Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 26, 2026 12:48 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N wrz 26, 2004 3:00 pm 

1. Jaka jest i jak wygląda stock'owa aparatura od Revo ?!
2. W jakim celu Silnik w revo jest ułożony skośnie ?

Pozdrawiam:)

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 3:10 pm 

Wyglada w sensie ze czy dobra czy zla?Jesli o to chodzi to slaba.To jest bodajze model traxxas TQ-3(5 sekund w google) :) A myslales o LST??

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 3:46 pm 

1. W REVO tak ja w calej serii MAXXow jest takie oto radyjko http://www.traxxas.com/products/accesso ... qradio.htm (na stronie jest dwukanalowe a w REVO jest jeszcze trzeci kanal). Osobiscie mam takie dwa radia i nie narzekam. Sa to oczywiscie modele najprostrzych aparatur analogowych am bez komputera itd. ale do jazdy sa dobre.
2. Domyslam sie ze po to by obnizyc srodek ciezkosci. Napewno zastanawiasz sie czy to nie wplywa na jego prace. Odpowiedz jest prosta - nie. Taki silnik poze nawet pracowac jak lezy na boku, jak to jest w niektorych samolotach R/C.
3. Bierz REVO 8)

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 4:03 pm 

Dzieki temu ze silnik jest zamontowany w ten sposob, mamy latwiejszy dostep do niego i mozemy go odpalic za pomoca starter boxa albo przez starter rolkowy (taki jak do samolotow). Mozesz wtedy zrezygnowac z startera elektrycznego lub szarpanki. Obniza to wage modelu, co jest wazne dla osob startujacych w zawodach. Umozliwia tez wykorzystanie silnikow najwyzszej klasy, ktore czesto nie sa wyposarzone w szarpanke.
No i jak wczesniej koledzy pisali, daje to lepszy rozklad masy.

Tytuł:
PostNapisane: N wrz 26, 2004 7:39 pm 

Oki, dzieki za szybką odp. :) No to biore Revo... Najbardziej mi sie podoba... LST ma zieluch, moj kolega po sąsiedztwie ( to ja krece zawsze jego filmy) a niechciałbym miec takiego jak on :) Revo podoba mi sie jak LST chociaz moze nawet bardziej. Revo nowa konstrukcja co za tym idzie dosc nowoczsna i wogole... aj tam biere Revo :P co do aparatury... Nie jest taka najgorsza, jak słyszałem.. :) Biore REVO ! Oczywiscie zapodam filmy i zdjecia z jazdy :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 12:55 pm 

Jezeli kupujesz REVO to odrazu najlepiej kup ze trzy swiece oryginalne http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XJL33&P=ML , co prawda sa wytrzymale(ja jezdze dwa lata na jednej i nic) ale jak cos to one maja odpowiedni bolec do elektrycznego rozruchy i kup tez pare kompletow koncowek popychaczy bo slyszalem ze ludzie sie na nie skarza.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 1:50 pm 

m-peter napisał(a):
Jezeli kupujesz REVO to odrazu najlepiej kup ze trzy swiece oryginalne http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XJL33&P=ML , co prawda sa wytrzymale(ja jezdze dwa lata na jednej i nic) ale jak cos to one maja odpowiedni bolec do elektrycznego rozruchy i kup tez pare kompletow koncowek popychaczy bo slyszalem ze ludzie sie na nie skarza.
Aha, spox... Świece to ja wiem, ze trza pare na zapas kupic bo nigdy nie wiadomo :) A co do tej drugiej rzczey... Co to są te ''popychacze'' ?? Jest to cos na towerhobby.com ?? A i jeszcze mam pytanko. Na jakiej zasadzie działa ten rozruch elektryczny ? To jest taki system jak w LST ??

Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 2:59 pm 

wtrace sie - pewnie chodzi o kocncowki drazkow kierowniczych i "popychaczy" przeniesienia na sprezyny mozliwe ze moga "pasc" ale to zalezy od jazdy i czy zamierzasz "rozbijac" sie ostro po kraweznikach itp

tylko jedna uwaga REVO jest mniejsze od LST - ja mam terra i REVO
( REVO nowe nieodpalane kupilem na sprzedaz ale zastanawiam sie czy niezostawic ) - ladny jest jak djabli - konstrukcja EXTRA a co do koncowek kazdy model ma jakies wady ( savage TEZ ) REVO jeszcze za malo jezdzone w polsce zeby byly miarodajne opinje - i niezapominaj ze trzeba kupic pakiet i wymienic ladowarke bo amerykanskie sa na 110 V

ale jak bym mial wybierac to napewno REVO a nie savage - ale co kto lubi - narka

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 3:20 pm 

1. Tak, chodzilo mi o koncowki popychaczy sprezyn oto linka do TH http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... LXHGB7&P=7
2. Jezeli chodzi o ten elektryczny rozruch to on nie dziala tak ja w LST. Przy silniku spalinowym masz doczepiony silnik elektryczny ktory rozgreca glowny silnik i masz kabel do swiecy. Przykladasz tylko baterie z tylu do samochodu i odrazu zostaje rozgrzana swieca i rozgrecony silnik, wiec tak jak w prawdziwym samochodzie.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 4:47 pm 

Spox, dzieki za wytlumaczenie :) Co do tych popychaczy to gdzies czytałem, ze wygladaja na marne i przy wiekszych uderzeniach moga peknać, ale ja raczej bym go oszczedzał (jak narazie :P). :twisted: ... Tia.. Ładowarke ma zieluch22 od LST to mi kopsnie czasem i juz :) Że rewo jest mniejsze to oczywsite..; LST jest 1/8 a Revo 1/10... Mi tez własnie strasznie sie podoba z wyglądu i to wykonanie i wogole jest wypasik.

Tytuł:
PostNapisane: Pn wrz 27, 2004 5:28 pm 

Jezeli chodzi o te popychacze to dzisiaj czytalem forum TRAXXAS i wyczytalem ze problem z wadliwymi koncowkami popychaczy mialy modele z pierwszego wypustu. Teraz poprawiono material i juz tak nie pelkaja. Wyczytale rowniez ze jezeli ci pelknie koncowka i zadzwonisz do TRAXXAS do oni ci przysla nowa za DARMO!!!!! Czy to prawda to nie wiem, ale firma TRAXXAS naprawde dobrze dba o klienta, wiem to po swoim przykladzie8) Badz co badz jak bede zamawiac REVO, bo bede:P to i tak zamowie sobie taka paczuszke koncowek i dodatkowe komplety tych czesci co popychaja amorki do tego oczywiscie specialne popychacze.

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 28, 2004 11:00 pm 

januszc napisał(a):
................. i niezapominaj ze trzeba kupic pakiet i wymienic ladowarke bo amerykanskie sa na 110 V .......
pakiet trzeba kupic, mozna nabyc najtanszy za 40zl 1500mAh na allegro , a ladowarki nie trzeba wymieniac , wystarczy dokupic transformator za 20-30zl , lub sobie taki zrobic :D

Tytuł:
PostNapisane: Wt wrz 28, 2004 11:13 pm 

Pakiet 1500 wystarczy Ci na kilka odpalen a gwarantuje, ze podczas docierania nie bedzie Ci sie udawalo za kazdym razem odpalic rumaka. Do swojego roto-startu wkladalem pakiet 3000 na cell GP i nawet one nie gwarantowaly odpalania dluzej niz przez 5-10 minut (w zaleznosci od kompresji i stopnia zalania silnika) tak wiec taki 1500 mozna sobie wsadzic w du.. bo inaczej lzy i zgrzytanie zebow murowane.

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 7:27 am 

No dobra dobra kupie jakis dobry pakiecik :) A co do tego transformatora... Mozna gdzie taki kupic ?

Tytuł:
PostNapisane: Śr wrz 29, 2004 9:47 am 

na allegro znajdziesz taki konwerter ze 110 na 220v w cenie do 30PLN.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona