Niestety przeczytałem Pana informację dopiero teraz (czyli po 2 pierwszych bakach docierania), ale akurat temperatura była prawidłowa (80*-90*). Mam pytanie odnośnie pomiaru temperatury - gdzie się ją mierzy? Mam
taki termometr, więc nie mam dostępu do samej świecy... Mierzyłem tak, że przykładałem termometr od góry do luki na świecę (do tej "dziury" w radiatorze) najbliżej jak tylko się dało, ale to nadal były 2-3 cm od samej świecy. Mierzyłem także na bloku. Doradźcie proszę gdzie mierzyć.
Kiedyś przeczytałem na forum, że jak się kończy jeżdżenie, to trzeba opróżnić bak i odpalić model, żeby wypalił resztki paliwa, ale co jeśli modelem jeździłem do końca paliwa i zwyczajnie zgasł? Wtedy ten zabieg nie jest konieczny?
Jeszcze jedno... ARO mam dawać tylko jeśli nie będę jeździł przez dłuższy okres czasu (ponad 1 tydzień), czy daje się go zawsze bez względu na długość planowanej przerwy? Macie jakiś sprawdzony sposób na dawanie ARO od strony filtra powietrza tak aby nie wymieniać za każdym razem tego mocującego filtr Zip-tie?
P.S Wiem, że to nie jest pamiętnik tylko forum, ale muszę przyznać, że podczas pierwszego odpalania ciśnienie miałem chyba grubo ponad normą (przydałaby się funkcja mierzenia tętna w termometrach... dla dobra pilota!

)...

Pozdrawiam,
Donat