Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn lip 27, 2026 9:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: Śr sie 05, 2009 10:49 am 

Ez Run 60A regiel jak ma ciągłego 40-50A to szczyt. Nie wróżę temu zestawowi że będzie wiele chłodniejszy. Zwłaszcza że silniki są z epoki feigao.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 10:54 am 

IgorCh napisał(a):
luke napisał(a):
Regulator 35a i maly silnik to nie jest dobry zestaw dla stadium rwd. Sam narzekasz na to ze zestaw sie grzeje wlasnie dlatego ze jest za slaby. Na jakich jeszcze zestawach jezdziles w swoim e-f ?
GM bedzie napewno chlodniejszy od ezruna.
Ezrun to naprawde kiepski regiel teraz nawet cenowo wychodzi tak se w porownaniu do nizszych serii GM'a albo CC SW.

Nie mówie ze ezrun to jest szczyt techniki, ogólnie daje rade, ale w głebokim piasku i trawie zaczyna sie szybko i powaznie nagrzewać, myślę ze przy ezrun 60A i 4600kV było by juz dobrze <- ten zestaw ezrun za 400zł ktoś ostatnio sprzedawał i jezeli ktoś nie mysli juz o droższym i lepszym modelu to niema sensu kupować nic lepszego.

Myslisz albo wydaje ci sie czy wiesz na 100% bo sprawdzales ?? Moze skonczmy wkoncu z domyslami i niesprawdzonymi propozycjami bo potem w kazdym temacie jest milion opini a tylko 2-3 sprawdzone.
Jesli w trawie i piasku sie powaznie grzeje to sie nienadaje koniec kropka.

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 11:47 am 

nie wiem od czego rozlatują się a do czego nie modele HPI, ale MM5700 i MM na 7.4V Lipolach w T4 to jest jak dla mnie ciut słaba konfiguracja w T4.
Silnik EZRuna, wstawiałem też do B4 2WD buggy i już tam sobie nie dawał rady zaś w T4 3cm trawie nie można było wykonać poprawnie skoku bo się nie potrafił rozpędzić tak by najazd był wykonany z właściwą prędkością.

Generalnie odradzam. Zastanawiam się też na tymi 50A jak dla mnie to modelu klasy ST to chyba jednak za mało

Regulator i silnik na prawo przeżyć model i być wykorzystany w innej konfiguracji, więc na tym punkcie programu bym nie oszczędzał, tym bardziej że można kupić coś uniwersalnego...

Robert

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 6:37 pm 

Witam
Niedawno zakupiłem komplet ezrun 9t plus regl 35a
I mam pytanko ??
Z tego co wiem ezrun ma wał 3,17 a zębatek na taki wał nigdzie nie mogę znaleść.
Pozatym Jaka zębatka będzie dobra do e-firestorma z tym ezrunem i gdzie mozna ją kupić.

Micro-t BL/lipo

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 7:00 pm 

Wał 3,17 to typowy rozmiar dla skali 1:10, więc na pewno są zębatki pod niego. Nie wiem, jakie przełożenie jest tam wskazane, ale wybór zębatek jest ogromny w każdym sklepie modelarskim.

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 8:11 pm 

S-C-H-A-B napisał(a):
Witam
Niedawno zakupiłem komplet ezrun 9t plus regl 35a
I mam pytanko ??
Z tego co wiem ezrun ma wał 3,17 a zębatek na taki wał nigdzie nie mogę znaleść.
Pozatym Jaka zębatka będzie dobra do e-firestorma z tym ezrunem i gdzie mozna ją kupić.

ja mam zebatke na taki wal,jak chcesz to kupuj:

http://allegro.pl/item697816882_zebatka ... ow_os.html

PostNapisane: Śr sie 05, 2009 8:41 pm 

mam pytanko do posiadajcych e-firestorma z tym ezrunem.
Jakie zębatki do tego cacka stosujecie i jakie osiągacie prędkości i przyspieszenie ( mi nie zależy na jeździe 70km) ale na sprawnym podjeździe pod hoope i na 30m prostej jakieś 40-50km.
A pozatym nie chcę jakoś za szybko zamęczyć tego g... silnika. ważne żeby potrzyam z miesiąc może 2. Potem albo zmienię model albo silnika na jakąś mambe albo sidewindera.

Micro-t BL/lipo

PostNapisane: Cz sie 06, 2009 5:27 pm 

ja mam e-f i ezrun 9t, przejezdziłem juz na nim ze 25 pakietów po ok.50min trochę zaczęły chałasować łozyska, poleciam ci zasilikonować dziury koło kabli bo jak bedziesz jezdził tak to go piasek w środku zniszczy.

Co do osiagów to nie jest żle jak na moje oko, ale nigdy nie jezdziłem niczym lepszym wiec to jest napewno złudzenie.
Z rozpedzaniem niema żadnych problemów moc ma, na kóła staje, tylko w tym piachu(wtedy jak to sprawdzałem było z 30 stopni temp powietrza wiec moze to przez to az tak mocno sie grzał) i trawie sie grzeje, nie mieżyłem ile osiaga, ale coś w przedziale 45-55km/h przełozenie standard czyli atak 19T i odb. 87T, ogólne przełozenie chyba dokładnie 11.91(w kazdym razie coś około 12), z hopkami nie ma problemu tyle ze coś mi przód leci w dół i nawet potrafi wywinąć do przodu, niewiem czemu moze amortyzatory złe ustawione, ogólnie na asfalti lekki szuter ten silnik myśle ze sie nadaje dzisiaj zrobiłem chłodzenie, później dam zdj.

PostNapisane: Śr sie 19, 2009 7:47 pm 

Witam
Wracam do tematu wyboru regulatora, mam 3 typy:
1, GM-GENIUS SPORT 80 R BRUSHLESS na rc-modele za 449 z programatorem, na proximie 369, lecz chyba bez regulatora. Prąd 80A mi na pewno wystarczy, ustawienia jak dla mnie zrozumiałe, brakuje mi jednak ograniczenia na pobierany prąd
http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_49_169&products_id=6149
2, GM-GENIUS 80 BRUSHLESS + BRUSHED z wyprzedaży za 535, również 80A więc spoko, opcji więcej niż potrzebuje(tak mi się zdaje), jest ograniczenie na ampery(myślę że dobrze rozumie ten podpunkt w instrukcji)
http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_49_169&products_id=5634
3. GM-GENIUS 90 BRUSHLES najdroższy ze stawki bo 733zł, czyli o 200zł droższy od regla z 2 pozycji, masa opcji, których i tak chyba nie wykorzystam i nie rozumie ich do końca, nawet tych podstawowych(tak samo jak reg. z 2 pozycji). http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_49_169&products_id=5773.

Bardziej biorę pod uwagę pozycję 2 i 3 z powodu na limit na amperki(nie chce rozwalić od razu modelu:P). Jeśli ktoś ma tłumaczenia polskie, lub mógł by krótko napisać o każdej z funkcji do ustawiana to był bym wdzięczny. Jak jest z programowaniem tych regli, jest jakiś kabelek o taki:http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_49_169&products_id=5792 lub takie coś: http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_49_169&products_id=5744
Czy kabelkiem poprzez kompa, lub tym programatorem zaprogramuje wszystkie opcje?? Następne pytanko to takie: czy te 2 regle obsługują silniki sensorowe i bezsensorowe, oraz co dają te sensory w silniku(plus minus wiem)??
Proszę o podpowiedz czy opłaca się dołożyć te 200 stówki za regel co ma 10A wiecej i więcej opcji których nie rozumie i chyba mi się nie przydają.
Silnik spodobał mi się ten: http://www.sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_208_311&products_id=5745 zaproponowany przez kolegę z forum, i następne pytanko, czy ten silnik to sensorowy czy bezsensorowy, jeśli jest sensorowy to czy może pracować bez podpinania kabla sensorów?? Przepraszam za niewiedzę, ale chętnie poczytam o bezczotkach z jakiś dobrych materiałów jak by ktoś podrzucił.
Pozdrawiam

PostNapisane: Śr sie 19, 2009 7:58 pm 

Do firestorma kup z rojny Genius 50 w promocji za 299.
Jeśli nie to Genius 80, te opcje kiedyś ci się przydadzą, lub jak ci raz się je zaprogramuje to będziesz się z nich cieszył. Opis każdej funkcji po angielsku w help programu AS Genius Tool. Wersje 80R uważam za tanią opcję, która jest mało konkurencyjna obecnie z normalnymi Geniusami. Ale w łapach jej nie miałem.
Można programować funkcje bez kompa, wartości rosną co 10, trudne ale możliwe. Komp ułatwia. Kabelek jak co mam jeden używany na sprzedaż za 50zł.
Sensory dają bardziej płynny start, w GM prawie bez różnicy, większość jeździ bez. Jak kupisz silnik GM to naprawdę odpuścisz sobie.

PostNapisane: Śr sie 19, 2009 9:36 pm 

Jeśli z kompa idzie poustawiać wszystkie parametry to jest git. Teraz tylko muszę wybrać czy genius 80 czy 90, i czy warto dopłacić więcej za lepszy, nie mam zamiaru przez najbliższy czas zmieniać regla, więc może warto kupić ten lepszy 90??. Silnik raczej wezmę ten co podałem linka
I pytanko o lipo, te regulatory mają ustawiane napięcie odcięcia czy same wykrywają i sobie po swojemu ustawiają??
Pozdro

PostNapisane: Śr sie 19, 2009 9:59 pm 

Jesli tak planuejsz to wez 90, ma nowszy soft, co przy lipo wiele ulatwia.

PostNapisane: N sie 23, 2009 6:05 pm 

Zastanawia mnie jeszcze jedna kwestia, gdyż oprogramowanie trzeba do PC zarejestrować i opłacić, więc jakie funkcje zostaną zablokowane jeśli się nie opłaci??. być może lepiej opłaci się kupić programator i brać go np w teren?? http://sklep.rcracing.pl/product_info.php?cPath=50_119_49_169&products_id=5744

PostNapisane: N sie 23, 2009 6:22 pm 

To nie jest programator do Geniusa.
Softu jak nie oplacisz to będzie się tylko wyświetlać że nie jest zarejestrowany. Nic więcej.
A przy okazji: http://www.allegro.pl/item709953637_gm_ ... do_pc.html

PostNapisane: N sie 30, 2009 7:56 am 

napisałem do proximy już 2 maile o ten kabelek i o jakąś zniżkę, ale przez 3, albo i 4 dni się odezwali. Wkurza mnie to że żeby poskładać to co chcę to muszę zrobić zakupy w 3 sklepach(takl na marginesie)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona