więc i ja dorzucę swoje trzy grosze

ogólnie bawiłem się już RC ale elektrycznymi, ale to dawno i ...
ponownie pomyślałem żeby coś nabyć w tym temacie - elektryka
na początek coś nie drogiego może, zacząłem allegro przeglądać i znalazłem coś w granicach 499 zł
ale uwagę moją po pewnym czasie zacząłem kierować w kierunku nitro,
ale cena nawet używanego to 500 zł

a stan ?? trudno powiedzieć, to co widziałem
było zazwyczaj po ostrej XXX a ludzie to licytowali 500, 700 zł ... mam na myślu 1:10 skale i on-rad
ale zacząłem grzebać w necie i trafiłem na rc-auto, i posty w stylu co kupić ...
po lekturze tych ostatnich trafiłem do ::
http://www.rc-ikar.pl i mocno się zdziwiłem, sklep sprzedaje
samochody Kyosho, tak ogólnie okazało się że to dystrybutor zdaje się jest na PL, mogę się mylić
ale to co mnie najbardziej zainteresowało to komis / wyprzedaże, i samochody on road 1:10 w cenie
od 400 - 600 zł, fakt, te tańsze widać że używane, buda wycięta, koła po lekkiej jeździe ... ale czym
cena większa model zdaje się że nówka na pierwszy rzut ok
telefon do sklepu, samochody na stanie

więc zamówiłem, Fazera, paczka szybko przyszła,
niestety nie odpalałem - marzec jeszcze to był, w kwietniu jednak już jak najbardziej, byłem z nim
nawet na spotkaniu przy torze treningowym w Lublinie, koledzy byli pozytywnie nastawieni do modelu
jak dla mnie na początek rewelacja, budy tak przezornie nie zakładałem, muszę jeszcze bardziej opanować
model, pierwsze jazdy, dla obeznanych z nitro, komiczne w moim wykonaniu, ale tak to jest jak
auto lata, praktycznie w powietrzu, na asfalcie oczywiście, fakt, są minusy, mały zbiornik paliwa, często
trzeba dolewać paliwo, to tak w porównaniu do bugy 1:8, po kilku tygodniach też kupiłem

w ikarze
ogólnie pewnie ktoś napisze że ... jest lepsze, ale dla kogoś kto chce zacząć zabawę, a nie wie czy będzie
to go kręcić, wydaje mi się że wydatek 500zł na auto, praktycznie nowe, nie jest za dużym obciążeniem
a jak się nie spodoba, może jeszcze sprzedać
oczywiście, jak obejrzałem dokładnie fazera, okazało się że to 99% plastik, akcesoria tuningowe najczęściej
na zamówienie, ale nadal uważam że dobrze wydałem kasę, oczywiście, można składać, odkładać $ i kupić
coś droższego co będzie można tuningować, zmieniać ...
ale na początek, żeby się wkręcić w temat fazer jest OK