w postach wyżej ma ochotę uatrakcyjnić zawody i nagrodzić zawodników za ich niekiedy kilkaset kmów nawiniętych na koła by dotrzeć na zawody.

Nie ma konieczności upubliczniania tego faktu w dyskusji na forum- wystarczy odpowiedzieć na maile wysyłane do Was dystrybutorów.

PostNapisane: Wt lis 03, 2009 10:20 pm 

Michał Woszczek napisał(a):
To nie jest Tarnów, gdzie na zawodach żądają 200 pln za to, że mogłem sprzedawać części do modeli.

Może to trochę nie na temat, ale zrobiło mi się trochę nijak. Jestem z Tarnowa. Proszę pisać jasno kto, kiedy, komu itp. Tarnów to piękne miasto i niech tak zostanie. To zrobiła jedna osoba a nie Tarnów, z którym jest związanych wielu modelarzy i raczej niepotrzebnie będą oni kojarzeni z taką sytuacją.
Ale jak pisałem to troche nie na temat.

Tomasz Wójcik - Tarnów

PostNapisane: Śr lis 04, 2009 9:36 am 

Wydaje mi się, że to trochę nieprofesjonalne ustalać niektóre sprawy organizacyjne na forum publicznym ale zawsze mogę się mylić.

PostNapisane: Śr lis 04, 2009 9:30 pm 

Witam,Chciałbym się zapytać gdyż nie znalazłem tej informaji w informatorze, czy w piątek odbędą się wolne trenigi jeśli tak to od - do której.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona