Skleiłem poxipolem i owinąłem to bardzo mocną dratwą. Saver od Sava ma trochę powyginaną konstrukcję i blaszka to dość mocne wyzwanie dlatego jej nie zastosowałem. Niestety po zamontowaniu i kilku ruchach saverem poxipol puścił i byłem zmuszony to rozłożyć z powrotem. Okazało się, że poxipol i tworzywo, z którego odlany jest serwo saver się nie lubią i nie chcą się razem trzymać mimo iż bardzo dobrze odtłuściłem klejone części (próbowałem poxipolem przezroczystym ale chyba nie ma to znaczenia czy taki czy szary?).
Nie poddaję się i mam zamiar tę część naprawić bo już mnie zdenerwowała i postanowiłem, że jej nie odpuszczę, ale póki co chcę zamówić jednak nową - aluminiową:
http://www.rcmart.com/catalog/rc-savage-yeah-racing-alloy-steering-saver-sav042pp-p-19748.html?cPath=595_737_395 kosztuje mniej więcej tyle samo co zestaw takich plastikowych części w Polsce.
I teraz znów proszę Was o radę bo chciałbym się upewnić czy ten zestaw będzie pasował do Savage X. Na trzpieniu, który widać na zdjęciu będzie jeszcze sprężyna, która jest w standardzie ale po drugiej stronie, gdzie nie ma sprężyny powinna być dłuższa tulejka? Czy mam rację? Może jest ona w zestawie?
Za następne porady jak zwykle dziękuję!!