Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 6:59 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor
PostNapisane: N maja 31, 2009 3:45 am 

Witam ponownie. Po tygodniach zmagań udało mi się wkońcu uzyskać dostp do forum:)
Komuś bardzo zależało abym nie mógł nic pisać. I chyba domyslam się komu.
Przyznam że zależało mi na tym gdyż ukazały się informacje na mój temat nie odpowiadające prawdzie. Inaczej mówiąc "ktoś" wyciera sobie brudny pysk o moje nazwisko a na takie coś nie pozwolę. Dla tych którzy nie mogą pamiętać krótki życiorys modelarski.
Modelarstwem zajmuję się od roku 1965. Z czego prawie 20 lat spędziłem w pracowniach Pałacu Młodzieży w Szczecinie. Byłem jednym z pierwszych wraz z Władkiem Dudzewiczem, Januszem Walickim, Sylwkiem i Andzejem Kujawą z Poznania i jeszcze kilku innymi których nazwisk nie pamiętam, rozpaczynających modelarstwo zdalnie kierowane w Polsce. Byłem Mistrzem Polski i wielokrotnym reprezentantem w zawodach międzynarodowych. Z mojej incjatywy przy współpracy z Piotrem Szałapakiem udało sie przeforsować zmianę organizacji Mistrzostw Polski na system pucharowy który chyba obowiązuje do dnia dzisiejszego. W roku 1984, na Mistrzostwach Polski oddałem legitymacje LOK-u na ręce p. Marczaka w proteście za decyzje uwczesnych władz LOK-u.
http://www.szkutnik.net/images/zawody.jpg - czy ktoś pamięta gdzie to było? Ja stoję obok "starego" Beresia
To tyle historii. A teraz rzeczywistość. W układach jak wnioskuje nie wiele się zmieniło. widoczny jest ten sam bałagan uniemożliwiający poważny rozwój modelarstwa wyczynowego. Gdy przyjechałem do Szczecina w roku 2005 okazało się że modelarstwo zostało skutecznie "wypielone" przez kolejne rządy. Natychmiast poczyniłem starania o reanimacje choćby modelarni w Pałacu Młodzieży. Po kilku miesiącach zamiar ten się powiódł i modelarnia działa do dnia dzisiejszego. W między czasie spotkałem grupę młodych ludzi jeżdzących po "krawężnikach" modelami samochodów i wraz z Andzejem Niesterowiczem poczyniliśmy starania reaktywujące modelarstwo w Szczecinie. Zorganizowałem pierwsze spotkanie na które przybyła grupa modelarzy "różnej maści" w liczbie około 40 osób. Zaproponowałem zawiązanie Stowarzyszenia Modelarzy Zachodniopomorskich. Wyraziłem chęć, po uzyskaniu gruntów z gminy zainwestowania w budowę profesjonalnego ośrodka modelarskiego. Wyłożyem kwotę 8 tys. dolarów na zakup sprzętu do sklepiku z którego to dochody miały być przeznaczone na sponsorstwo zawodników. Wszystko było by dobrze gdyby nie pomysł - chyba - Marka Byrczaka budowy toru przy lotnisku w Dąbiu. Natychmiast obrazili :) się lotnicy i ze słowami " to co teraz będą nam k.... po nogach jeżdzić" wyniesli się do Przęsocina i założyli własne stowarzyszenie http://www.smlp.police.pl/
Trochę i w tym mojej zasługi :)
Pokryłem koszty pracy maszyny i po kilku dniach wspólnej pracy "piaskownica" była gotowa jako tymczasowy tor do treningow. http://www.szkutnik.net/images/tor.jpg

Czyli zakładalismy że miałby to być tylko tor tymczasowy na dzikim terenie lotniska. Ponieważ cały czas jeszcze mieszkałem w USA i moje wizyty były tylko co trzy miesiące musiałem polegać na współpracy z innymi ludzmi którzy okazali się jednak mało odpowiedzialni. Wielogodzinne rozmowy z "władcami" gminy nie doprowadziły do sukcesu gdyż przez póltora roku "grupa" nie potrafiła sprostać rejestracji zrzeszenia bez którego gmina nie wyrażała ochoty odstąpienia gruntów pod ośrodek. Na lotnisku udało się zorganizować w między czasie kilka zawodów których byłem sponsorem. Puchary, medale, dyplomy i drobne pamiątki. Było fajnie choć ciągneło się to strasznie długo. No i zjawił się p. Skrzypiec na zawodach z synem. Przed kolejnym wyjazdem odwiedził mnie w domu z prośbą o sprzedanie aparatury. Ale jakoś się tak złożyło że nie posiadał gotówki ale obiecał w tygodniu oddać Andrzejowi - mojemu współpracownikowi w projekcie. Wymieniliśmy trochę poglądów a ja przedstawiłem swój projekt z zaznaczeniem że jak nic nie wyjdzie w Policach to pozostanie gmina Kołbaskowo bo tam Wójt jest przychylny takim projektom. No i tu zaczeło działać prawo Newtona które mówi że: Każdemu działaniu odpowieda równe mu, lecz przeciwnie skierowane, przeciwdziałanie.

Zaczeły się "podchody" niesnaski i torpedowanie ustalonych już planów. Szkoda czasu opisywać jakie były skutki. Pan Skrzypiec utworzył własną grupę która najpierw chciała budować tor w innym miejscu Dąbia za sprawą Dominika a pózniej przenisł się do.......Kołbaskowa ze swoim projektem. W między czasie po naciskach na Piotrka Mańkusa udało się w końcu zebrać podpisy i zarejestrować zrzeszenie. Jakież było moje zdziwienie przy kolejnym pobycie gdy dowiedziałem się że na tydzień przed moim przyjazdem zwołano w trybie pilnym zebranie i wybrano władze?!
Prezesem został "moja prawa ręka" a vice, Jarek, młody "gówniarz" z avatarem na forum w jednoaznacznym palcem - Fuck You ! Nowy zarząd postanowił przenieść projekt do Kołbaskowa. Oczywiście wycofałem się ze sponsorstwa projektu a efekty przekazuje sam p. Skrzypiec.
Co sie tyczy aparatury to p. Skrzypiec nigdy nie pofatygował się osobiście ze mna porozmawiać tylko wypisywal bzdury na forum. http://www.szkutnik.net/images/Skrzypiec2.jpg
Cytuj:
Post I:
woda nie woda zapytaj się lesław o wyrok jaki dostał w mojej sprawie za oszustwo
i jak to urząd skrbowy za ta apę scigał go
wiecej takich działaczy jak on a będzie dobrze

Zadnej sprawy nie pamiętam a że donosi do skarbówki to pewne :)

Nigdy nie wspominał o problemach z aparaturą aż tu nagle:

Cytuj:
...Cyt.(Gość) ” Pisałem już kiedyś że pobrał (Skrzypiec-dop.autora) odemnie aparaturę za którą nigdy nie zapłacił i sprzedał ją na tym forum”

... z tego nie mam zamiaru się tłumaczyc robiłem to juz na forum...
... niestety wielokrotnie miałem problem z tą aparaturą...

Wobec tego trzeba było zwrócić aparaturę a nie sprzedać jej Bikeman-owi ze stwierdzeniem że jest: sprawna bez zarysowań jak nowa?? http://www.szkutnik.net/images/Skrzypiec.jpg

Dzisiaj oglądałem reportaż - Prosto z Polski o modelarstwie. Pan Skrzypiec napewno te problemy rozwiąże ze swoim chamstwem i torem. I ponawiam pytanie do Admina. Dlaczego ten człowiek piszę na koncie syna??
Janusz Zdanowicz

PostNapisane: N maja 31, 2009 9:07 am 

O k..wa, ale przyjemnie.... Wyciągnąłeś smrody sprzed kilku lat, i to z własnego podwórka - to chociaż zmień temat na bardziej adekwatny :roll:

Padło tu moje nazwisko, ale nie chce mi się na to odpisywac ponieważ:
- mało kogo interesują "brzydkie bąki" ze Szczecina sprzed paru lat...
- w środowisku szczecińskiego modelarstwa kołowego i tak jesteś skończony
- wyciągnąłeś sprawę Krzyśka to przypomnij jeszcze jak mu naubliżałeś ;)
- aha, i dodaj jeszcze jakie miałeś pomysły na tor i koniecznie w jaki sposób miałeś pozyskiwac członków do klubu
- tor powstał, klub także - w tym duża zasługa Krzyśka Skrzypca i nie mów, że jakakolwiek Twoja bo padnę ze śmiechu (swoją drogą kiedyś przypisywałeś sobie czyjeś czyny, pamiętasz ?) i zrozum wreszcie bo kilka lat to widocznie za mało na to dla Ciebie - to wszystkiego nie zrobiło się na podwalinach Twoich pomysłów.....
- minęły bodajże 3 lata a ja nadal nie wiem jaki wpływ miał Dominik (były właściciel shaft.pl) na nasze pomysły i cały projekty klubu.

Pozdrawiam Ciebie i mam nadzieję, że nie planujesz "dalszego rozwoju modelarstwa w Szczecinie"

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N maja 31, 2009 2:53 pm 

u nas w szkole mówią na takich uzależnieni psychicznie od internetu bo nie potrafią się odnalesć w społecznosci...... :lol:
my na pana czekamy cały czas skoro to panskie zasługi i projekty a zwłaszcza tata nie może się doczekać :lol:

PostNapisane: Pn cze 01, 2009 5:47 pm 

Szukałem ktosia w książce telefonicznej i nie znalazłem.
Aha i jak wycierasz sobie "gębę" moim nazwiskiem to chociaż nie zakłamuj historii... Na pomysł Dąbia przystali wszyscy ówcześni koledzy, którzy wtedy pomiędzy sobą śmigali. Tor wybudowany został kilkaset metrów od lotniska modelarzy, a tekst który przytoczyłeś został napisany na Twoim forum przez bóg wie kogo... - najprawdopodobniej jakiegoś jedynego niezadowolonego kretyna. Cała reszta nie była przeciwna, ba byli nawet bardzo przychylni.
Pisałeś, że po Twoim wyjeździe do USA nic kompletnie się nie działo w sprawie stowarzyszenia i toru. Masz rację.
Tylko jak już zaczęliśmy działania, gdy Ciebie nie było to nagle się okazuje że robimy samowolkę, wszystko nie tak i ogólnie najlepiej jak dalej okupowalibyśmy krawężniki. Człowieku obudź się w końcu! Nie jesteś master i nie wszystko musi się dziac pod Twoim okiem i z Twoją aprobatą.

Dla niewtajemniczonych. Janusz Zdanowicz to taki LOK, który po latach nieobecności w kraju wraca do ojczyzny i myśli, że dalej jest PRL.

PS. To robią ludzie, którym się nudzi w necie -> http://www.szkutnik.net/Tecza/

PostNapisane: Pn cze 01, 2009 6:55 pm 

szkutnik51 napisał(a):
...

Dzisiaj oglądałem reportaż - Prosto z Polski o modelarstwie. Pan Skrzypiec napewno te problemy rozwiąże ze swoim chamstwem i torem. I ponawiam pytanie do Admina. Dlaczego ten człowiek piszę na koncie syna??
Janusz Zdanowicz

Pana Skrzypca w programie nie było,no chyba,że schowany za plecami Pana Meliona lub Jarząbka,bo to ta obcja...

PostNapisane: Pn cze 01, 2009 7:06 pm 

o w mordę Marek on na tym forum sam ze sobą dyskutuje........................... :lol: sam sobie wymysla osoby i dyskutuje z nimi
taka osoba chce wychowywać młodzież ...............tu chyba przyda się lekarz

aaaa jeszcze jedno........ tata powiedział: że jak potrzebujesz namiary to ci da ale i tak nie ma go na adresie

a ten pan nademną znowu wie wszystko najlepiej no patrz jaki poinformowany

PostNapisane: Pn cze 01, 2009 8:53 pm 

skrzypiec patryk napisał(a):
...
taka osoba chce wychowywać młodzież ...............tu chyba przyda się lekarz...
...

Ty Patryku jako bystry chłopiec widzę,że potrafisz postawić się jakiemuś staremu "dziadowi"na forum jak równy z równym.Pewnie też bacznie śledzisz poczynania taty,bo na tym forum doczytałem się,że tata to gość,który nie jednemu nie przepuścił.Nawet opisywał Swoją sprawę z Media Marktem.Straszył sądem Michała i mnie.Lubi chłop być na wierzchu,a Ty rokujesz bardzo pozytywnie w tym kierunku.
Ponieważ jesteś tak bystrym chłopcem ,że skomentowałeś moje niedopatrzenie z linkiem z Czech.Wyszedłem na balona.Żeby się troszkę zrechabilitować odgrzebię wierszyk ,który kiedyś powstał,i mam nadzieję,że tym razem cię zaskoczę nowinką:

Szczecin Radka ma Majdana,
Ale ma też Krzysia Pana.
Krzysztof ,Patryk,kto to zgadnie ,
Gdy on pisze co popadnie.

W Media Market nie kupuje,
Szkutnikowi coś zrabuje.
Bo reklamy mu kazały,
No, a towar poszedł cały.

On przebywać lubi w sądzie,
Tak jak Donald w Swoim rządzie,
Czy to Media,czy to Szkutnik,
Oni wiedzą ,on okrutnik,

Wprost do sądu poda sprawę,
Każdy może da odprawę.
Jak nie w sądzie to w Urzędzie,
Już Skarbówka na nim przędzie...

Teraz kolej na Michała ,
Bo Się Krzysia dop....la,
Tępak jeden ,kawał pały.
Krzysiu zbiera materiały.

Tworzy skrypty oraz teczki,
i zakończy te wycieczki.
Jeszcze jeden jest z Wrocławia,
Tego Krzysiu też nie strawia.

Dał im Krzysio jeszcze sansę,
Taki szantaż ,nie szturchańce,
Twardzi oni jacyś tacy
Ma Krzyś znowu, mnóstwo pracy.

„Ślizgo” będą miały dranie,
Krzyś załatwi im ubranie,
Takie w paski bardzo modne,
I do celi wprost wygodne.

Pisze pozew wieczorami,
Błędów pełen i małymi literami.
Lecz nie wszystko da sądowi,
Wszak oddany jest LOK-owi,

W usta ciągle patrzy Janka,
To co słyszy to śmietanka,
Zlizać miałby chłop ochotę
Ale wokół ma hołotę

Bardzo lubi się podlizać,
Z uczuciami pokazywać.
To już drugi bałwochwala,
Co tak w niebo LOK wychwala.

Forsa z LOK-u mu się marzy,
Od LOK-owskich wprost włodarzy,
I nie Krzysztof to Jarzyna,
Co podobno ze Szczecina ...

Pozdrów Tatę...

PostNapisane: Pn cze 01, 2009 9:51 pm 

Ludzie, dajcie na luz...

Wiosna jest, ciepło, słoneczko, można iść pobiegać, wyładować się...

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 12:55 am 

Mateusz Jura napisał(a):
Ludzie, dajcie na luz...

Wiosna jest, ciepło, słoneczko, można iść pobiegać, wyładować się...

Popieram, najlepiej jak zaczniemy rozmawiać o prawdziwym modelarstwie. Było mineło :) Lechu ! koniu odezwij się :)

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 6:48 am 

Zaremba Lesław napisał(a):
skrzypiec patryk napisał(a):
...
taka osoba chce wychowywać młodzież ...............tu chyba przyda się lekarz...
...

Ty Patryku jako bystry chłopiec widzę,że potrafisz postawić się jakiemuś staremu "dziadowi"na forum jak równy z równym.Pewnie też bacznie śledzisz poczynania taty,bo na tym forum doczytałem się,że tata to gość,który nie jednemu nie przepuścił.Nawet opisywał Swoją sprawę z Media Marktem.Straszył sądem Michała i mnie.Lubi chłop być na wierzchu,a Ty rokujesz bardzo pozytywnie w tym kierunku.
Ponieważ jesteś tak bystrym chłopcem ,że skomentowałeś moje niedopatrzenie z linkiem z Czech.Wyszedłem na balona.Żeby się troszkę zrechabilitować odgrzebię wierszyk ,który kiedyś powstał,i mam nadzieję,że tym razem cię zaskoczę nowinką:

Szczecin Radka ma Majdana,
Ale ma też Krzysia Pana.
Krzysztof ,Patryk,kto to zgadnie ,
Gdy on pisze co popadnie.

W Media Market nie kupuje,
Szkutnikowi coś zrabuje.
Bo reklamy mu kazały,
No, a towar poszedł cały.

On przebywać lubi w sądzie,
Tak jak Donald w Swoim rządzie,
Czy to Media,czy to Szkutnik,
Oni wiedzą ,on okrutnik,

Wprost do sądu poda sprawę,
Każdy może da odprawę.
Jak nie w sądzie to w Urzędzie,
Już Skarbówka na nim przędzie...

Teraz kolej na Michała ,
Bo Się Krzysia dop....la,
Tępak jeden ,kawał pały.
Krzysiu zbiera materiały.

Tworzy skrypty oraz teczki,
i zakończy te wycieczki.
Jeszcze jeden jest z Wrocławia,
Tego Krzysiu też nie strawia.

Dał im Krzysio jeszcze sansę,
Taki szantaż ,nie szturchańce,
Twardzi oni jacyś tacy
Ma Krzyś znowu, mnóstwo pracy.

„Ślizgo” będą miały dranie,
Krzyś załatwi im ubranie,
Takie w paski bardzo modne,
I do celi wprost wygodne.

Pisze pozew wieczorami,
Błędów pełen i małymi literami.
Lecz nie wszystko da sądowi,
Wszak oddany jest LOK-owi,

W usta ciągle patrzy Janka,
To co słyszy to śmietanka,
Zlizać miałby chłop ochotę
Ale wokół ma hołotę

Bardzo lubi się podlizać,
Z uczuciami pokazywać.
To już drugi bałwochwala,
Co tak w niebo LOK wychwala.

Forsa z LOK-u mu się marzy,
Od LOK-owskich wprost włodarzy,
I nie Krzysztof to Jarzyna,
Co podobno ze Szczecina ...

Pozdrów Tatę...

a tata powiedził:

"u nas w szkole mówią na takich uzależnieni psychicznie od internetu bo nie potrafią się odnalesć w społecznosci......
:lol:" - syn miał niestety rację
a nawet pobratańca znalazł w tobie nasz lokalny działacz gdyby nie ten komp walnoł by niedźwiedzia z kol Zarembom................i teraz chyba wiem o co wam chodzi w tej walce z LOK i osobami które inaczej myslą niz p.Zaremba---------> http://www.szkutnik.net/ ale z nas ciemna masa :lol: do miłego spotkania

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 7:51 am 

Ale Patryk po co taki duży cytat...

ps. cyt."a tata powiedział..." to plagiat nie stać Cie na coś Swojego...?

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 10:26 am 

Może nazwijmy to forum : www.pralniabrudow.org ?

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 12:31 pm 

......
A kapusta rzecze smutnie:
"Moi drodzy, po co kłótnie,

Po co wasze swary głupie,
Wnet i tak zginiemy w zupie!"

"A to feler" -
Westchnął seler.

cyt.Jan Brzechwa

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 12:47 pm 

Witam ja tam bym zamienił "zupę" na "d....."
i tez do rymu

PostNapisane: Wt cze 02, 2009 8:23 pm 

O matko.. A temu znów się zebrało na gorzkie żale.. I ciągle usiłuje kogoś sobię zwąchać, co by też stał po jego stronie.. Drogi Janku jak masz jakieś wątpliwości, to zapraszam na rozmowe telefoniczną bądź spotkanie, a nie spie**alasz do Hameryki i walisz postami na lewo i prawo.

Cytuj:
Prezesem został "moja prawa ręka" a vice, Jarek, młody "gówniarz"

Dla Ciebie Pan gówniarz!

Z pozdrawem dla Wszystkich zawodników ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona