Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn maja 18, 2026 5:45 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 7:28 pm 

Mi też tak zaczynał sam chodzić coraz szybciej, nie wiem czy dobrze zrobiłem ale po prostu ustawiłem wolne obroty żeby chodził wolniej i pomogło bez grzebania przy innych iglicach.

Time Edge (klik)
GG: 11304258

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 8:33 pm 

Tak czy inaczej warto sprawdzić ustawienie wszystkich iglic gaźnika przed uruchomieniem silnika :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 8:41 pm 
"Mi też tak zaczynał sam chodzić coraz szybciej, nie wiem czy dobrze zrobiłem ale po prostu ustawiłem wolne obroty żeby chodził wolniej i pomogło bez grzebania przy innych iglicach."

Mam tak samo, po rozgrzaniu silnika model chodzi znakomicie, ale też nie wiem czy tak powinno być.

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 9:53 pm 

No to one chyba tak mają :) , sprawdź tylko czy inne iglice są ustawione fabrycznie (równo z obudową), jeśli są to gdy zacznie przyspieszać przekręć iglice od wolnych obrotów (ILDE) w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara tak żeby zaczął chodzić na niskich obrotach jak to zrobisz nie powinien już się rozpędzać.

Time Edge (klik)

Tytuł:
PostNapisane: Wt gru 02, 2008 10:30 pm 
Ja po dotarciu już mieszałem z ustawieniami iglic, lecz zdawało mi się, że autko nie pluje (złudzenie), a teraz mam coś z szarpanką (jak mówiłem wcześniej). Pobawię się tym może w weekend.
Jak masz jeszcze jakieś pytania/spostrzeżenia to zapraszam na GG 7473574.
Aha i koniecznie dyferencjały zmień jak już mówiłem.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 9:15 am 

dzięki wszystkim za rady ustawiłem już te wolne obroty i zeby odpalil trzeba mu podkrecic na trymerze obroty i odpala a później po odpaleniu zmniejszyć przynajmniej ja tak mam.Narazie co zdąrzyłem zauważyć to to ,że ma lepsze amorki od t-maxxa i to o wiele trudno jest je "dobić"

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 12:57 pm 

Ja też miałem problemy z odpaleniem z początku ale jak się dotarł to po pierwszym odpaleniu jak się nagrzeje to potem z zamkniętą przepustnicą odpala ale myślę że jak się dotrze do końca i wyreguluje się go to będzie dobrze odpalać, po drugie jest teraz dość zimno (w porównaniu z latem :) ).

Time Edge (klik)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 5:07 pm 

mati92 napisał(a):
dzięki wszystkim za rady ustawiłem już te wolne obroty i zeby odpalil trzeba mu podkrecic na trymerze obroty i odpala a później po odpaleniu zmniejszyć przynajmniej ja tak mam.Narazie co zdąrzyłem zauważyć to to ,że ma lepsze amorki od t-maxxa i to o wiele trudno jest je "dobić"

Nie kręć trymerem bo on nie jest od tego, ustawisz źle i potem będzie gasł przy hamowaniu.
Znacznie prościej jest uruchamiać model na podstawce z wyłączonym odbiornikiem. Ręcznie ustawiasz gaz obracając serwo, po uruchomieniu właczasz odbiornik i jedziesz.
U mnie za podstawke robiła zwykle skrzynka na narzedzia lub pudełko po butach.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 9:24 pm 

teraz mam nowy problem zacząłem jeździć powoli moim savem i dostrzegłem ,że hamulec nie hamuje jak go wyregulować ,aby w miarę hamował,obecnie kasy nie mam na nowe serwo,ale przecież to jest nowiutki model i wydaje mi się to dziwne że nowy model i nie hamuje.Prosze o pomoc przeszukałem całą instrukcję,filmy dvd i nic na ten temat nie znalazłem.Proszę o pomoc bardzo zależy mi na tym hamulcu i tak przy okazji chciałbym wymienić te 4baterie w odbiorniku na jakiś w miare dobry akumulatorek pytanie jaki symbol itp.(do savage3.5).

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 9:33 pm 

Hamulec w savage + stand. serwo = brak reakcji hamowania :D

Niestety albo musisz kupić nowe serwo na gaz/hamulec lub zasilanie zmienić na 6V lecz nie wiem czy pomoże :P

Co do pakietu do odbiornika to [url=http://allegro.pl/item480156888_pakiet_do_odbiornika_piramidka_6v_1400mah_hitec.html=ten[/url] będzie ok ;)

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 9:45 pm 

to jeśli tak bardzo to konieczne to powiedzcie mi prosze jakie to serwo byście mi polecili.A co do akumulatorka,Dorian wolałbym coś troche lepszego niż ten akumulatorek bo chciałbym ,żeby dłużej trzymał a nie cały czas go ładował , taki będzie wystarczająco mocny do tej elektroniki http://www.lrp.pl/sklep/product_info.ph ... ts_id=5287 i zmieści się w tą szczeline na akumulator w samochodzie i gdzie kupię ładowarke do takiego akumulatorka?Wiem ,że jestem nudny itp. ale jestem początkującym i nie mam pojęcia co kupić i wogóle.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 9:56 pm 

Dorian Karczmarzyk napisał(a):
Hamulec w savage + stand. serwo = brak reakcji hamowania :D

Niestety albo musisz kupić nowe serwo na gaz/hamulec lub zasilanie zmienić na 6V lecz nie wiem czy pomoże :P

Co do pakietu do odbiornika to [url=http://allegro.pl/item480156888_pakiet_do_odbiornika_piramidka_6v_1400mah_hitec.html=ten[/url] będzie ok ;)

I tu sie mylisz :D Gdy włozysz zamiast tej spręzynki co jest na cięgnie hamulca, kawałek plastikowej rurki to przy standardowym serwie, standardowym hamulcu i koszyczku z 4 akumulatorkami AA hamulec staje sie tak dobry ze koła na piasku potrafią sie zablokować gdy wciśniesz go na maxa, na asfalcie juz sie nie zablokują ale hamulec też jest bardzo skuteczny.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 10:01 pm 

Akumulatorek z Twojego linka ma taką samą pojemność, jak ten, który podał Ci Dorian ;)

Jak chcesz coś, co wystarczy na naprawdę długo, zaopatrz się w 5xAA Sanyo Eneloop albo GP Recyko (2000/2700mAh) i stwórz z tego pakiet.

1400 starcza na naprawdę sporo, ja na swoim 1100 jeżdżę i nie narzekam :)

Co do serwa to najtaniej TP MG995, lub drożej Blue Birg BMS-630MG ;)
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 10:09 pm 

A co do serw to hpi ma dobre i tanie serwa scanner:

SSV9766MG serwo bardzo szybkie idealne na gaz miałem je w savie na gazie a teraz mam je w inferno też na gazie i sprawuje się bardzo dobrze.
SSV9764MG to jest troche wolniejsze ale ma większy uciąg, miałem je w savie na skręcie to było troche za słabe ale teraz w inferno daje rade świetnie.
I co najważniejsze na hpi mają wszystkie częsci do tych serw.

Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 03, 2008 10:45 pm 

Racja, zapomniałem o Scannerach - bardzo dobre i polecane serwa :) I cena też przystępna.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona