Zdjęcie podłoża przed Galerią.
Co do torów HPI on i off z prawdziwego zdarzenia powstaną w odpowiednim czasie - jak znajdziemy właściwą lokalizację.
Zrobienie toru na Malince zajęło mi 7 dni a służył całemu środowisku już od kilku lat a i tak część z Was jest wiecznie niezadowolona.
Problem leży nie w braku naszej świadomości na temat potrzeb środowiska a w tym że jakiekolwiek większe inwestycje na terenie ogólnie dostępnym są bezcelowe.
Za robienie profesjonalnego toru wezmę się na własnym terenie lub wydzierżawionym na podstawie wieloletniej umowy.
Poważne inwestycje można realizować jedynie na terenie ogrodzonym, dozorowanym, bezkolizyjnym z ogólnym planem zagospodarowania i dyspozycyjnym.
W każdym innym miejscu nie ma to sensu z prozaicznego powodu - infrastruktura może zostać szybko zniszczona lub „dostanie nogi i zniknie” lub sąsiedzi będą skarżyli się na hałas.
Sprawa jest prosta.
Ten kto rozumie co napisałem powyżej doceni naszą pracę, chętnie będzie brał udział w naszych imprezach i z pewnością wróci do domu zadowolony bo warunki do rywalizacji sportowej dla wszystkich są takie same i wygra lepszy.
Ja podchodzę do sprawy realnie i robie to co mogę w ramach bieżących możliwości.
Jeśli ktoś z was ma wątpliwości nich zostanie w domku i marzy o profesjonalnych torach – my takim nie dysponujemy.
P.s.
Wygląda na to ze VI eliminacja i finał również będzie na twardym podłożu.