Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 1:28 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 8:00 am 

mati92 napisał(a):
teraz mam nowy problem zacząłem jeździć powoli moim savem i dostrzegłem ,że hamulec nie hamuje jak go wyregulować ,aby w miarę hamował,obecnie kasy nie mam na nowe serwo,ale przecież to jest nowiutki model i wydaje mi się to dziwne że nowy model i nie hamuje.Prosze o pomoc przeszukałem całą instrukcję,filmy dvd i nic na ten temat nie znalazłem.Proszę o pomoc bardzo zależy mi na tym hamulcu i tak przy okazji chciałbym wymienić te 4baterie w odbiorniku na jakiś w miare dobry akumulatorek pytanie jaki symbol itp.(do savage3.5).

Kręciłeś w ogóle tym pokrętłem na końcu cięgna hamulca? Jak nie to zacznij od tego powinno zwiększyć siłę hamowania jeśli odpowiednio dokręcisz, a jak nie pomoże to polecam zaopatrzyć się w jakiś najtańszy pakiet 6V to na pewno pomoże.

Time Edge (klik)
GG: 11304258

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 2:29 pm 

wystarczą takie bateryjki 4 akumulatorki co się je doładowywuje czy ten pakiet 6v musi być?

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 2:39 pm 

Pakiet na pewno poprawi szybkość serw i ich siłę, ale na tym koszyczku też pojeździsz sam tak miałem z początku i jak się ustawi hamulec to hamuje w miarę dobrze, czy musisz mieć pakiet 6V to zależy od ciebie jeśli dla ciebie serwa reagują za wolno i są za słabe to kup a jeśli to ci wystarczy to nie zmieniaj na razie.

Time Edge (klik)

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 4:20 pm 

Nie ma co się pchać w koszyczki żeby savem się pobawić to tylko 6V pakiet ;] Ostatnio na allegro widziałem za 35zł prawie nowy z LRP

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 6:40 pm 

Koc1u napisał(a):
Nie ma co się pchać w koszyczki żeby savem się pobawić to tylko 6V pakiet ;] Ostatnio na allegro widziałem za 35zł prawie nowy z LRP

Głupoty gadasz :D Ja jeździłem savem tylko na koszyczku i zabawa była naprawde udana. Mati92 zrób tak jak wcześniej pisałem włóż zamiast tej spręzynki co jest na cięgnie hamulca kawałek plastikowej rurki ustaw potem tym pokrętłem na cięgnie i masz hamulec brzytwe:D
Po jakimś czasie napewno bedziesz chciał cos ulepszyć, włozyć pakiet, zmienic serwa itp. ale na sam początek pobaw sie najpierw standardowym savem a zobaczysz że tez bedzie ci sie podobało.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 8:16 pm 

a możesz dać foty jak Ty masz tą plastikową rureczkę włożoną?Bo zbytnio nie kojarze jak byś mógł to daj jakieś foty. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 8:39 pm 

U mnie ta rurka była standardowo nie miałem sprężyny i z tego co widzę jest to kawałek przewodu od paliwa :) .

EDIT:
Z tego co widzę sav 3.5 ma standardowo rurkę 4.6 ma sprężynkę (zdjęcie ze strony HPI).

Pozdro Michoxx.

Time Edge (klik)

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 8:46 pm 

maly91 napisał(a):
Koc1u napisał(a):

Głupoty gadasz :D Ja jeździłem savem tylko na koszyczku i zabawa była naprawde udana. Mati92 zrób tak jak wcześniej pisałem włóż zamiast tej spręzynki co jest na cięgnie hamulca kawałek plastikowej rurki ustaw potem tym pokrętłem na cięgnie i masz hamulec brzytwe:D
Po jakimś czasie napewno bedziesz chciał cos ulepszyć, włozyć pakiet, zmienic serwa itp. ale na sam początek pobaw sie najpierw standardowym savem a zobaczysz że tez bedzie ci sie podobało.

Można wiedzieć jakie masz serwa ? Standard... ? Ja na skręcie mam Hiteca alu więc koszyczek to ...

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 8:59 pm 

Koc1u napisał(a):

Można wiedzieć jakie masz serwa ? Standard... ? Ja na skręcie mam Hiteca alu więc koszyczek to ...

Nie mam już sava (naszczęście :D) Jeździłem na standardowych i na serwach scanner zawsze na koszyczku.

Michoxx napisał(a):
U mnie ta rurka była standardowo nie miałem sprężyny i z tego co widzę jest to kawałek przewodu od paliwa .

EDIT:
Z tego co widzę sav 3.5 ma standardowo rurkę 4.6 ma sprężynkę (zdjęcie ze strony HPI).

Pozdro Michoxx.

No fakt pomyliłem się troszke, tylko w x 4.6 montuja sprężynke, w każdym razie zamiast tego przewodu paliwowego załóż sobie rurke plastikową to bedziesz miał hamulec bardzo dobry.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 9:02 pm 

Cytuj:
Nie mam już sava (naszczęście :D) Jeździłem na standardowych i na serwach scanner zawsze na koszyczku.

Nie wiem po co to "naszczęście" hehe co do serw scanner to się nie będę wypowiadał. Założył qmpel to serwo na bieg wsteczny po 1 jeździe serwo już spalone a wsteczny używał może 1-2razy góra ;x
No ale standard hpi i scanner to obleci i ten koszyczek

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 9:15 pm 

Koc1u napisał(a):

Nie wiem po co to "naszczęście" hehe co do serw scanner to się nie będę wypowiadał. Założył qmpel to serwo na bieg wsteczny po 1 jeździe serwo już spalone a wsteczny używał może 1-2razy góra ;x

Naszczęście to dlatego bo według mnie sav jest modelem bardzo awaryjnym i więcej sie spędza przy naprawach niz przy jeździe, ogólnie byłem bardzo nie zadowolony z tego modelu.

Widocznie twój kumpel trafił na jakieś wadliwe, ja mam dwie sztuki scannera na gaz/hamulec i na skręt. Jeździły sporo w savie a teraz nadal służą mi dzielnie w tragusie, jestem z nich bardzo zadowolony a dodam jeszcze że jedno z nich kupiłem używane od Rafała Iłendo.

Mozes to wytłumaczyć: "No ale standard hpi i scanner to obleci i ten koszyczek"

Jakiego masz tego hiteca?

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 9:22 pm 

maly91 napisał(a):
Koc1u napisał(a):

Naszczęście to dlatego bo według mnie sav jest modelem bardzo awaryjnym i więcej sie spędza przy naprawach niz przy jeździe, ogólnie byłem bardzo nie zadowolony z tego modelu.

Widocznie twój kumpel trafił na jakieś wadliwe, ja mam dwie sztuki scannera na gaz/hamulec i na skręt. Jeździły sporo w savie a teraz nadal służą mi dzielnie w tragusie, jestem z nich bardzo zadowolony a dodam jeszcze że jedno z nich kupiłem używane od Rafała Iłendo.

Jakiego masz tego hiteca?

Co do serwa Hitec HS645MG

Chodzi o to że te serwa nie potrzebują tak dużo mocy, na standardzie jeździłem na koszyczku po zmianie serwa zmieniłem też pakiet, ponieważ na pakiecie serwo jest szybsze i mocniejsze a na koszyczku to serwo było dość wolne.

A co do awaryjności modelu Savage to nie jest wina modelu lecz użytkownika jeżeli model szanujesz to wytrzyma on bardzo długo, leżeli nie dbasz o model to nie dziwie się że jest awaryjny, ja mam Savage x 4,6 i nie narzekam.

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 9:32 pm 

Koc1u napisał(a):

Co do serwa Hitec HS645MG

Chodzi o to że te serwa nie potrzebują tak dużo mocy, na standardzie jeździłem na koszyczku po zmianie serwa zmieniłem też pakiet, ponieważ na pakiecie serwo jest szybsze i mocniejsze a na koszyczku to serwo było dość wolne.

A co do awaryjności modelu Savage to nie jest wina modelu lecz użytkownika jeżeli model szanujesz to wytrzyma on bardzo długo, leżeli nie dbasz o model to nie dziwie się że jest awaryjny, ja mam Savage x 4,6 i nie narzekam.

To proponuje poskakac modelem kilka razy i wtedy napisz czy jest taki fajny :D W savie psują sie tylko dyfry i ich łozyska niby to mało rzeczy które sie psują ale patrząc na częstotliwość tego to model jest bardzo awaryjny. Mówiłem tak samo jak ty gdy kupiłem sava a inni mówili mi że model jest awaryjny, do dupy itp. ale dzisiaj wiem że był to mój wielki błąd.

A co do twojego serwa na tym forum jest bardzo duzo ludzi którym to serwo sie spaliło :D Serwo scanner SSV9764MG jest o wiele mocniejsze, szybsze i tańsze od twojego hiteca :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 9:48 pm 

Hitec się nieźle sprawdza do scanner nie mam zaufania niech sobie będzie lepsze ;p Modelem przepaliłem 10L latał,pływał,taplał się w błocie, wszystko co możliwe i nie narzekam ;] Jedyne co to zębatki padły niestety z mojej winy więc nie mogę narzekać na model chodź bym chciał ;]

Tytuł:
PostNapisane: Cz gru 04, 2008 9:58 pm 

Pojeździsz jeszcze troche to zmienisz zdanie co do modelu:D

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona