Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lis 12, 2025 7:28 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor
PostNapisane: Śr lut 25, 2009 5:18 pm 

Zlecenie zdjęcia fotografowi to mniej więcej 15zł od ujęcia.

My jako firma musieliśmy zakupić profesjonalny sprzęt do robienia zdjęć, lampy, namiot, tła statyw itp.
Dokonaliśmy tego zakupu po to aby sprzedawane przez nas produkty były jak najlepiej zaprezentowane klientowi, równie dobrze mogliśmy je ściągnąć od producent które były w gorszej jakości.

Czemu ktoś ma żerować na pracy innych osób? Ponieśliśmy koszty i nie po to aby inny sklep czy jakiś nielegalny sprzedawca kradł nasze autorskie materiały.

I właśnie że możemy stracić bo ktoś może zaoferować taki sam produkt w niższej cenie bo nie poniósł dodatkowych kosztów.

Myślcie bardziej perspektywicznie :)

I wcale nie mam obowiązku dodawania znaku wodnego. Równie dobrze można zrzucić winę za kradzież samochodu na kierowcę który zapomniał go zamknąć i to nie jest wina złodzieja że go ukradł tylko kierowcy że go nie zamknął.

Może podebranie komuś zdjęcia nie jest wielką zbrodnią ale przywłaszczeniem czyjegoś mienia, autorskiego materiału z pewnością tak.

Domeny modelarskie na sprzedaż:
gsracing.pl robitronic.pl etamiya.pl corally.pl castlecreations.pl duratrax.pl

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 5:29 pm 

Mateusz Kwiatkowski napisał(a):
Zlecenie zdjęcia fotografowi to mniej więcej 15zł od ujęcia.

My jako firma musieliśmy zakupić profesjonalny sprzęt do robienia zdjęć, lampy, namiot, tła statyw itp.
Dokonaliśmy tego zakupu po to aby sprzedawane przez nas produkty były jak najlepiej zaprezentowane klientowi, równie dobrze mogliśmy je ściągnąć od producent które były w gorszej jakości.

Czemu ktoś ma żerować na pracy innych osób? Ponieśliśmy koszty i nie po to aby inny sklep czy jakiś nielegalny sprzedawca kradł nasze autorskie materiały.

I właśnie że możemy stracić bo ktoś może zaoferować taki sam produkt w niższej cenie bo nie poniósł dodatkowych kosztów.

Myślcie bardziej perspektywicznie :)

I wcale nie mam obowiązku dodawania znaku wodnego. Równie dobrze można zrzucić winę za kradzież samochodu na kierowcę który zapomniał go zamknąć i to nie jest wina złodzieja że go ukradł tylko kierowcy że go nie zamknął.

Może podebranie komuś zdjęcia nie jest wielką zbrodnią ale przywłaszczeniem czyjegoś mienia, autorskiego materiału z pewnością tak.

Absolutnie nie będę negował tego co napisałeś, ale chcę dodać iż nie użycie takiego znaku wodnego działa na nie korzyść autora.
Trudniej jest wtedy dochodzić jakichkolwiek praw do autorstwa.

ALBUM: http://picasaweb.google.com/bajaUser

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 5:47 pm 

Z tym się w pełni zgodzę :)

Domeny modelarskie na sprzedaż:
gsracing.pl robitronic.pl etamiya.pl corally.pl castlecreations.pl duratrax.pl

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 6:01 pm 

Użycie mojego zdjęcia może sugerować potencjalnym kupującym, że jest to moja aukcja pod innym nickiem co z kolei może doprowadzić do zawarcia transakcji a to już sa dla mnie wymierne straty finansowe. A stwierdzenie typu "trzeba było zabezpieczyć znakiem wodnym" już gdzieś słyszałem, kiedy to było? Aha, kiedy złodzieje ukradli radio z samochodu to policjant przyjmujący zgłoszenie powiedział mi "trzeba było zabrać radio do domu a nie zostawiać w samochodzie". A ja pytam, ja mam się bać że mi ktoś coś ukradnie czy to złodziej ma się bać, że będzie miał z policją do czynienia?
Wracając do sprawy zdjęcia, Allegro nic nie zrobiło, delikwent na początku twierdził że ze zdjęciem umieszczonym w sieci może robić co chce. Zdjęcie jednak zmienił bo widać miał na sumieniu nie tylko kradzież zdjęcia ale to już inna sprawa dla innych służb.

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 6:23 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Allegro nic nie zrobiło

Zapewne dlatego , ze i oni stwierdzili, że nic się nie stało :wink:

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 6:33 pm 

Tu się mylisz, stwierdzili że owszem stało się, stąd możliwość podpisu zdjęć gdyż nagminna była ich kradzież ale mam to sam załatwić z delikwentem. Delikwent poszedł jednak po rozum do głowy i sam zdjęcie zmienił. Oczywiście nie przperosił mnie za zaistniałą sytuację tylko zwalił winę na mnie, że mogłem zdjęcia podpisać to nie byłoby problemu. To tak jak ten policjant co mówił żebym radio zabierał z samochodu.

PostNapisane: Śr lut 25, 2009 10:18 pm 

Gieroll napisał(a):
Allegro nic nie zrobiło

Zapewne dlatego , ze i oni stwierdzili, że nic się nie stało :wink:

bo dla nich NIGDY sie nic nie dzieje, nie ma co liczyc na to ze sie czymkolwiek zajma, nawet jesli ktos Cie okradnie czy cos 8)

GG:2247936

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 8:25 am 

Aha, kiedy złodzieje ukradli radio z samochodu to policjant przyjmujący zgłoszenie powiedział mi "trzeba było zabrać radio do domu a nie zostawiać w samochodzie".

A to używając takiego stwierdzenia, nie miał racji?? 8)
Zostawiając radio w samochodzie sam się przyczyniasz do jego kradzieży(pośrednio), a już nie wspomnę ile to ja razy słyszałem od złodzieja złapanego na "gorąco" iż: "przechodziłem, zauważyłem, zajeba*em!, proste nie??!!"
Okazja czyni złodzieja, to już chyba każdy słyszał...

A ja pytam, ja mam się bać że mi ktoś coś ukradnie czy to złodziej ma się bać, że będzie miał z policją do czynienia

A dlaczego ma się bać Policji? Jeśli będzie złapany to zostanie jedynie przesłuchany, a decyzję o jego dalszym losie podejmie "nie zawisły" Sąd w częściowym porozumieniu z Prokuratorem...

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 8:50 am 

[quote="Draxan"]A dlaczego ma się bać Policji? Jeśli będzie złapany to zostanie jedynie przesłuchany, a decyzję o jego dalszym losie podejmie "nie zawisły" Sąd w częściowym porozumieniu z Prokuratorem...
Witam miałem sie nie odzywać ale niemogłem sie powstrzymać - poprostu takie mamy prawo . to jest chore . sam pare razy tego doswiadczyłem (prowadzę sklep) wg prawa to my jestesmy wyzyskiwacze i bogole a oni są biedni chorzy glodni i pokrzywdzeni przez los - czytaj jak cos ukradnie to mała szkodliwosc czynu.

A i jeszce jedno co on ma sie bac policji jak od zgłoszenia zanim dotrą z moich doswiadczeń około 20-30 minut to on jeszce dw sklepy zdązy okoliczne obskoczyć
przeprawaszam za malutki odskok od tematu ale posrednio go dotyczy
pozdrawiam Jacek Pietrzak

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 9:34 am 

Jacek Pietrzak napisał(a):
A i jeszce jedno co on ma sie bac policji jak od zgłoszenia zanim dotrą z moich doswiadczeń około 20-30 minut to on jeszce dw sklepy zdązy okoliczne obskoczyć

No niestety tak jest... Do pracy w Policji nie ma chętnych, brakuje pieniędzy na wszystko... I później tak jest iż na terenie całego powiatu w nocy jest tylko jeden patrol interwencyjny, i do tego non stop zajęty.... i będąc na jednym jego końcu, aby dojechać na drugi koniec musi pokonać np. 60-80km. W dużych miastach to samo... za mało ludzi, a ci co są nonstop zajęci...
srry za offtop.
pozdro

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 9:37 am 

To może tych panów co w krzakach z radarami stoją przekwalifikować?

PostNapisane: Cz lut 26, 2009 11:54 am 

To może tych panów co w krzakach z radarami stoją przekwalifikować?

Nie, nie można. Ich jest tylu co nic. Widzę, że chyba nie wiesz ile się czeka na policjanta ruchu drogowego w dużym mieście do kolizji.
W Łodzi bywa to nawet 10h. :wink:
pozdr

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2