Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 5:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: So maja 23, 2009 7:18 pm 

Podczas jazdy silnik nie ma szarpnięć? Jest dym przy dodaniu gazu? Osiągi dobre?

Jak tak, to masz coś z termometrem, albo źle mierzysz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: So maja 23, 2009 8:05 pm 

tak podczas jazdy bardzo wolnej dym jest malo widoczny, jak dodaje gazu widac caoraz wiecej bialego dymu wiec jest chyba ok, moze mi ktos napisac czy podczas wolnej jazdy i podczas katowania silnika temp powinna byc stala, i

a podczas ostatniego baku dzis jak jechalem bez budy, to az milo bylo slychac silnik tak ladnie sie wkrecal, baczki krecil i wogole ruszal pieknie bylo az czuc moc, no i ten drugi bieg jak wrzucal poprostu poezjia, ale martwi mnie ze z buda gasl dosc czesto dlatego prubuje wyjasnic o co chodzi

a z tym termometrem jest napewno dobry, moze masz racjie ze zle mierze - trzeba mierzyc na swiecy tak - niestety ja mam silik bardziej pod buda schowany i trudno mi sie tam dostac stad mogl byc blad w pomiarze,

PostNapisane: So maja 23, 2009 8:45 pm 

To przynajmniej zmierz temp. bez budy.
Buda musi przylegać do podwozia i nie powinna sie ruszać/kiwać...
Nie możesz zdjąć tej rurki na jedną próbę?

PostNapisane: Pn maja 25, 2009 9:42 am 

Ja stawiam na zbyt uboga miesznkę HSN. Zakładasz budę, silnik łapie większą temp przez zmniejszoną cyrkulacje powietrza, mieszanka się zubaża i przy próbie wejścia na wyższe obroty silnik z braku paliwa staje. Zdejmujesz budę, temp mniejsza i silnik pracuje. Sprawdz poprawność wskazań termometru i idąc za moją radą sprobuj wzbogaciż lekko mieszankę HSN.

Równie dobrze filtr powietrza może mieć małą przepustowość i po założeniu budy oddechu mu brakuje (choć w to wątpię)

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

PostNapisane: Pn maja 25, 2009 11:35 am 

nsc1984 napisał(a):
1 - Bez lania wody mogę powiedzieć: więcej dziur zrób,
ja zastosowałem silniczek tunelowy z suszarki dmuchający na radiator pod machą i baterię 9V do niego (o ile upchasz, nie wiem ile tam jest miejsca, w Savie się mieści :D)

prosta droga do zabicia silnika
temp ok, ale mieszanka za uboga i smarowania nie ma

PostNapisane: Pn maja 25, 2009 11:36 am 

tomekmtb napisał(a):
tak podczas jazdy bardzo wolnej dym jest malo widoczny, jak dodaje gazu widac caoraz wiecej bialego dymu wiec jest chyba ok, moze mi ktos napisac czy podczas wolnej jazdy i podczas katowania silnika temp powinna byc stala, i

a podczas ostatniego baku dzis jak jechalem bez budy, to az milo bylo slychac silnik tak ladnie sie wkrecal, baczki krecil i wogole ruszal pieknie bylo az czuc moc, no i ten drugi bieg jak wrzucal poprostu poezjia, ale martwi mnie ze z buda gasl dosc czesto dlatego prubuje wyjasnic o co chodzi

a z tym termometrem jest napewno dobry, moze masz racjie ze zle mierze - trzeba mierzyc na swiecy tak - niestety ja mam silik bardziej pod buda schowany i trudno mi sie tam dostac stad mogl byc blad w pomiarze,

robisz dziurę nad radiatorem dokładnie nad świecą
przydaje sie do pomiarów i do wkładania grzałki

PostNapisane: Pn maja 25, 2009 3:06 pm 

tak mam taka dziure do grzalki, a z tym filtrem moze masz racjie Cosin, skieruje go w kierunku do dziury w budzie i zobacze

PostNapisane: N cze 14, 2009 11:25 am 

dzisiaj powalczylem z nim i bylo wszystko ok :D posprawdzalem wszystkie przewody, zrobilem wieksza dziure w budzie gdzie wychodzi rurka i nie gasl
jezdzil az milo temp mial 90 - 100 stopni, na postoju jak mu zmierzylem wachalo sie miedzy 100-115, a najsmiesniejsze jest to ze mu odkrecilem przed odpaleniem minimalnie HSN - tak na oko. Odpalilem, poczekalem troche az popracowala chwile i jazda - nareszcie troche przyjemnosci bylo :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2