Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 27, 2026 4:40 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor
PostNapisane: N lut 22, 2009 12:05 am 

Teraz Wrocław na Tapecie,
Czy coś o nim wiedzieć chcecie?
Miasto piękne i przyjazne,
Kto nie wierzy to Go trzasnę.
Ktoś mi powie samochwała,
Ale była taka baja.
Dziś zawody Wam opiszę,
nie potrzebne Nam afisze.
Te zawody były w szkole,
Tu się pisać troszkę boje,
W szkole w której kiedyś chadzał,
Niko z ATA ,to nie kawał.
Tutaj szkoła mechaników,
od podwozia i silników.
Więcej chyba wam nie powiem,
chociaż rymy mam już w głowie.
Pisać więcej nie wypada,
Bo o sobie...trudna rada.
Teraz tylko Was opinie,
Dla Nas ważne są jedynie...

Ps.przepraczam uczucia Tych,którzy uważają moje rymy za rynsztok...
:D

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: N lut 22, 2009 11:28 am 

Po przegranych mych zawodach
W losowaniu chciałem farta
moje modły gdzieś przepadły
nie wygrałem asosajta :D

Fajna impreza, sędziowie na początku ostrzegali ze wjechanie w d*** modelowi wyprzedzanemu grozi wyprzedzającemu karą stop&go, ale nie zawsze zostawało to zauważone. Ponad to komentarze pod tytułem "Dawid dziękuję że przepuściłeś model prowadzący" pozostawiam bez krytyki. Jedno nasuwa się mimo chodem - robicie to, co krytykowaliście za czasów sędziowania Janka Matukina. Chyba coś poszło nie w tą stronę.

Mając na względzie całą imprezę ja bawiłem się świetnie, miło było zobaczyć znajome twarze po krótkiej przerwie. Pozdrawiam.

PostNapisane: N lut 22, 2009 11:44 am 

Dawid Głowacki napisał(a):
...- robicie to, co krytykowaliście za czasów sędziowania Janka Matukina. Chyba coś poszło nie w tą stronę.

Chyba Dawid nie do końca zrozumiałeś tę krytykę. W czasie wolnym możesz poczytać forum i ew. zrozumieć na czym ona polegała, a w tzw. międzyczasie obejrzyj filmiki z ETS'u i policz ile razy prowadzący zawody dziękuje zawodnikom wyprzedzanym przez prowadzących.

TUTAJ

ps. Nigdy z ust JM nie słyszałem słowa "dziękuję" w sytuacji przytoczonej przez Ciebie, Ty tak ???

KYOSHOblog

PostNapisane: N lut 22, 2009 12:10 pm 

Owszem, masz racje, sędzia śledzi wyścig na bieżąco - nie ma więc sytuacji, kiedy nie jest on obecny przy komputerze. Ponad to nie mówi - czerwony puść białego, tylko w momencie, gdy zawodnik dublowany odpuszcza - krzyczy "great job, thank you!". Chyba nie trzeba tłumaczyć tego zwrotu, by stwierdzić ze jest to zgoła odmienne zachowanie. Na koniec dodam jeszcze jedno - to nie sędzia powinien mówić kto kogo ma puścić, ale gdy słabszy zawodnik jadąc swoim torem widzi, ze za nim jedzie inny, szybszy, lepszy technicznie, który chce go wyprzedzić - powinien zrobić mu miejsce. By zmienić zachowanie zawodnika nie jest potrzebny sędzia - chyba że ten za każde przewinienie słusznie wyśle winnego kierowce do stop&go.

PostNapisane: N lut 22, 2009 12:14 pm 

Moim zdaniem najlepsze zawody w sezonie! nic dodać nic ująć: świenty tor (na początkowy jedyny minus: łączenie dywanow, ktore zostało sprasowane przez dwunastki więc nie było pózniej problemu), uważna (moim zdaniem) praca sędziów, fajnie że był podest z prawdziwego zdarzenia, świetna atmosfera.

EDIT: zapomnialem o niepodpisanych dyplomach- to na minus

Wielkie podziękowania dla organizatorów za wspaniałą imprezę, dla sponsorów za wszystko o co można było powalczyć czy też wylosować, no i również dla tych dwunastkowych "wymiataczy", dla których mikro liga jest również dobrym treningiem :D- przez nich impereza ma ciekawszy charakter...

ps. czekam na zdjęcia- bo niestety nasz team nie miał aparatu.
ps2. życzę udanego odpoczynku Michale :D

Pozdrawiam wszystkich, do zobaczenia na finale!

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

Ostatnio edytowano N lut 22, 2009 1:58 pm przez Mateusz Purgał, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: N lut 22, 2009 12:24 pm 

...Ponad to nie mówi - czerwony puść białego, tylko w momencie, gdy zawodnik dublowany odpuszcza - krzyczy "great job, thank you!". Chyba nie trzeba tłumaczyć tego zwrotu, by stwierdzić ze jest to zgoła odmienne zachowanie. Na koniec dodam jeszcze jedno - to nie sędzia powinien mówić kto kogo ma puścić, ale gdy słabszy zawodnik jadąc swoim torem widzi, ze za nim jedzie inny, szybszy, lepszy technicznie, który chce go wyprzedzić - powinien zrobić mu miejsce. By zmienić zachowanie zawodnika nie jest potrzebny sędzia - chyba że ten za każde przewinienie słusznie wyśle winnego kierowce do stop&go.

Dawid, liczyłem, na Twoją lepszą znajomośc angielskiego i ew. ochotę pooglądania tych filmików w całości. Jak się wsłuchasz, to usłyszysz również coś w stylu "czerwony przepuśc białego", a brzmiące w wolnym tłumaczeniu "czerwony. model prowadzący za tobą", a że ten "czerowny" wie co to znaczy fair play to puszcza i walka toczy się dalej. Zresztą sam to napisałeś.

... a poza tym o co Ci chodzi, najpierw porównujesz do JM, potem przyznajesz rację, że przepuszczanie powinno być zasadą, a ogólnie to jesteś dziwnie niezadowolony...gorycz porażki czy osobiste anse ? :)

KYOSHOblog

PostNapisane: N lut 22, 2009 12:25 pm 

Moim kątem oko bardzo dobrze przeprowadzone zawody bez większych :D problemów
można było napić się zimnego Red Bulla za darmochę atmosfer miedzy zawodnikami była dobra i jak i siedziami również
Dopisuje tą imprezę do udanych

Pozdrawiam Prezes

PostNapisane: N lut 22, 2009 1:19 pm 

Na plus:
- rytmiczny, bez udziwnień tor
- podest
- atmosfera (norma na zawodach mikro)
- tekturowe bandy wewnętrzne
- nagrody rzeczowe
Na minus:
- wykładzina zanim 12-tki jej nie "wyprasowały"
- za wąski przejazd dla trucków (miał może z 1,2-1,5m do tego umieszczony w miejscu bardzo słabo widocznym z końca podestu)
- brak numerków w pierwszych biegach
- niepodpisane dyplomy (temat dyplomów rozwinę niżej)
- niezgodny z ustaleniami sposób nagradzania zwycięzców (rozwinięcie niżej)
- postronne osoby na torze w czasie biegów (j.w.)

Ogólnie impreza jak najbardziej udana, warto było jechać do Wrocławia.
A teraz po kolei:
1. Na dyplomach brak podpisów, małe niedociągnięcie, które można pominąć.
2. Dyplomy i puchary bez podziału na kategorie wiekowe. Zamawiając dyplomy i puchary na zawody w Pabianicach pytałem ile mam pucharów kupić i ile dyplomów zamówić. Otrzymałem odpowiedź, że w STANDARD i TRUCK jest podział na kategorie wiekowe junior i senior i do tego dyplomy ma otrzymać pierwsza dziesiątka w każdej z kategorii wiekowych. Tak zrobiłem. Fakt, że w truckach było tylko 3 juniorów więc każdy wrócił do domu z pucharem ale takie były ustalenia przed rozpoczęciem cyklu, dlaczego więc teraz uległy one zmianie?
3. Podczas biegów na serwisie stały osoby, które nie powinny tam być bo nie jechały w poprzednim biegu. I nie byli to woluntariusze bo modele traktowali wybiórczo, jedne stawiali natychmiast, innych nawet leżących pod ich nogami nie zauważali. Dochodziło również do przypadków naprawiania modeli na torze. Tak być nie może, na tor powinni mieć wstęp tylko serwisanci z poprzedniego biegu, "woluntariuszom" należy powiedzieć stanowcze NIE.

PostNapisane: N lut 22, 2009 2:20 pm 

... Ponad to komentarze pod tytułem "Dawid dziękuję że przepuściłeś model prowadzący" pozostawiam bez krytyki. Jedno nasuwa się mimo chodem - robicie to, co krytykowaliście za czasów sędziowania Janka Matukina. Chyba coś poszło nie w tą stronę...

Czasy sędziowania Jana Matukina jeszcze trwają .Rzadk bywasz na zawodach...
Dziękowanie zawodnikowi za kulturę na torze jest jak najbardziej przyjęte na Świecie.Do tego dochodzi żywa reakcja publiczności,oklaskami (pewnie to byś porównał do czasów plenum PZPR).
Myślę,że słowa prosze,dziękuję więcej dają dla kultury jazdy niż te,które padają często z podestu.

PostNapisane: N lut 22, 2009 3:00 pm 

Adam Różycki napisał(a):
... a poza tym o co Ci chodzi, najpierw porównujesz do JM, potem przyznajesz rację, że przepuszczanie powinno być zasadą, a ogólnie to jesteś dziwnie niezadowolony...gorycz porażki czy osobiste anse ? :)

Racja, niepotrzebnie się wypowiadam, po co komentować coś, czego komentować nie wypada.

PostNapisane: N lut 22, 2009 3:31 pm 

Przemek Morawski napisał(a):
Na minus:
- wykładzina zanim 12-tki jej nie "wyprasowały"
- za wąski przejazd dla trucków (miał może z 1,2-1,5m do tego umieszczony w miejscu bardzo słabo widocznym z końca podestu)
- brak numerków w pierwszych biegach
- niepodpisane dyplomy (temat dyplomów rozwinę niżej)
- niezgodny z ustaleniami sposób nagradzania zwycięzców (rozwinięcie niżej)
- postronne osoby na torze w czasie biegów (j.w.)

Witam i dzękuję wszystkim za komentarze.

Ad. Przemek

Dyplomy- nasza wpadka, najzwyczajniej zapomnieliśmy ich podpisać, ale przecież nic straconego można to zrobić na najbliższych zawodach ;)

Podział na kategorie wiekowe- tutaj nasze działanie było świadome i zamierzone. Jak sam zauważyłeś Przemku i tak najlepsi juniorzy co swoje wygrali. Bardziej zależoało nam na nagrodzeniu kolejnych finałów, których zbyt wiele nie było ;). Ale finał B STD wygrał również junior. Moim zdaniem taka formuła nagradzania jest ok, ponieważ nagradzani są zawodnicy prezentujący równy sobie poziom. Finał A wygrywają najlepsi, finał B wygrywa najlepszy z pośród zawodników prezentujących zbliżony poziom.

Nie chcę się kłócić, ani przedstawiać swoich racji, sposób został przetestowany, czy się przyjmie czy nie- zobaczymy. Z resztą w informatorze była taka informacja.

Dzięki wszystkim za przybycie.

BĘDZIEMY DZISIAJ W TELEEKSPRESIE!!!!!!!!!!

PostNapisane: N lut 22, 2009 4:06 pm 

Zawody bardzo udane.

Spoko tor, bardzo dobra i sprawna praca sędziów (chyba nigdy nie było tyle grup).
Widać było całe zaangażowanie i pracę włożoną w przygotowanie zawodów. Red bull'e, nagrody i sponsorzy, telewizja.
Taki mały minusik za te numerki i problemy z dywanem :D

Jeszcze raz w moim imieniu i w imieniu mojego team'u pragnę podziękować ekipie z Wrocławia za wspaniałą imprezę, a także wszystkim zawodnikom za wspólną zabawę i adrenalinę która mi dostarczyliście.
Do zobaczenia na finale.

Pozdrawiam,
Szymon Madziara

P.S.
Jak ktoś może to niech nagra teleekspres i wrzuci do neta.

HB Ve8 + Xerun 150A !!!
Xray XII Link
Xray M18Pro
LRP Shrak

PostNapisane: N lut 22, 2009 4:19 pm 

Szymon Madziara napisał(a):
Zawody bardzo udane.
P.S.
Jak ktoś może to niech nagra teleekspres i wrzuci do neta.

przecież będzie na iTVP.pl

IC-8 BUGGY: Xray XB808 2010 specs + NOVA PLUS 4 / RB K9
IC-8: Kyosho Evolva + Nova
E12: Xray XII LINK + Nosram 4,5T + GM 95 + KO PDS-951 + NiMH
E18 2WD: Robitronic Scalpel + CS 10000

PostNapisane: N lut 22, 2009 4:29 pm 

Tu można liznąć tematu:

http://ww6.tvp.pl/234,20090221885013.strona

tu całe fakty:

http://ww6.tvp.pl/18090,20090221885097.strona

niestety jesteśmy na końcu ;)

Wracając jeszcze do słusznej krytyki Przemka, który ma rację nt zmiany formuły nagradzania. Koronnym argumentem z mojej strony jest to, że tak na prawdę dopóki czegoś nie przetestujemy na własnej skórze, nie będziemy wiedzieć czy to działa czy nie. Samo głosowanie nie wystarczy, bo jeśli Waszym zdaniem to nie zadziałało, będziemy wiedzieć by na przyszły sezon tego po prostu nie robić.

Moim zdaniem zadziałało, byliśmy przygotowani również na Finał B w Openie i Truckach, także gdyby było trochę więcej zawodników pucharów byłoby więcej.

Numerki- tu przyjmuję na klatę, następnym razem każdy zawodnik będzie miał po trzy ;)

Prosta dla trucków- chcieliśmy zrobić ją jeszcze węższą i usianą grzybkami. Moim zdaniem ta klasa nie może tak zapier... Generalnie Dectruction Derby! Ciężko zapanować nad czymkolwiek, a i emocji nie brakuje ;)

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za przybycie i dobrą zabawę. Następnym razem będzie lepiej. Już my coś wymyślimy ;)

PostNapisane: N lut 22, 2009 4:51 pm 

Zawody Ok!
Brawo za:
podest, który zastąpił niestabilne ławki.
pozyskanie sponsorów.
sprawne przeprowadzenie zawodów mimo dużej ilości grup.

Bandy- IMHO Lepsze niż drewniane kątowniki ale czasem zdarzyło się, że ktoś zmieniał konfigurację toru
Wykładzina- Mi osobiście "nie leżała"- nie potrafiłem ustawić pod nią modelu, niektórzy sobie poradzili - gratuluję zwycięzcom. Mam nadzieję, że kolejne zawody będą równie dobre albo i jeszcze lepsze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona