Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 9:13 pm

Autor
PostNapisane: Wt cze 23, 2009 8:46 pm 

Witam

piszę tu ponieważ jestem początkującym od czterech miesięcy modelarzem ;-),
kupiłem samochód i okazało się że w Lublinie nie ma gdzie dobrze pośmigać, teoretycznie, bo praktycznie
jest coś na co wszyscy mówią tor treningowy, zrobiłem rozpoznanie i okazało się że nie ma żadnego
koła modelarskiego przy LOK związanego z samochodami ... ani też innej organizacji modelarzy samochodowych

więc postanowiłem założyć klub modelarski w Lublinie, wysłałem zapytanie do kolegów z Wrocławia,
otrzymałem obszerną pomoc, po małej korekcie mamy statut, z małym bólem zebrałem grono 15 osobowe
dorosłych modelarzy w Lublinie i okolicach i będziemy się rejestrować w UM Lublin

W związku z ostatnimi przepychankami LOK > modelarze > PZM mam pytanie, bo po rejestracji będziemy
mieć status Klubu Modelarskiego .... w Lublinie, w związku z czym będziemy "chyba " chcieli się podczepić do ...
PZM lub LOKu, w sumie wybór sprowadzi się do tego co dana organizacja nam zaoferuje :-)
na chwilę obecną wiem że LOK = licencja dla klubu za wydanie której trzeba zapłacić,

PZM z tego co już czytałem będzie się bardziej opiekować modelarzami samochodowymi, bo chyba o to chodzi
w całym zamieszaniu jakie jest na forum w związku z tematem LOK > PZM

więc ja to jest ? po rejestracji nie będziemy się śpieszyć, poczekamy na to co się urodzi z tych rozmów,
ale gdyby modelarze samochodowi nie opuścili struktur LOKu czy też jesteśmy zdani na LOK ???

chyba nie, ale nie będziemy mieć licencji :-) z drugiej strony dobrze jest należeć do ... jakiejś większej organizacji

Swoją drogą, koledzy jakiś czas temu chcieli założyć koło przy LOK w Lublinie i tak jakby zostali ...cenzura...
a ostatnio okazało się że modelarzy samochodowi z Lublina w rozmowach LOK > PZM są reprezentowani
przez jednego Pan z LOKu

jeśli ktoś jest zainteresowany mogę pomóc przy zakładaniu klub, podpowiedzieć jak i co należy zrobić,
po rejestracji zaczynamy walkę o nowy tor, więc kto może proszę trzymać za nas kciuki :-)

swoją drogą można by stworzyć federację klubów modelarskich w kraju, która z czasem zaczęła by być
samodzielną organizacją, reprezentującą modelarzy kołowych

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz cze 25, 2009 10:23 am 

No nie chce cię straszyć ,ale tu i tu będą potrzebne licencje, tu i tu nikt ci nic nie da musicie sami sobie zorganizować fundusze na swoje potrzeby.

PostNapisane: Pt cze 26, 2009 7:16 am 

tak myślałem, nic za free
tylko właśnie, zastanawiam się, a po rejestracji nasz cały klub, czy po zrobieniu rozpoznania jakie są
warunki teraz w LOK a jakie w PZM , udać się do LOK i do nich się zapisać, <bo wszyscy są przy LOK>
czy raczej być cierpliwym i poczekać na wynik rozmów LOK<>PZM,

z pewnością nie szybko będą efekty tych rozmów, a klub będziemy mieć wpisany w ciągu 14 dni,
nam się nie śpieszy spokojnie do końca wakacji poczekamy, a potem jakaś decyzja będzie musiała zapaść,

mamy w planach tor budować, i wiemy że wsparcie LOKu jest znikome, nie wiem jak z PZM, nie nastawiamy
się też że dadzą nam zaraz miejsce na tor czy worek cementu :-)

jestem troszkę realistą, zresztą gdyby LOK coś nawet minimalnie działał to zrobiłby tor na jakimś placu,
dla elektryków, tych jest sporo w Lublinie, a tu lipa, nic ... dzieciaki na parkingach śmigają pod sklepami
bo tam są najlepsze warunki,

jako klub będziemy mieć masę pracy, dużo drzwi do otworzenia by coś zmienić w Lublinie,
dlatego ważne dla nas jest wsparcie organizacji patronującej sportom samochodowym,
i tutaj w lepszym świetle stoi PZM

PostNapisane: Pt cze 26, 2009 9:15 am 

Klub jak najbardziej zakładajcie o jakieś fundusze możecie iść do władz lokalny, firmy itp. Jest łatwiej cokolwiek załatwić jeśli macie już jakąś osobowość prawną. Do spraw organizacyjnych LOK czy PZM nie jest wam potrzeby.

PostNapisane: Pt cze 26, 2009 11:12 pm 

:-) po 3 miesiącach zabawy, przed wczoraj zaniosłem dokumenty do UM,
w przyszłym tygodniu mamy mieć decyzję, klub to podstawa, bo z kowalskim nie chcą urzędnicy
zbytnio rozmawiać, a z klubem już jest lepiej, szkoda tylko że taki poślizg był, ale niestety
15 osób w Lublinie ciężko było "ustrzelić" tak, bo niestety po domach na koniec pukałem,
ale ważne że przez to przebrnąłem, teraz będzie walka o tor, taki duży jak u was w Rzeszowie

może klubowi będzie łatwiej