Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 7:22 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: Pn lut 23, 2009 11:58 am 

Przemek Morawski napisał(a):
Jeszczy tylko na koniec, Michał, źle rozumiesz moje słowa, nie pisałem o pucharze za nic dla syna ale najzwyklejszym w świecie dyplomie, który zreszta jest wpisany w obowiązujące przepisy.

Tą kwestię wyjaśnił Leszek. Nasz błąd, który musimy naprawić. Jak tylko Marek dostarczy klasyfikację końcową dyplomy dla Juniorów zostaną przygotowane, podpisane i wysłane pocztą wraz z przeprosinami za niedopatrzenie.

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn lut 23, 2009 2:02 pm 

Adam Różycki napisał(a):
Witam,

Chyba rozwiązaniem problemu podziału junior/senior mogłoby być utworzenie np. w przyszłym sezonie klasy "standard-Rookie" z ograniczeniem wiekowym do np. 15 lat....

Rozumiem jednak, że dla początkującego dziecka możliwość zdobycia pucharu jest niezwykle kusząca i stąd propozycja klasy "ROOKIE".

Dyskusja myślę,że dała sporo do myślenia i umożliwiła wyciągnięcie wniosków na przyszłość.Cieszę się,że Wrocław był bazą doświadczalną...
Ale,żeby nie było tak różowo to chciałbym podjąć polemikę z Adamem Różyckim.
Podklasa to oczywiście dobre rozwiązanie.
Adam ale dlaczego Rooki,przecież to koiarzy się z Rookim Balboa,przemoc,pieniądze i podbite oczy... :lol:
Może nazwać Standard-Miki od myszki Miki albo Standard -Gucio.Albo Karolek bo w zeszłym roku Ministerstwo dawało kasę na Karolka... :D
Myślę że dyskusję na temat podziału mamy zamkniętą.
Teraz czekamy raczej na opinie dotyczące samej imprezy i te krytyczne i te które dają Nam dużo satysfakcji jak porównanie Nas ,sędziów do Jana Matukina.Jak Wszyscy wiedzą Jan Matukin jest sędzią najwyższej klasy w Polsce i porównanie nas dwóch nieudaczników bardzo Nas nobilituje.Czyli można być dobrym bez papierów....
No chyba ,że byliśmy tak słabi ,a piszący chciał wyrazić w ten sposób, ubolewanie nad poziomem sędziów zawodowych porównując ich, do Nas dwóch palantów......

Ostatnio edytowano Pn lut 23, 2009 2:28 pm przez Zaremba Lesław, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn lut 23, 2009 2:25 pm 

Witam i wielkie dzieki za super spedzona sobotę . warto było jechać te pare kilometrów . taki fajny przerywnik miedzy HMP.
P.S
Filip dzieki za pomoc techniczną
pozdrawiamy

PostNapisane: Pn lut 23, 2009 2:44 pm 

A propo podrózy, ktoś się na nas zemścił, obniżając temperaturę z -3 na -16 co zapewne było przyczyną niesamowitej mgły przez 3/4 powrotnej drogi. Przyznać się kto odprawiał czary :D

PostNapisane: Pn lut 23, 2009 4:36 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
A propo podrózy, ktoś się na nas zemścił, obniżając temperaturę z -3 na -16 co zapewne było przyczyną niesamowitej mgły przez 3/4 powrotnej drogi. Przyznać się kto odprawiał czary :D

tak przykro mi.... to faktycznie ja :lol:

Grzegorz Kopertowski napisał(a):
Mimo, że nie startuję w klasie Truck pozwolę sobie zabrać głos. W Pabianicach w niedzielę tuż po zawodach Ligi Mikro odbyły się zawody 1/12 i 1/18 "Total open". Mateusz Purgał wystartował swoim Truckiem na piankowych kołach i szedł jak burza, zrobił o 2 kółka więcej niż najlepsi w sobotę w Openie. Jazda bez hopek i innych przeszkód według mnie stała by się czystsza. Lecz trzeba by sobie zadać pytanie czy torowa jazda terenówką ma sens, powstał by drugi i pewnie szybszy Open, który od oryginalnego Open`a różniłby się tylko tym że po bokach modelu znajdowałyby się większe, szersze koła.

a co do klasy truck, to faktycznie pianki i niskie hopy dalyby mozliwosc czystej jazdy- co pokazały zawody total open w Pabianicach.
nie wiem jakie kto ma zdanie (z zawodnikow juz w truckach startujacych)...

fakt faktem, ze nie ma sensu robic plaskiej klasy z trucka- ale moze jest sens zrobic klase 'total open'? (truck na piankach+ open- m18, sharki normalnie+ albo 2wd na 6celach)ale o tym porozmawiamy chyba po sezonie...pozdrawiam

ps. Rozumiem pana Przemka, choc sam ojcem nie jestem- na szczescie!! :lol:

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 10:16 pm 

Witam . Wtrącę się do tematu, chociaż nie byłem na zawodach, żałuje ale niestety sam jeszcze jestem osobą pod skrzydłami wyższych stref. Postanowiłem napisać, ponieważ po przeczytaniu wypowiedz jednego z uczestników rozmowy dało mi to wiele do myślenia. sam jeszcze całkiem nie dawno byłem juniorem, startującym na zawodach. Niestety nigdy nic nie dostałem, nigdy nic nie zwyciężyłem na zawodach, a przygodę z modelami sam zacząłem nikt z rodziny mi nie podał na tacy mojego hobby (wręcz byli i są przeciwni). Wszystko o modelarstwie wyczytałem w internecie i obserwując kolegę z pobliskiej miejscowości. Ale widzę że jeżeli Tatuś "wyjadacz" w dziedzinie modelarskiej mobilizuje syna na zawody budząc go w środku nocy to pragnie aby organizatorzy nagrodzili go chociaż posiada miejsca poza podium. Dlaczego więcej takich tematów zostaje poruszonych tylko i wyłącznie w przypadku rodziny "starego" zawodnika? a nie ludzi takich jak ja którzy pierwszy raz widzi tor na oczy ? A wracając do wychowanie dzieci to myślę że każdy wychowa swoje dziecko z takiego podręcznika którego będzie uważać za stosowne. A co do wyposażenia modelu to wydaje mi się, że ważniejszą sprawą jest umiejętność prowadzenia a nie wyposażenia. Bo co z tego że ja będę extra wyposażony jeżeli na prostej będę jechał jak wąż ?? Pozdrawiam i żałuję że i w tym roku nie byłem na Wrocławskiej Lidze Micro.

KYOSHO V-ONE RRR WC TEAM

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 10:41 pm 

Ten tatuś "wyjadacz" w dziedzinie modelarskiej to o mnie? Jeśli tak to jesteś kolego w błędzie. Wprawdzie do 40-tki brakuje mi miesiąc ale pierwszy model rc kupiłem w 2004 roku a pierwszy raz wystartowałem na zawodach w 2005. Niezły ze mnie "wyjadacz" :) Użyłes jeszcze określenia "stary" zawodnik, powinieneś napisać bez cudzysłowu bo stary (wiekiem) rzeczywiście jestem ale zawodniczo to jestem młodzik :)

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 11:09 pm 

młodzikiem to bym Pana nie nazwał ponieważ 2009-2005 to jest 4 lata :D. a chłopaczki którzy maja po 9-15 lat startują w zawodach od grudnia 2008roku to się nazywa młodzik :D. używając słowa wyjadacz miałem na myśli podkreślenie Pańskiej mobilizacji do zawodów i do dziedziny RC :) a z Okazji zbliżających się urodzin składam Panu wszystkiego najlepszego i życzę aby każdy powrót z zawodów z synem był wypełniony trofeami :) i radochą Pańską jak i syna :) niestety za mnie nikt nie mógł jakiś czas temu napisać takiego posta :)

KYOSHO V-ONE RRR WC TEAM

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 11:40 pm 

Drogi Konradzie, dziękuję za zyczenia :) A jeśli już mamy Cię w tym temacie napisz nam proszę z punktu widzenia byłego młodzika czy otrzymanie dyplomu nawet za 8 czy 9 miejsce byłoby dla Ciebie miłe i choć troszkę wynagrodziło trud włożony w przygotowania do zawodów? I jeszcze jedno pytanie, co sądzisz o klasie E18 ROOKIE (robocza nazwa), czy odseparowanie "starych wyjadaczy" od młodzików ale jednocześnie brak zakazu startu dla młodzików w "dużym" standardzie byłby dobrym rozwiązaniem?

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 3:43 pm 

Uważam że jakaś pamiątka po zawodach dla młodzików i juniorów powinna być:D
A wracając do utworzenia nowej grupy startujących "E18 ROOKIE" uważam za bardzo dobry pomysł. Na pewno w tej klasie będzie wiele emocji oraz każdy z młodzików będzie miał szanse powalczyć. i jak wiadomo Dziecko w wieku młodzika nie ma tak wielkiej wyobrazi jak człowiek dorosły (czasami są wyjątki, ale to pomińmy), więc na pewno każda strona jak "starzy wyjadacze" i młodziki skorzystają z utworzenia takiej klasy. Są też minusy tego:
-czas rozgrywanych zawodów. Jak wiemy bywa tak że planowany koniec jest na 19 a kończą się po 21. Więc moim zdaniem powinno się zrezygnować ze startowania jednej z klas w lidze micro ( może dwóch):D

KYOSHO V-ONE RRR WC TEAM

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 6:08 pm 
Administrator forum

Witam,

Mój pomysł na nagrody jest inny:

dla seniorów dyplomy - dla młodzików puchary lub zrezygnować z pucharów na rzecz dyplomów a kwotę z pucharów przeznaczyć na nagrody w finale.
Oczywiście powinien być wybrany skarbnik Ligi do którego organizator wpłcałby wcześniej ustalona kwote której nie wydał na zakup pucharów.

Ale to tylko propozycja.

Marek Kusiakiewicz, RC-AUTO

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 6:44 pm 

Odkładanie pieniędzy na nagrody finałowe nie jest dobrym pomysłem, są tacy którzy na finał nie pojadą z przyczyn losowych mimo że mogli wygrać każdą eliminację zostaną po sezonie tylko z dyplomami. Trachę to niesprawiedliwe.

PostNapisane: Pt lut 27, 2009 8:21 pm 

A może poprostu dać swobodę organizatorowi,bo on wie na co Go stać.Ważne tylko żeby ogłsić w informatorze co czeka zawodników.Łowcy pucharów pojadą tam gdzie będzie 50 pucharków wielkości solniczki,a inni bardziej ambitni pojadą tam gdzie będą trofea...Musimy pamiętać,że to są imprezy samofinansujące się.W Katowicach nie było pucharów i nie było tragedii...

Ps.a tak nawiasem to co z Kobierzycami i finałem,bo to już tylko 14 dni...

PostNapisane: So lut 28, 2009 7:55 pm 

Marek Kusiakiewicz napisał(a):
Witam,

Mój pomysł na nagrody jest inny:

Oczywiście powinien być wybrany skarbnik Ligi do którego organizator wpłcałby wcześniej ustalona kwote której nie wydał na zakup pucharów.

Ale to tylko propozycja.

Marek to już próbowaliśmy, zarówno gdy byliśmy członkami UKS SK i w zeszłym roku w Lidze, niewypał.

PostNapisane: So lut 28, 2009 9:45 pm 

apropo hopek o jakich mowil pan Przemek
http://www.youtube.com/watch?v=m59Q06P54E8

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona