Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest So kwi 18, 2026 3:17 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 3:51 pm 

Informator
Lista nagród
Formularz zgłoszeniowy

Zapraszamy !

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 4:03 pm 

Dziękujemy za info, Panie Darku. ;)

Jakiej nawierzchni możemy się spodziewać? Kostka, asfalt?

Jeśli można by było poprosimy o fotki w bliższej przyszłości ;)

ET-8 Buggy 2012
TLR 8ight 2.0 EU-E | Xcelorin 2100 kV Combo | Futaba 4PK | Hitec HS-7940TH | Turnigy battery | AKA tires

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 4:08 pm 

domyslam sie ze bedzie po asfalcie jesli galeria bo juz kiedys byla taka impreza w tym miejscu z tego co kojarze

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 6:26 pm 

Oby nie :)

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 6:56 pm 

Nowłaśnie i tu sie nasówa pytanie kiedy taka firma jak HPI czy tez jej dystrybutor bedzie miał tor z prawdziwego zdarzenia zarówno off jak i on road bo jak narazie odbieram to jako działania czysto marketingowe które oczywiscie rozumiem i popieram ale przeciez modelami waszej stajni jezdza ludzie ktorzy zdobywaja swietne pozycje w zawodach rangi mistrzostw polski. Pozyskiwanie nowych klientów jest jak najbardziej poprawne ale powinny tez byc zawody prawdziwy off road a nie off beton czy tez inna nawierzchnia, przy wiekszosci sklepów w polsce zaczynaja lub tez juz powstał tory i to niektore na calkiem niezlym poziemie wiec co z WAMI?????? Atmosfera zawsze jest fajna i to jest ogromny plus tylko zacznijmy sie scigac w jakis kakretnych warunkach. Mysle ze z tego tez beda kozysci i to dla wszystkich.

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 7:52 pm 

bedzie w ogóle ktoś startował w klasie Monster Truck ?? bo ja nie wiem czy sie nie wypisze, bo koledzy też nie jadą ze względu na warunki...

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 10:07 pm 

Łukasz Jedlinski napisał(a):
Nowłaśnie i tu sie nasówa pytanie kiedy taka firma jak HPI czy tez jej dystrybutor bedzie miał tor z prawdziwego zdarzenia zarówno off jak i on road bo jak narazie odbieram to jako działania czysto marketingowe które oczywiscie rozumiem i popieram ale przeciez modelami waszej stajni jezdza ludzie ktorzy zdobywaja swietne pozycje w zawodach rangi mistrzostw polski. Pozyskiwanie nowych klientów jest jak najbardziej poprawne ale powinny tez byc zawody prawdziwy off road a nie off beton czy tez inna nawierzchnia, przy wiekszosci sklepów w polsce zaczynaja lub tez juz powstał tory i to niektore na calkiem niezlym poziemie wiec co z WAMI?????? ...

Podpisuje się pod pytaniem Łukasza. Ja tez wszystko rozumiem ale mam porównanie bo jeździłem na HPI cały poprzedni sezon i powiem krótko - W TYM ROKU TE ELIMINACJE TO JAKIEŚ NIEPOROZUMIENIE. W zeszłym roku była Nierada, Malinka ale jako tako był to off-road a teraz co ??? CO Z WAMI ??? Jeździłem wiernie a do tego wszystkiego namawiałem kolegów z okolicy i chwaliłem że są dobre warunki do jazdy i organizacja na wysokim poziomie ! Teraz już nic dobrego nie mogę powiedzieć bo czuję nosem co się święci... :(

P.S Przeważająca część ze wszystkich eliminacji powinna być przeprowadzona na torach typowych jakie znamy a tylko sporadycznie jakieś testowe nawierzchnie. Obecnie zrobiło się zupełnie odwrotnie ! :(

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 10:37 pm 

Zdjęcie podłoża przed Galerią.

Co do torów HPI on i off z prawdziwego zdarzenia powstaną w odpowiednim czasie - jak znajdziemy właściwą lokalizację.
Zrobienie toru na Malince zajęło mi 7 dni a służył całemu środowisku już od kilku lat a i tak część z Was jest wiecznie niezadowolona.
Problem leży nie w braku naszej świadomości na temat potrzeb środowiska a w tym że jakiekolwiek większe inwestycje na terenie ogólnie dostępnym są bezcelowe.
Za robienie profesjonalnego toru wezmę się na własnym terenie lub wydzierżawionym na podstawie wieloletniej umowy.
Poważne inwestycje można realizować jedynie na terenie ogrodzonym, dozorowanym, bezkolizyjnym z ogólnym planem zagospodarowania i dyspozycyjnym.
W każdym innym miejscu nie ma to sensu z prozaicznego powodu - infrastruktura może zostać szybko zniszczona lub „dostanie nogi i zniknie” lub sąsiedzi będą skarżyli się na hałas.

Sprawa jest prosta.
Ten kto rozumie co napisałem powyżej doceni naszą pracę, chętnie będzie brał udział w naszych imprezach i z pewnością wróci do domu zadowolony bo warunki do rywalizacji sportowej dla wszystkich są takie same i wygra lepszy.
Ja podchodzę do sprawy realnie i robie to co mogę w ramach bieżących możliwości.
Jeśli ktoś z was ma wątpliwości nich zostanie w domku i marzy o profesjonalnych torach – my takim nie dysponujemy.

P.s.
Wygląda na to ze VI eliminacja i finał również będzie na twardym podłożu. :wink:

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 10:58 pm 

Festiwal Modelarstwa napisał(a):
Jeśli ktoś z was ma wątpliwości nich zostanie w domku i marzy o profesjonalnych torach – my takim nie dysponujemy.

Nie musi siedzieć w domu, może wpaść choćby na poligon. Tor może nie profesjonalny ale typowo off-road-owy.

PostNapisane: Pt wrz 11, 2009 11:11 pm 

Przypomniałem sobie ze mamy jeszcze inne materiały z tego obiektu. :)

PostNapisane: So wrz 12, 2009 7:51 am 

jest zrozumiale to co piszesz ale ja juz slysze o torze hpi od dawna inni jakos dali rade MODELCARS chlopaki jak pisza poligon zagospodarowali masz racje zabawa jest fajna rywalizacja tez ale koszta po takiej zabawie o niebo wieksze niz w normalnych warunkach off i musze z przykroscią powiedziec ze tekie pisanie "Jeśli ktoś z was ma wątpliwości nich zostanie w domku i marzy o profesjonalnych torach – my takim nie dysponujemy" jest malo zachecajace do brania udzialu w waszych zawodach w zeszlym roku z przyjemnoscia jezdzilem bo byla i nierada i malinka na ktora oczywiscie mozna narzekac ale mysle ze to juz bardzie zadowalajace rozwiazanie dla uczestników ktorzy kupili modele typo OFF(ale oczywiscie mniejsza ogladalnosc potencjalnych klientów) Ale decyzja i tak jest wasza i fajnie ze organizujecie takie zawody wogole i to jest ogromny plus dla HPI. Miejmy nadziej ze w przyszłym sezonie juz uda sie wygospodarowac teren na tori I prosze nie traktowac moich wypowiedzi jako atak na hpi. Pozatym jak by zawody byly organizowane na torach z prawdziwego zdarzenia mysle ze i czołówka buggy i truggy MP tez by odwiedzala wasze zawody. A to sie chyba wiaże z wiekszymi korzysciami i sporą reklamą Taki tor równiez mozna zrobic w medialnym miejscu ale to juz napewno podwyższy znacznie koszta.

PostNapisane: So wrz 12, 2009 9:39 am 

Pisałem już o tym wcześniej.
Proponowaliśmy organizację zawodów zarówno u Darka jak też na Poligonie.
Odmówiono nam ze względu na to że administratorzy torów obawiają się uszkodzeń jakie mogą spowodować modele Petrol IC5.
My z kolei nie widzimy powodu aby odmawiać użytkownikom tych modeli możliwości udziału w naszych zawodach.
Nie mamy również czasu na organizację odrębnych imprez dla Petroli.
Możliwe że w przyszłym roku rozdzielimy zawody dla modeli Petrol.
Natomiast w tym sezonie jest za mało czasu na takie zmiany.

PostNapisane: So wrz 12, 2009 1:19 pm 

może i rozumiem dobre chęci ale myśle że off road na podłożu on road to jednak nieporozumienie ... osobiście zastanawiam się czy pojadę ,poprostu szkoda mi modelu ...
modele HPI SAVAGE stworzone są do skoków-prawdziwego offroadu a nie to jeżdżenia po płaskim podłożu .

PostNapisane: So wrz 12, 2009 1:20 pm 

może i rozumiem dobre chęci ale myśle że off road na podłożu on road to jednak nieporozumienie ... osobiście zastanawiam się czy pojadę ,poprostu szkoda mi modelu ...
modele HPI SAVAGE stworzone są do skoków-prawdziwego offroadu a nie do jeżdżenia po płaskim podłożu .

PostNapisane: So wrz 12, 2009 2:16 pm 

modelu ci nie powinno byc szkoda, jedyne co to mozesz skatowac opony no i w sumie dyfry bo to pieta achillesowa sava :)
Ja startuje w MT jade pobawic sie, nie poscigac.

HPI Baja 5b SS
sprzedam serwo: sanva erg-vz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 71 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona