Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 5:46 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor
PostNapisane: So lip 18, 2009 8:51 am 

Piotr Owcarz napisał(a):
Powiedz mi kolego jaką masz aparaturę, czysta ciekawość, czyżby do RTR dawali FM'ke?

Na stronie piszą, ze dodają FM. Ogólnie ciekawy model, dużo CNC w RTR.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So lip 18, 2009 9:29 am 

No, bardzo fajny model, jak z częściami do niego? Bo u nas chyba cieńko ;)

PostNapisane: So lip 18, 2009 10:01 am 

załozylem dzisiaj serwo :D i teraz jeszcze jedno pytanko pozycja neutralna to zamknieta przepustnica tak :?: :?: a dla hamulca to ze hamulec niewytwarza zadnej siły tak :?: :?:
wiem ze te pytania moga wam ie wydawac dziecinie proste ale niemam nikogo ze znajomych kturzy okrecaja sie w tych tematach :( dlatego prubuje tutaj na forum zaczerpnac jakis informacji
dziwie sie ze koles niezalozył mi tego w sklepie ale sa wakacje a kolesie kturzy pomagali mi w sklepie przy wyborze autka sa na urlomach i zostal dziadek 70 letni to moze dlatego serwo niezostalo zamontowane :lol: pozdrawiam :)

2017
KYOSHO MP9 TKI4 KIT

STOCKHOLM RC

PostNapisane: So lip 18, 2009 10:14 am 

Pozycja neutralna tak jak mówisz - cięgno gazu nie może otwierać przepustnicy a hamulców hamować.

Najłatwiej wg mnie zrobić to tak - zdejmujesz orczyk, trymer gazu na neutral, włączasz, serwo się ustawia na neutralu, zakładasz orczyk w neutralnej pozycji, ewentualnie lekko trymerem korygujesz, dokręcasz orczyk, wyłączasz apke i pozamiatane :)

PostNapisane: So lip 18, 2009 10:31 am 

dziekuje za wskazówki zaraz lece to zrobic a co do pytan pana piotra niepotrafie odpowiedziec bo niemam pojecia co oznaczaja skórty typu RTR/FMKE i inne wstyd sie przyznawac ale niewiem :( a co do czesci do tego modelu w polsce to niemam jeszcze pojecie bo aktułalnie mieszkam cały czas w szwecji i kupilem autko tutaj w sklepie gdzie zajmuja sie ta firma :) takze tu z czesciami niemam problemów :D :D a w polsce bende pod koniec sierpnia to wtedy sie spróbuje wywiedziec jak jest z czesciam do tego modelu w polsce.
mimo wszystko zaczynam kupowac wszystkie czesci zeby na wakacjach np. w polsce niezaistniała sytułacja typu niemoge dostac takiej czesci dlatego postanowilem najwazniejsze czesci wozic ze sobą :lol: :lol:

2017
KYOSHO MP9 TKI4 KIT

STOCKHOLM RC

PostNapisane: So lip 18, 2009 10:47 am 

Jak masz kasę lub to podwozie jest tanie to polecałbym Ci kupić drugi taki sam model na części :D Bo w Polsce chyba cieńko z tym... na amainhobbies.com też, na rcmart.com nie ma, na eBayu też cicho :D Zastanów się nad tym poważnie ;)

RTR - Ready To Run - model gotowy do jazdy po wyjeciu z pudełka (ma silnik, elektronikę itp)
FMka - aparatura pracująca w modulacji FM ;)

PostNapisane: So lip 18, 2009 11:47 am 

cekoll napisał(a):
dziekuje za wskazówki zaraz lece to zrobic a co do pytan pana piotra niepotrafie odpowiedziec bo niemam pojecia co oznaczaja skórty typu RTR/FMKE i inne wstyd sie przyznawac ale niewiem :( a co do czesci do tego modelu w polsce to niemam jeszcze pojecie bo aktułalnie mieszkam cały czas w szwecji i kupilem autko tutaj w sklepie gdzie zajmuja sie ta firma :) takze tu z czesciami niemam problemów :D :D a w polsce bende pod koniec sierpnia to wtedy sie spróbuje wywiedziec jak jest z czesciam do tego modelu w polsce.
mimo wszystko zaczynam kupowac wszystkie czesci zeby na wakacjach np. w polsce niezaistniała sytułacja typu niemoge dostac takiej czesci dlatego postanowilem najwazniejsze czesci wozic ze sobą :lol: :lol:

Na pana trzeba mieć wygląd i pieniądze. Mów Piotrek... no Wiktor ci wytłumaczył, dziwiłem się tym serwem Digital, bo dawno nie widziałem żeby do RTR dawali FM'ke. Mówię tu o przeciętnych modelach.

PostNapisane: So lip 18, 2009 5:56 pm 

ale proponujesz wiktor kupic caly model silnik serwa calą bude :?: :?: jeszcze jeden model czy poprostu kupic samą karoserie bez silnika i serw :?:
apropo serwa zalozylem te serwo zrobiłem tak jak napisałes :D
i teraz jeszcze jedno pytanie czy serwo przy wloczonej stacji i odbiorniku jesli nic sie niedotyka powino wydawac jakies glosy :?: :?:
bo moje jeczy chwilami jakby sie miało rozsypac :lol:
wydaje mi sie ze to dziwne bo te od skretu milczy nawet nieslychac zadego jeknięcia :(
poprostu rozkładam juz rece tak chcialbym juz nim polatac a on cały czas stoi na stole w warsztacie :evil:

2017
KYOSHO MP9 TKI4 KIT

STOCKHOLM RC

PostNapisane: So lip 18, 2009 7:15 pm 

Nie no mówię o tych rzeczach, które się mogą zepsuć a nie kupisz ich w Polsce. Z serwami, silnikiem czy karoserią nie będzie problemu, bo to części uniwersalne. Aż tak źle nie jest.

Mówiłem raczej o podwoziu, miałbyś wtedy każdą część bez problemu ;) Ale to tylko taka luźna propozycja.

Serwo niech sobie piszczy, robi co chce, byle żeby nie ruszało orczykiem. Na co czekasz, odpalaj i ogień :twisted:

PostNapisane: N lip 19, 2009 6:15 pm 

na wstepie wielkie podziekowania za wskazówki które były bardzo pomocne :D :D i dzisiaj polatałem ze hoho :D nawet sobie poskakałem na niewielkich hopach :lol: i zakonczeniu autko wyglada jak wyglada i teraz mam jeszcze jedno pytanie gdybys wiktor mógł bys pomuc jeszcze raz :D albo ktokolwiek jak najlepiej wyczyscic model niejest on od błota tylko jest mocno okurzony dosc grubym pyłem :lol:
dosc duzo tego pyłu dostalo sie tez do miejsca gdzie jest wkrecana swieca i niewiem jak to ztamtąd wykurzyc czy nienajlepiej bedzie odkrecic cała górei wymyc w bedzynie bo mysle jesli tak zostawie to pokturyms odkreceniu swiecy pył moze dostac sie do srodka i narobic szkód
a tego bym niechciał :D i tak samo jest wokół wlewu do baczku jest identycznie i tez niewiem czy go odkrecic i wymyc :?: :?:

2017
KYOSHO MP9 TKI4 KIT

STOCKHOLM RC

PostNapisane: N lip 19, 2009 6:20 pm 

To czyściwo jest dobre http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... ts_id=1465

Do Zobaczenia na zawodach

PostNapisane: N lip 19, 2009 6:21 pm 

Dobry pedzel i jest git.

PostNapisane: N lip 19, 2009 6:31 pm 

Tam do świecy to kup sobie sprężone powietrze w komputerowym i psikaj tam przed wykręceniem to nie wpadnie nic. Pozatym przewróć model do góry nogami i dopiero wykręcaj, tutaj grawitacja Ci pomoże i też nic nie wpadnie :) A jak wkręcasz to postaraj się trafić świecą od razu do dziury, żeby nie orać po głowicy bo możesz "zgarnąć" coś do środka... ale jak psikniesz powietrzem przed wykręcaniem i potem przetrzesz świecę i podkładke przed wkręceniem to nic nie wpadnie (ten niby brud będzie przypalony i on się nie rusza w sumie ;)).

Model pędzlem przeleć, i tak nie ma co pucować, od piachu się nie popsuje, a i tak zaraz będzie wyglądał tak samo :D Bak też pędzelkiem, masz filtr paliwa zapewne (jak nie to kup) i w baku gąbeczkę taką, więc nawet jak coś tam naleci to bez obaw.

Też możesz kupić ten zmywacz z linka powyżej, albo zmywacz uniwersalny Wurth - dobry płyn, popsikasz model, syf spłynie, reszta odparuje i luz. A i filtry powietrza wyczyścisz :)

PostNapisane: Śr lip 22, 2009 4:00 pm 

obleciałem prawie wyszystkie sklepy jakie znam i nieznalazłem tego czysciwa co andrzej podał :( ale mam inne dobre pedzle zakupilem tez filtr do poaliwka bo niebyło w standardzie :) mocniejsze aku do modelu i jest elegancko :D
Serwo kture zostalo wymienione na gwarancji na ponoc lepsze waktycznie takie jest idzie to odczuc po szybkosci zobaczymy tylko jak długo posłuzy :D
teraz mam pytanko wiktor o jaka gąbke chodzi w tym baczku :wink: bo niewiem za bardzo :?:
pozdro :D

2017
KYOSHO MP9 TKI4 KIT

STOCKHOLM RC

PostNapisane: Śr lip 22, 2009 4:19 pm 

cekoll napisał(a):
teraz mam pytanko wiktor o jaka gąbke chodzi w tym baczku :wink: bo niewiem za bardzo :?:
pozdro :D

W niektórych modelach masz filtr paliwa+ jeszcze taką ekstra seksi :shock: gąbke, która spełnia podobną rolę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona