|
Sprzedaje moje B44. Model kupiony w maju. Przejechał 2 imprezy w Piasecznie + 1 w USA. Model kupiony w Polsce.
Model ma zmienione: - mocowania zwrotnic na alu - środkowy bulkhead na alu - mocowania wież (przód + tył) alu - stabilizatory - Zmienione wieże (przó + tył) na grubsze (4mm) i z większą możliwością regulacji - płyty usztywniające na inne (ładniejsze), obie (przód + tył) - wsadzone mocowanie do lipo, - mocowania pakietów jest z wł. węglowego 0.9 (wg. mnie lepiej trzyma) - zmienione śruby (cały zestaw), teoretycznie mocniejsze - końcówki drążków RPM - one-way z przodu (zwykły dyfer też daje, ale ma zjedzone zęby) - amorki: wsadzone 2 częściowe talerz+ alu kapturki, w których wywierciłem dziurę i do tego membrany Kyosho. Pięknie chodzą.
Dodatkowo w zestawie: Standardowe plastikowe części (mocowania wież, zwrotnic) Standardowe węglowe części. 2 wahacze (nowe 1 przód, 1 tył) 2 karoserie (pełne zestawy, jedna prawie nowa) 2 komplety kół 1 zjechane (Hole Shot), drugie (Losi Stud) przód całkiem ok, ale tył ledwo. Zębatka 87 zęby. Inne dwuczęściowe talerze (rożne śr. dziur) Zestaw pretów stabilizatora (bardziej miękkie) Radiator z wiatrakiem na silnik. 2 zestawy sprężyn (pełne zestawy twardości na przód i tył) Olejki 250 i 350 cst (od GS'a) Obudowa dyfra (używana, ale okazało się, ze dobra) Dyfer kulkowy (zjechana zębatka)
Cena 500zł
Pozdrawiam
_________________ Schumacher Cat K2 || Schumacher Coguar KC || Asso RC12R5.2 || Baja 5BSS || Maveric Atom
Ostatnio edytowano Pn paź 19, 2009 7:28 pm przez Jakub Żebrowski, łącznie edytowano 2 razy
|