Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 2:14 am

Autor
PostNapisane: Pn sty 19, 2009 2:10 pm 

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć ze jestem początkującym modelarzem. Szukam modelu spalinowego typu Truggy, teren, po którym będę śmigał to: las, łąka, piasek. Kwotę, jaka mogę przeznaczyć na zakup modelu to 2 tys. max 2, 5 tys. Zwracam sie z pytaniem do Was, jaki model mam wybrać. Po przeszukaniu forum przeczytałem wiele pozytywnych opinii o modelu: Lightning Stadium 2 Pro, zastanawiam sie także nad tym modelem: Traxxas Revo 3.3. Może polecacie jeszcze jakieś modele? Fajnie by było jak bym mógł w późniejszym czasie startować w zawodach. Z góry bardzo dziękuje za cenne porady.

HPI Baja 5b SS

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

PostNapisane: Pn sty 19, 2009 2:20 pm 

Revo 3.3 to nie Truggy, to Monster ;)

Lightning Stadium 2 Pro to model KIT, potrzebujesz jeszcze silnika, aparatury itp itd. Może nie zmieścić się w 2,5k. Jest też RTR, ale nie wiem jak on stoi z ceną

Wielu użytkowników ma lub miało model Lightning Stadium Sport - RTR czyli zawiera wszystko co potrzeba.

Od siebie polecam model Kyosho Inferno ST US Sports - wytrzymały, dobrze wykonany, "twardy", zero dotychczasowych złamań itp a mam go już dość długo. Problem tkwi w tym, że ma słaby serwis części w PL, na szczęście niektóre pasują od Lightninga :)

Musisz kupić:

Model RTR
Paliwo
Grzałkę
Ładowarkę (jakąś lepszą typu Imax B6)
Pakiet do odbiornika 6V
ARO
AFO
Filtr paliwa (jeśli nie ma)
Termometr
Akumulatorki do nadajnika

W przypadku Lajta to jeszcze:

Satelitki dyferencjałów z wersji PRO
Tylny spoiler i mocowanie (mus wg. mnie :mrgreen: )

Oczywiście potem dojdą oleje dyfrów, amortyzatorów, lepsze serwa, lepsza apka, lepsze koła, hex 17mm i inne graty dzięki którym jakoś lepiej pojedziesz w zawodach. Na początek zbędne.

Poszperaj na rynku zamiennym, np. kolega piotrokej lub Dorian Kaczmarczyk mają Lightningi na sprzedanie w niezłym stanie. piotrokej ma wersję sport, natomiast Dorian 2 Pro (jeśli dobrze pamiętam ;) ) Modele używane mają już zazwyczaj wszystkie niezbędne modyfikacje i chodzą taniej niż nówki :)

Pozdro

Ostatnio edytowano Pn sty 19, 2009 2:25 pm przez Wiktor Sułek, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: Pn sty 19, 2009 2:23 pm 

Też miałem taki dylemacik ale finalnie - jako, że poprzednio miałem już Lightninga - zdecydowałem się na LS2Pro. Wydaje mi się, że nie ma problemów z dostępem do części a i konstrukcja jest solidna. Z poprzednim nie miałem wielu problemów więc postanowiłem pozostać przy HB.
LS2PRO występuje w 2 wersjach:
- RTR
- Samo podwozie (złożone) bez silnika i elektroniki - takie właśnie kupiłem

Już nie mogę się doczekać kuriera ...

PostNapisane: Pn sty 19, 2009 2:42 pm 

Dziękuje Panowie, utwierdziliście mnie w tym nad czym myślałem. Wybór padł na:Lightning Stadium 2 Pro RTR. Bardzo dziękuje za rady.

HPI Baja 5b SS