Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz lip 23, 2026 11:15 pm

Autor
PostNapisane: Cz mar 12, 2009 1:53 pm 

Sprzedam model Traxxas Revo 3.3 złożony przeze mnie od najmniejszej śrubki. Jest to model składany na częściach używanych i nowych co nie znaczy że jest trup o czym piszę poniżej. Wszystko jest przeze mnie na tyle dobrze sprawdzone i poskręcane czego w większości nowych modeli wyciągniętych prosto z pudełek nie można powiedzieć. Cały model jest standardowym modelem Revo 3.3 z tym wyjątkiem, że całe zawieszenie i przeniesienia napędu zostało poskładane i zalane olejami, które standardowe modele revo wyciągnięte prosto z pudełek mają złe konfiguracje plus do tego wszystkie przeróbki podwozia pozwalające w przyszłości wykorzystać możliwości tego modelu bez zbędnego błądzenia za informacjami w internecie gdzie na wszystkie możliwe pytania odpowiada moja osoba.

Zawieszenie i przeniesienie napędu:
Oleje w dyfrach to na przodzie 50k, a na tyle 30k, oleje w amorach 50W na tłoczkach 2 i dobrane odpowiednie sprężyny, długości pushrodów, oraz odpowiednie mocowanie wahaczy w bulkheadach przy czym przedni górny wahacz w największym kącie pochyłu dla skrętu. Zbieżność i geometria ustawiona na setupie który jeżdżę już od paru lat i bardzo dobrze się sprawdza na torze i w jeździe pod domem. Oczywiście sam skręt został powiększony poprzez odpowiednie spiłowanie dremelem po to aby przyszły użytkownik gdy będzie chciał założyć lepszą aparaturę która obsługuje EPA będzie mogła w pełni wykorzystać maksymalny skręt jaki jest obecnie w Revo. Skrzynia biegów ma usunięty bieg wsteczny i zastąpiony wersja do jazdy tylko do przodu czyli FOC, który poprawia znacznie przyspieszenie modelu no i jest praktycznie przez ten zabieg skrzynia biegów bezawaryjna.

Silnik i jego osprzęt:
Bolączką wszystkich revo jest zacinający się gaźnik w pozycji ¾ gdzie tutaj ten problem jest rozwiązany przeze mnie oraz odpowiednio ustawione orczyki gazu/hamulca. Sam gaźnik jest uszczelniony przed lewym powietrzem. Silnik TRX 3.3 ma przepalone w granicach 2 litra paliwa Byron Race 20% nitro GEN2 i ma założoną świecę dedykowaną do silników TRX czyli z długim gwintem o odpowiedniej ciepłocie. Sprzęgło silnika jest nowe i klocki sprzęgła zostały założone „pod prąd” co ma bardzo duży wpływ na ich żywotność oraz wydajność bo nie powoduje się ślizgania sprzęgła jak to jest w seryjnych ustawieniach producenta, a co najważniejsze agresywniej łapie i nie nagrzewa się przez co standard klocki się paliły szybko, a sprężynka pękała. Na życzenie wkładam całkowicie NOWE silniki za dopłatą.

Elektronika:
W zestawie dostajemy standardową aparaturę TQ3 Traxxasa, 2 serva skrętu Traxxas 2055, a na gazie również 2055 które jak na seryjną elektroniką dodawaną do modeli Traxxasa bdb sobie radzą w modelu i jest to oczywiście wszystko jak należy ustawione, wytrymowane. Oczywiście EZ do odpalania też jest w zestawie. W modelu jest zainstalowany NOWY pakiet odbiornika 6V o pojemności 1400mAh który jest profesjonalnie przeze mnie uformowany na ładowarce procesorowej.

Oprócz tego w zestawie:
Dodaje seryjne klucze Traxxasa, zapasowe wkłady do filtra powietrza z olejem oraz naklejki na budę z Traxxasa.

Co potrzebujemy na początek do odpalenia czego nie ma również w zestawach RTR:
Oprócz tego że polecam na sam początek zakup dobrych kluczy imbusowych oraz klucza do świec, to potrzebujemy:
- pakietu 7,2V do odpalania EZ
- 8 paluszków/akumulatorów AA do nadajnika
- ładowarki najlepiej takiej która obsłuży nam wszystkie rodzaje akumulatorów jak np. Turnigy Accucel-6, Imax B6 itp.
- Paliwo w przedziale 20% nitro jak Byron Race Gen2 20% ( na takim paliwie był docierany), Merlin 20%, Runner Time 20%, Tornado 20%, JETS 20% i inne które mają największą renomę w Polsce. Nie polecam jakiegokolwiek paliwa BigBang do silników TRX.
- Olej do konserwacji silnika ARO
- 2 świecę na zapas, polecam MC-59, Traxxas 3233x do kupienia u mnie również

Cena 1200zł bez negocjacji bo to nie trup z Allegro za 1000zł od użytkownika, który sprzedaje tylko dlatego że myślał że to zabaweczka bezobsługowa. I proszę nie mylić go z modelem, którym aktualnie jeżdżę ;)

GALERIA MODELU KLIK, a zainteresowani kupnem - a nie ***** typu ile to pali - proszę pisać do mnie na GG 2406571 bądź na pocztę jasiek@prorevo.pl

UWAGA!! Dostaje mnóstwo pytań o ten i inne modele i chcę wszystkich zainteresowanych poinformować, że składam na zamówienia kilka rodzai podwozi REVO w różnych konfiguracjach gdzie bazowym modelem jest ten wyżej opisany za 1200zł. Inne wersje są opisywane przeze mnie jako PRO i sa to modele gdzie wkładam już znaczne tuningi podwoziowe jak. np wahacze RPM, zwrotnice RPM, mocowania ze skrzydłem ze wzmocnieniami, centralny dyfer z tylnim hamulcem, mocniejsze karoserie i dużo innych w zależności ile zainteresowana osoba chcę u mnie przeznaczyć na model gdzie oszczędność wynosi ponad 50% jak by sam chciał składać nie wspominając o wszystkich regulacjach podwoziowych jakie ja wykonuje na każdym modelu ode mnie wychodzącym.

Części używane wkładane w moje modele są to te rzeczy które mają rysy podwoziowe czyli wahacze, osłony podwozia, buda i inne różne, itp - nawet jak w mechanizmach przeniesienia napędu są części używane to są te wkładane bez luzów i pęknięć itd. Moje modele przeze mnie składane z części używanych to nie są takie modele jak na Allegro od osób który kupił model nowy, pojeździł potem coś złamał i nawet żadnej śrubki nie dokręcił :) Oczywiście że mogę nowy model poddać tuningowy ale wtedy koszt nowego modelu średnio 2300zł plus średni koszt tuningu 2000zł gdzie ja taki model składam w granicach do 2600zł. Druga sprawa każdym modelem które złoże jadę na testy, a chyba normalna rzecz że wtedy osłonami, wahaczami itp są zatarcia rysy itd. Ludzie, którzy u mnie już modele zakupili nie są zawiedzeni, a każdy kupujący ma u mnie pełen serwis i korzysta z mojego już 5 letniego doświadczenia z tymi modelami :)

Pozdrawiam
Marcin Jasiński
www.prorevo.pl http://www.mjrevo.pl

Ostatnio edytowano So sie 08, 2009 11:55 am przez Marcin Jasiński, łącznie edytowano 6 razy

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N mar 22, 2009 10:39 pm 

Up

PostNapisane: N sie 09, 2009 8:51 pm 

Zapraszam na aukcje http://www.allegro.pl/item710071883_tra ... vo_pl.html