Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 18, 2026 8:00 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz sty 22, 2009 1:19 pm 

Czyli mamy dwa głosy za formułą otwartych MP.
W obecnej sytuacji najblizszego sezonu letniego uważam taki sposób wyłaniania MP za najrozsądniejszy.
Stan torów w Nowym Sączu i Rudzie Śląskiej odbiega znacznie od standartów zagranicznych. Kto z zawodników będzie chciał w nich wystartować - może to zrobić. Natomiast zawodnicy chcący jeźdźić optymalnym torem będą mogli wybrać inne imprezy nie skazując sie na utratę szans walki o tytuły w MP.
W innych watkach dyskusji na forum wspomina sie zawody w NS i RS z udziałem zawodników zagranicznych. Może to że juz nie przyjeżdżaja bierze się ze stanu torów.
I ytlko siłom opatrzności nalezy dziekować że nie wystepowano do EFRA z propozycją zorganizowania ME w Polsce.
Tadeusz Żelazo

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 4:30 pm 

Witam,

Ja też jestem za formułą otwartych Mistrzostw Polski.
Piszę to jako zawodnik klasy 4WD off-road.
Niestety tak jak w przypadku klas on-road także w przypadku klas off-road tor ma bardzo duże znaczenie.
W tym roku decyzją Komisji Modelarstwa Kołowego modele off-road elektryczne będą jeździły razem ze spalinowymi.
Zainteresowani wiedzą, że tor po przejechaniu kilku wyścigów spalinówkami zmienia swój kształt.
Wychodzą dziury, kamienie z którymi elektryki sobie nie radzą.
Organizacja otwartych MP jako imprezy dla modeli elektrycznych pozwoliła by na przeprowadzenie zawodów w optymalnych warunkach godnych randze imprezy.

pozdrawiam

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 5:00 pm 

Dobrze ,że nie puścili jeszcze E-12 buggy razem z 1:5 . :evil: Że nie ma bagusów E-12 ? A jakie to ma dla nich znaczenie .
\

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 5:07 pm 

Tadeusz, Patryk, przesadzacie. Przeciez w Rudzie Śląskiej jak i Nowym Sączu mamy nowe tory (przynajmniej w wyobraźni niektórych)

Nie pamiętam w 100% jak to było z budową toru w Rudzie ale doskonale pamiętam na zawodach LRP-HPI w 2007 roku jak to pewien rodzic zawodnika zamieszkującego Nowy Sącz miał ze sobą wszystkie plany jak i podpisane i podstęplowane decyzje odnośnie budowy nowego toru w Nowym Sączu. Oczywiście plany te nie zostały mi pokazane ponieważ byłem i jestem w nieodpowiednim Teamie ale widziało je wiele osób na przykład Norbert Omelańczuk i może potwierdzić ich istnienie.
Nie śmiałbym dzisiaj, prawie 2 lata później, przypuszczać że się nie udało. Chociaz to by wyjaśniało dlaczego ojciec z synem przestali pojawiać się na zawodach.

Co do aktualnego sezonu HMP to ja mówię pass.
Paweł, Maciek, śmiało walczcie o tytuł HMP w Modified, mnie na HMP w Tarnowie raczej nie zobaczycie.
Jeśli chodzi o letni cykl to póki co planuję wystartować jedynie w Pacanowie.
Są inne zawody gdzie można sie fajnie pościgać. A że bez tytułu to trudno.

To było trochę nie na temat.
A teraz na temat.

Jestem za.

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 5:44 pm 

Cytuj:
Są inne zawody gdzie można sie fajnie pościgać. A że bez tytułu to trudno.

Łukasz.
Nie mozna deprecjonować tytułu MP. :D :D
Jeżeli będą odpowiednie warunki do jazdy - to nie ma nic fajniejszego jak walka o tytuł MP.
Ale ciułanie punktów na takich torach jak NS czy RS - to na pewno mordęga.
Bez względu na formułę MP nie planujemy startów Pawła na tych torach.
Nakłady finansowe takie same jak przy wyjeździe na zawody do Czech - ale gdzie jest powiedziane że nauka jest bezpłatna.

Co zaś do budowy toru w NS.
Znam życie. Wiem że czesto mocno zaskakuje. Ale wydawało mi się że rok opóźnienia to nic ( szczególnie w porównaniu z wiecznością ).
A tu zanosi się że nie skończy się tylko na jednym roku. Jest to tym bardziej dziwne, że pozwolenie na budowę ważne jest tylko przez dwa lat. A później wszystkie formalności od nowa.
Ale na razie nie tracę nadziei.
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 5:48 pm 

Wracając do fajnych zawodów.
Jak na razie widze tylko dwóch Polaków zgłoszonych w klasie master na LRP.
Kto następny ????????????????
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 6:34 pm 

Najlepiej zasięgnąć wiadomości u żródła . Waldek Wolak odezwij się . :D Co z torem .

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 6:52 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
[…]
I wydaje mi się że jak ktos ma coś do powiedzenia - to odpowie konkretami.
[…]
…wiec i ja zabiorę głos :)

Patryk Raczyński napisał(a):
Jestem za pomyslem aby o tytule Mistrza Polski decydowala tylko jedna impreza. Ponad to proponuje jawnie wybrac miejsce/organizatora ze zgloszonych checi zorganizowania takiej imprezy. Wybor-zwykla ankieta podczas np. halowych mistrzostw wybor tych ktore odbeda sie na asfalcie i tak co MP.
[…]
Podpisuje się pod postulatami Patryka

Ze swojej strony dodam, że muszą być również ściśle określone zasady dla organizatorów zawodów których będą musieli kurczowo się trzymać jeśli wyrażą chęć organizowania danej rangi imprezy (tak aby historie pokroju ostatniego Tarnowa się nie powtórzyły)

Patryk Raczyński napisał(a):
[…]
Wyeliminujemy przymus jezdzenia na eliminacje typu ostatni Tarnow, cz tez Ruda Slaska i Nowy Sacz (tory bardziej off niz on road)czy Pacanow(z calym szacunkiem ale to tor dla spalinowek).

Nie jeździłem nigdy elektrykiem w Pacanowie -wiec nie jestem może kompetentny w ocenianiu tego, ale chyba zawsze to lepiej ścigać się elektrykiem na równym i nowym torze dla spalinówek w Pacanowie niż rozgrywać zawody elektryków na off roadowych w/w torach gdzie często przypadek (czyt. garb, dziura itp.) decyduje o wyniku końcowym.

pozdrawiam, RAFAŁ PAJOR

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 7:00 pm 

Myślę,że w NS zaważyły ambicje.Tor zaprojektowany był trawiasty,a to i kosztuje więcej i nastręcza więcej trudności technicznych.Gdyby powstał plac asfaltowy (tańszy i łatwiejszy) i na nim naniesione kontury,do dnia dzisiejszego odbyły by się już ze dwie imprezy.

Ps. Łukasz nie rozumiem Twoich słów cyt."Paweł i Maciek śmiało walczcie o tytuł HMP..."

Czy to jest cukierek dla Tadeusza czy rada dla pozostałych zawodników Modi...,żeby odpuścili... :D Przecież będzie wypaśna impreza w Ursusie i Łodzi to i Tarnów weżmie może na ambicje...
A tak nawiasemmówiąc to trudno się rozwijać przy 10 zawodnikach gdzie karty niby z góry rozdane.Chyba trzeba zwiewać do Czech bo tam za darmo...

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 8:07 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Ps. Łukasz nie rozumiem Twoich słów cyt."Paweł i Maciek śmiało walczcie o tytuł HMP..."

W obecnym cyklu HMP inni chocby sie zesrali to nie dadza rady Mackowi i Pawlowi (to moze tylko moje prywatne zdanie). Z tego co wiem Patryk tez juz nie chce startowac na HMP w tym roku. :)

Ostatnio edytowano Cz sty 22, 2009 8:44 pm przez Łukasz Kowalczyk, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 8:40 pm 

No to żeby nie śmierdziało gównem powinno się przynajmniej na kilka lat odwołać Mistrzostwa Polski,przynajmniej do czasu,aż Wy (Ty,Maciek,Paweł i Patryk) osiągniecie wiek kedy sami zaczniecie robić w gacie... :lol:

Ps.Ja myślałem,że dobry zawodnik to nie egoista i dyscyplina,którą uprawia leży mu na sercu... :o

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 8:46 pm 

Lezy mi na sercu bardziej niz myslisz i dlatego w Tarnowie na profanacji HMP nie bede uczestniczyc.

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 9:01 pm 

Łukasz Kowalczyk napisał(a):
Lezy mi na sercu bardziej niz myslisz i dlatego w Tarnowie na profanacji HMP nie bede uczestniczyc.

Łukasz ,bierność i obojętność jest najgorszym rozwiązaniem,nie dającym nawest szansy zmian....
Tarnów to przecież miasto Komandora,to historyczna kużnia modelarstwa,to wreszcie miasto w którym są trzy kluby.Tak ich olać ?
Lepiej opluć i dać szansę,żeby otarli twarz i wzięli się do roboty.Przeciez jszcze niedawno były organizowane zawody w Tarnowie na które nikt nie chciał jechać a głosy na forum grzmiały ,że nie można bojkotować,trzeba jeżdzić i dawać szansę jeżdzenia (ukłony do mojego kolegi Tadeusza :lol: ) .Organizator dzwonił do zawodników.
Trzeba trąbić i mówić głośno o nieprawidłowościach...

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 9:36 pm 

Cytuj:
ukłony do mojego kolegi Tadeusza

Jako człowiek dobrze wychowany ( przynajmniej ja tak uważam ) odpowiadam na ukłon.
Sytuacja z torem zdazyła sie w Tarnowie po raz pierwszy.
Wcześniej były problemy z "kudłami" ale po ostatnich doświadczeniach z Pragi czy LRP obaj wiemy że może zdarzyc się to wszędzie.
Po za tym trzeba mieć nadzieję że sytuacja z ostsnich zawodów wiecej sie nie powtórzy.
A po za tym w tym temacie dyskutujemy o formule MP.
Tadeusz Żelazo

PostNapisane: Cz sty 22, 2009 9:53 pm 

Paweł Żelazo napisał(a):
....
A po za tym w tym temacie dyskutujemy o formule MP.
Tadeusz Żelazo

Formuła chyba ustalona....jak wyżej,oparta na fekaliach... :lol:

ps.chyba to bicie piany...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 68 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona