Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pt kwi 24, 2026 5:31 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor
PostNapisane: Śr cze 17, 2009 4:36 pm 

Po prostu poczekaj aż wyschnie wszystko i pędzlem/kompresorem wytrzep piach. Wodą niezabardzo.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pt cze 19, 2009 6:05 am 

a ja z ciekawości zapytam się jaką masz temperaturę przy tych ustawieniach, świeca pewnie std. z fabryki ?
pytam bo mam takie inferno od marca i praktycznie co 2 miesiące świecę zmieniam bo silnik jakiś kapryśny jest,
tzn. nie zmieniam bo się spala ale zmieniam z uwagi na ciepło otoczenia = powietrza :-), cieplej na dworze = cieplejsza świeca, a żeby było śmiesznie mam fazera kyosho i świeca fabryczna i od marca pali na tej samej fabrycznej ładnie pali

PostNapisane: N cze 21, 2009 12:46 am 

No właśnie dziś miałem problemy z temp. Silnika. Był dość ciepły dzień i samochodzik pluł mi benzyna ( czy tam olejem ). Regulowałem go obrotami HSN o 1/16 obrotów przez ponad godzinę. Silnik grzał się do 160stopni po tym jak go przygazowalem na maks. na prostej 150m. Wkręcałem HSN i wkręcałem aż wkręciłem ją o ponad jeden pełny obrót i wciąż bez poprawy. Silnik wchodził na coraz większe obroty i coraz lepiej chodził no ale straciłem cierpliwość. W ogóle dziwne, bo zawsze bardzo ładnie mi chodził. A dziś po zamontowaniu filtra paliwa (wcześniej nie miałem) Gasł mi po tym jak puszczałem gaz na wysokich obrotach. Po wkręceniu HSN już przestał ale jak powyżej pisałem nie dał się wyregulować. Czasem tez normalnie chodził na jałowych a czasem gasł...

Kacper

PostNapisane: N cze 21, 2009 8:36 am 

Ale przecież to jak masz Wysoką Temperaturę(160stopni) to musisz odkręcić HSN czyli dać mu więcej Paliwa żeby się mniej grzał :|

Pozdrawiam
Kuba

P.S Troszkę go przegrzałeś....

PostNapisane: Pt cze 26, 2009 6:36 am 

właśnie, miałem podobne sytuacje, ale ja mam termometr i jak na razie miałem max 110 C.
ale to było na przełomie kwiecień - maj, gdy sobie ustawiłem silnik, zrobiło się cieplej i na wysokich
zaczął się dławić, po jakimś czasie zrozumiałem - świeca, kupiłem 8 jakaś japońska i silnik zaczął
znów ładnie palić, max gaz i ładnie pali, na 5 zdławił się i gasł, doszedłem do wniosku że GX21 jest
kapryśny > wyczulony na temperaturę, mam jeszcze fazer kyosho i tu lepiej jest z paleniem.

rozmawiałem w między czasie z gościem który jest związany z kyosho zawodowo i też stwierdził
że na tej świecy silnik teraz będzie palić, ale niestety w Lublinie pora deszczowa w trakcie
i nie ma gdzie palić samochodu

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3