Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Cz cze 18, 2026 5:18 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: So lis 29, 2008 8:48 am 

Myślę że możemy spokojnie przyjąć takie założenia. Jarosław Haszek nie miał by nam za złe, a na dodatek, Haszek jako założyciel "Partii Umiarkowanego Postępu (w Granicach Prawa)" napisał jej program, który w pierwszym punkcie mówił: "Ponowne wprowadzenie niewolnictwa (dopóki istnieli niewolnicy, porządny człowiek nie musiał nic robić)" i wystarczyłoby to tylko lekko sparafrazować i mamy dzisiejszy obraz sytuacji jakże nam bliskiej...
Dobry jest też siódmy punkt programu partii, ale to na inna okoliczność :)
Pozdrawiam wszystkich Szwejkologów i fanów "nieboszczki Austryi"

No team!

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł: CKM
PostNapisane: So lis 29, 2008 11:29 am 

Myślę Adamie że zbaczamy troszkę od głównego tematu, czyli grudniowego CKM i propozycji sekretarza.Moja propozycja jest taka: Poprośmy administratora forum o wydzielenie małego kącika na forum dla sympatyków Bicia i Picia Piany im. Szwejka bez obowiązkowego członkostwa, statutu, licencji, składek, i.t.p. gdzie mogli byśmy wypełnić wolne chwile na Biciu Piany na każdy temat oczywiście w granicach obowiązującego prawa. Chętnych proszę o poparcie pomyślu, rozumiem że pomysłodawca z pierwszego postu popiera pomysł automatycznie i w tym towarzystwie jest Namber One. Niecierpliwie czekam, trzymając kciuki za wszystkich naszych zawodników startujących teraz w Pradze, do czego i innych gorąco zachęcam.

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 6:17 pm 

Drogi ,szanowny Komandorze kiedyś czytałem coś takiego:

Cytuj:
2007-05-28, 08:58 Nowy członek grupy VIP

--------------------------------------------------------------------------------

Otrzymałem dzisiaj oficjalne potwierdzenie od Pana Zbigniewa Ciećwierza, że Pan Tadeusz Żelazo powołany został na członka Centralnej Komisji Modelarskiej jako przedstawiciel organizatorów.
W związku z powyższym i z uwagi na fakt, że Pan Żelazo jest zarejestrowanym użytkownikiem forum, nadałem jemu uprawnienia członka grupy VIP.

Z tego co wiem to Kol.Tadeusz Żelazo nie został zaproszony na CKM,ani nie został zapoznany z załącznikiem z punktu 5.programu CKM.Tak z tym ,który na dzień dzisiejszy zniknął z tego punktu.
Na Pańskiej stronie informacje pojawiają się i znikają z godziny na godzinę.Czy to nie jest obraza dla modelarzy,nawiązując do innego tematu...
A tak wogóle to powinna do Kol.T.Żelazo dotrzeć oficjalna informacja,no chyba ,że to nie "Wasz"członek...

Tytuł: Re: CKM
PostNapisane: Pn gru 01, 2008 8:33 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
Ciekawe czy w LOK bardziej liczy się słowo czy pieniądze...:

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
Witam Proponuje żebyście założyli Związek Bicia Piany.A tak na poważnie byłem w Mnisterstwie Sportu pzy okazji załatwiania wjazdu naszej Kadry do Hiszpani nasłuchałem się o możliwych osiągnięciach w sporcie kołowym oraz o konfrontacji z aktualnymi osiągniętymi wynikami to niezbyt dobrze to wypada.Po burzliwej dyskusji oraz wywodach po co się jedzie za państwowe pieniądze na M.E.wg Ministerstwa jeżdzicie na wycieczkę a nie po medale.Więc koledzy zawodnicy proszę o zastanowienie jakie są możliwe miejsca do osiągnięcia na zawodach międzynarodowych ( M.E. )w następnych latach.Udało Mi się zaprosić przedstawiciela Ministra na Centralną Komisję Modelarską która sie prawdopodobnie odbędzie w grudniu Z mojej strony będe chciał zaprosić tych którzy tak zaciekle dyskutują na spotkanie do Warszawy żeby tam mogli zaprezentować przyszłe osiągnięcia sportowe i bezpośrednio od przedstawicila Ministerstwa Sportu usłyszą stanowisko oraz wymagania jakie są stawiane w sporcie kwalifkowanym.Informacja moja przekazana jest przedewszystkim do zawodników którzy potrafią ocenić swoje miejsce w sporcie. Z poważaniem.

Zbigniew Ciećwierz napisał(a):
....Szkoda że kultury nie ma w pana wypowiedzi kolego Różycki.Ja przedstawiłem propozycję spotkania w grudniu w Warszawie w biurze LOK.

Ciekawe czy zaproszenia rozesłane....

Nikt z OSM nie dostał zaproszenia na CKM.
Póki co nie będę komentował tegorocznego CKM.
Poczekamy zobaczymy jaki będzie rozwój wydarzeń.

Tytuł:
PostNapisane: So gru 13, 2008 7:05 pm 

Witam,

CKM się odbył. W innym temacie napisałem, że jedyną konkretną rzeczą jaką ustalą funkcyjni LOK będą opłaty jakie modelarze będą wnosić do kasy bez dna:

Zapraszam na forum łódkowe, tam kolega to właśnie opisał:

FORUM ŁÓDEK (klik na żółtym :) )

... przy okazji można się dowiedzieć, gdzie tak naprawdę "biją pianę" :))))

KYOSHOblog

Tytuł:
PostNapisane: So gru 13, 2008 8:53 pm 

A dla Nas odpowiedż jak na moim nowym awatarze....

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 15, 2008 7:58 am 

No to temat się rozwija na forum łódkarzy.LOK też im ciężarem...
Trochę Nas obrazili,ale co się dziwić ,ciągle mają mokre ręce...

Tytuł:
PostNapisane: Pn gru 15, 2008 8:19 pm 

Zaremba Lesław napisał(a):
No to temat się rozwija na forum łódkarzy.LOK też im ciężarem...
Trochę Nas obrazili,ale co się dziwić ,ciągle mają mokre ręce...

To ciacho napisał, on zawsze uważał że stateczki to mistrzostwo świata i okolicy a jedynym słusznym modelarstwem to FSR-y. Poważnie zastanawiam się nad ,,wykupem,, licencji na przyszły sezon, bo na razie jedyne co się zmieniło to opłaty startowe. Jedyna szansa to stworzenie swojego cyklu imprez i zobaczymy kto jest dla kogo.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 16, 2008 10:15 am 

No i teraz przez Nas zabawkarzy samochodziarzy padną nie zabawki łódki NIE LADNIE NIE LADNIE
Demokracji sie Nam zachcialo :D
Natomiast zupelnie nie rozumiem o co chodzi przeciez oplaty startowe nie zmienily sie od 5 lat place 25 zl .
Artur ale cykl imprez juz jest wczoraj czytalem kalendarz tylko zastanawiam sie gdzie w Warszawie bedzie jezdzic IC8
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 16, 2008 10:23 am 

Paweł Lipinski napisał(a):
Artur ale cykl imprez juz jest wczoraj czytalem kalendarz tylko zastanawiam sie gdzie w Warszawie bedzie jezdzic IC8
Pozdrawiam

Jak to gdzie, przecież jest super tor na Bemowie :-) (mają ponoć
go przerobić i poprawić).

m.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 16, 2008 11:15 am 

Michał Abramowicz napisał(a):
Paweł Lipinski napisał(a):
Pozdrawiam

Jak to gdzie, przecież jest super tor na Bemowie :-) (mają ponoć
go przerobić i poprawić).

m.

Jak się uda to tor będzie większy i pojada IC8 i IC10.

dziękuję

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 16, 2008 1:52 pm 

Ponieważ Nasz zarząd jest nie wybrany ,a tylko nasłany (pamiętne wybory w Nowym Sączu) to mamy tak jak mamy...
Jeśli ktoś jest zainteresowany to jest kolejny przeciek z łódki...
http://www.fsrv.wroclaw.pl/forum/viewto ... 7444#p6437

Jest to kolejny dowód,że tam chociaż ktoś z kimś się odrobinę liczy i choć suche informacje zamieścił.Nie tak jak u nas-" patrz awatar..."

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 17, 2008 2:36 pm 

Ciekawe czy ktoś z osób stanowiących Komisję Modelarstwa Kołowego czytał sprawozdanie z działalności sekcji za rok 2008 jakie zgodnie z punktem 2 porządku dnia ,złożył Pan Komandor.
Taki dokument chyba powinniśmy znać.

Ps.dla przypomnienia podaję skład zarządu:
Przewodniczący Komisji
Tadeusz Bernady
Wiceprzewodniczący d/s sportowych
Łukasz Kowalczyk
Wiceprzewodniczący d/s szkoleniowych
Jan Matukin
Sekretarz Komisji
Adrianna Karpińska
Przewodniczący Kolegium Sędziów
Jan Matukin
Przewodniczący Sądu Koleżeńskiego
Andrzej Trella
Członkowie
Piotr Błazucki,
Wojtek Brudnik,
Janusz Cieśliński,
Arkadiusz Gajzler,
Krzysztof Hulin,
Michał Karpiński,
Norbert Omelańczuk,
Patryk Raczyński,
Waldemar Wolak,
Tadeusz Żelazo.
No i oczywiście członek Komisji Rewizyjnej,Jacek Ochociński.

Przypominam,że te osoby niejako odpowiedzialne są za treść tego sprawozdania.Ktoś w normalnej demokracji powinien przyjąć lub odrzucić to sprawozdanie.
Nasuwa się pytanie;gdzie my **rwa jesteśmy w tym cyrku,czy na końcu tego palca?
No chyba ,że władza absolutna,a my motłoch pańszczyżniany.

PostNapisane: Pt sty 30, 2009 3:53 pm 

Cześć!

Modelarz 01/2009, strona 2, artykuł "Zmiany w Centralnej Komisji Modelarstwa", jest napisane co następuje:
autorka: Pani Elżbieta Gaweł napisał(a):
Ze względu na ogrom, spraw, które trzeba jeszcze rozstrzygnąć w związku z faktem, że Liga Obrony Kraju
otrzymała status Polskiego Związku Sportowego nowe władze CKM zaplanowały jej następne posiedzenie już
w lutym 2009r.

W dniu dzisiejszym nie znalazłem na stronie http://mazowszelok.nazwa.pl/ jakiejkolwiek informacji na ten temat ;-)
Ciekawi mnie niezmiernie co to będzie dalej ;-) może nam coś CKM przekaże na HMP w Ursusie, albo skończy się jak zwykle
na pobraniu 40zeta od seniora, 20 młodzik/junior za licencję i super wypaśną nalepkę do licencji ;-)

Druga sprawa, z tego samego Modelarza, strona 25, artykuł "Doganiamy swiatową czołówkę", dokładniej chodzi o ślizgi i
zawody które były w Michałowicach (MŚ) jest napisane:
autor:Pan Jan Stolarek, trener kadry napisał(a):
Reprezentacja Niemiec, liczyła tylko 3 osoby, gdyż z niewiadomych przyczyn pozostali zawodnicy zbojkotowali
przyjazd, co nieco obniżyło wyniki w niektórych klasach (stwierdzam, że ekipa Niemiec zrobiła to już po raz
drugi i wydaje mi się, że powinny zostać wyciągnięte konsekwencje w stosunku do tej organizacji).

A mnie tak chodzi po łbie, że jakiś czas temu czytałem, że Niemcy nie przyjechali z powodów "organizacyjnych",
szukam linków, może ktoś pomoże i zna lepiej fora ślizgaczy :-), tak mi się kuma artykuł/wyjasnienie w języku DE, ale
odnaleźć nie mogę.

;-)

Ciekawy ten CKM/LOK ;-)) oj ciekawy ;-)))

m.

PostNapisane: Pt sty 30, 2009 6:07 pm 

Michał Abramowicz napisał(a):
...
Druga sprawa, z tego samego Modelarza, strona 25, artykuł "Doganiamy swiatową czołówkę", dokładniej chodzi o ślizgi i
zawody które były w Michałowicach (MŚ) jest napisane:
autor:Pan Jan Stolarek, trener kadry napisał(a):
Reprezentacja Niemiec, liczyła tylko 3 osoby, gdyż z niewiadomych przyczyn pozostali zawodnicy zbojkotowali
przyjazd, co nieco obniżyło wyniki w niektórych klasach (stwierdzam, że ekipa Niemiec zrobiła to już po raz
drugi i wydaje mi się, że powinny zostać wyciągnięte konsekwencje w stosunku do tej organizacji).

A mnie tak chodzi po łbie, że jakiś czas temu czytałem, że Niemcy nie przyjechali z powodów "organizacyjnych",
szukam linków, może ktoś pomoże i zna lepiej fora ślizgaczy :-), tak mi się kuma artykuł/wyjasnienie w języku DE, ale
odnaleźć nie mogę.

;-)

Ciekawy ten CKM/LOK ;-)) oj ciekawy ;-)))

m.

No to Ci Michał pomogę. Odpowiednia relacja wraz z wytłumaczeniem dlaczego Nauticus wycofał swoich zawodników znajduje się pod linkiem :
TUTAJ (dla znających języki :)).
Jeżeli LOK organizując MS w Michałowicach dogonił kogokolwiek to chyba w robieniu bałaganu z chyba poważnej imprezy. No chyba, że było to działanie zamierzone i chodziło o wykluczenie konkurencji i przedstawienie imprezy jako totalnego sukcesu polskiej ekipy, bo tak zostało to zrobione, więcej - polscy trenerzy otrzymali nagrody pieniężne z Ministerstwa Sportu za ten "sukces" organizacyjny i związane z tym wyniki sportowe - o to chodziło raczej na pewno !!!
Gratulacje dla organizatorów, dzięki tej imprezie jest o nas głośno wśród łódkarzy za zachodnią granicą, tylko czy o taki rozgłos chodzi ?... :(

KYOSHOblog

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona