Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Śr lip 22, 2026 10:53 am

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 1:54 pm 

- po pierwsze zwracając uwagę jako jedyny narazie na ilość nadajników zgromadzonych w jednym miejscu nikogo nie męczę i nie torpeduję niczyich działań. Zanim rozpocząłem wątek "Jazdy bez trzymanki" konsultowałem tą sprawę już z kilkoma osobami które są wpisane w tej chwili na listę - okazało się że są tego samego zdania !
- zgadzam się i ciesze z faktu iż kolejna osoba Przemek Morawski podziela moje zdanie w tym zakresie choć nawet sam nie brałem pod uwagę że coś jeszcze będzie działo się poza torem (wystawa modeli latających z prezentacjami i inne)
- Szanowny Panie Flisiak - jestem z wami co nie oznacza że na forum które służy do wyrażania swoich opinii i dyskusji nie mogę napisać odrobiny szczerej prawdy - w dodatku popartej faktami ! (historii z jazdami po towar do siedziby kuriera nie wyssałem z palca i Pan najlepiej o tym wie !!!)
- przypomina mi się Pańska rozmowa z Tomaszem Gadnickim który chciał tylko zwrócić uwagę przy okazji II Eliminacji HPI na brak toalet ! - nic nie zdziałał i stał się tylko "kozłem ofiarnym" podobnie jak teraz ja...
- pozdrawiam i kończę pisanie w temacie tych finałów bo rzeczywiście nie ma co więcej dyskutować...

HB Lightning 2pro EVO Force21 buster HB Lightning Stadium 2pro

Ostatnio edytowano N lis 16, 2008 7:10 pm przez Tomasz Świątecki, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 4:31 pm 

Witam
Tomaszu miałem okazje bywac na roznych duzych imprezach
modelarskich i na przykładzie targow Lipskich ilosc nadajnkow
nie była jakims tam problemem .Były zawody spalin buggy.
elektrykow ,smigłowce,trial,okrety,dosłownie wszystko z rc.
Uwazam ,ze tu naiwazniejsza jest samodyscyplina i poukładanie
tego wszystkiego wspolnie z organizatorem.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 5:58 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
naiwazniejsza jest samodyscyplina i poukładanie tego wszystkiego wspolnie z organizatorem.

To właśnie staramy się uzmysłowić organizatorowi ale on jak zwykle odbiera to jako atak a nie jako chęć pomocy :)
Wiesławie, będziesz na festiwalu ze swoimi pociągami?

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 6:03 pm 

ale kuźwa jajca powiedzcie mi na ME czy swiata też mają takie problemy a tam jest więcej 2.4 GHz niz na festiwalu w Łodzi co nie................. :lol: podpowiem DEPOZYT APARATUR cos czego u nas nie ma

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 6:23 pm 

Patryk masz racje .
Przemku niestety nie bede z pociagami ,moze uda mi sie wyrwac
i odwiedze moich Ziomali z Łodzi :D

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 6:29 pm 

Aparatur może i więcej ale samochodowych a nie lotniczych, które zajmują po dwa kanały. Do tego N4Q i jej podobne ale w wydaniu lotniczym na ekspozycjach, które mogą siać po sąsiednich kanałach. Może jeszcze systemy FPV z nadajnikami 2,4GHz o mocy 1W które również mogą sie znaleźć wśród wystawców ? A może akcja grupki dowcipnisiów pt. "Masz aparaturę 2,4GHz? Zabierz ją na festiwal i trzymaj cały czas włączoną" :) Może się okazać, że trzeba przyjść wcześnie rano aby zarezerwować sobie kanał i przez cały czas imprezy nie wyłączać nadajnika. Depozyt to akurat najmniejszy problem bo dotyczy to (zwykle) zdyscyplinowanych zawodników, gorzej z pozostałymi uczestnikami imprezy jeśli nie mają świadomości ograniczeń technologii 2,4GHz.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 7:03 pm 

Organizator napewno wie co robi przeciez tu rowniez w gre wchodza
wzgledy bezpieczenstwa osob odwiedzajacych impreze.Wyobraz
sobie widza ze smigłem w nosie lub odbitym bieznikiem na czole.

Tytuł:
PostNapisane: N lis 16, 2008 7:19 pm 

Wiesław Groszkowski napisał(a):
Organizator napewno wie co robi

No właśnie, czy wie? Gdzieś chyba w tym wątku napisał, że dzięki technologi 2,4GHz można jednocześnie prowadzić zawody, pokazy i inne konkursy. Dlatego zachęcał do zakupu N4Q. No nie do końca tak jest, prawda?

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 8:55 am 

dokladnie mysle ze to nie pierwsza impreza tego organizator i takiego typu napewno bedzie zdawanie aparatur co rozwiaze problem i niema co narzekac tylko trzeba zachowac dyscypline a bedzie napewno wszystko oki.
Pozdrawiam i zycze owocnej rywalizacji. nie doszukujmy sie problemow moze wogole takie nie wynikna troszeczke optymizmu Beda to pierwsze moje zawody na takiej imprezie i ja jade z nastawieniem dobrze sie bawic

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 12:01 pm 

Widzę że trzeba wytłumaczyć wszystko od początku.
Nie robiłem tego wcześniej gdyż dla mnie problem nie istnieje zakładając oczywiście, że zawodnicy sami zachowają samodyscyplinę i nikt celowo nie będzie próbował nam przeszkadzać.

Do rzeczy:
Pomimo że na imprezie będzie wiele pokazów to w jednym czasie zgodnie z programem nie powinno pracować więcej niż 12 aparatur.
1. W zawodach HPI w jednym biegu bierze udział od 6 do 8 zawodników.
2. W tym samym czasie na torze Trial będzie jeździł 1 lub max 2 samochody zawsze na 2,4Ghz (nasze model pokazowe).
3. W tym samym czasie na torze Drift będzie jeździł 1 model lub max 2.
4. Pokazy modeli latających będą się odbywały tylko i wyłącznie w przerwach pomiędzy zawodami HPI jedynie w towarzystwie 1 lub 2 modeli w zawodach Driftu i 1 lub 2 modeli Trial. Jednocześnie w powietrzu będzie 1 model max 2.
5. Wszystkie pokazy RC będą realizowane na płycie głównej Hali Sportowej a jej organizatorzy będą ulokowani w bezpośredniej bliskości od siebie. Będą tez mieli łączność radiową w razie nagłej potrzeby.
6. Częstotliwościami będzie rządził Dariusz Stefanowicz, który jest sędzią głównym zawodów HPI.
7. Pozostali uczestnicy innych zawodów / pokazów będą konsultowali z Darkiem lub z osobą wyznaczoną przez niego zakres aktualnie używanych częstotliwości.
8. Oczywiście po zakończeniu przyjmowania zgłoszeń ułożymy szczegółowy program startów tak, aby nie było konfliktów.

Zdawanie aparatur po biegu to standardowa procedura na zawodach.
Tym bardziej będzie ona przestrzegana na tej imprezie.
Sędziowie zadbają o to, aby każdy zawodnik po biegu oddawał aparaturę do stanowiska sędziowskiego.
Jak zwykle będzie wydzielony stół, na którym zawodnicy zastawiają aparatury.
Na aparaturze zawodnik powinien mieć naklejony swój numer startowy (dostanie od sędziego) a dodatkowo dowolną indywidualną cechę (dowolna naklejkę), aby nie dochodziło do przypadkowych pomyłek.
Każdy zawodnik powinien mieć zapasowe kwarce, aby przypadku konfliktu mógł zmienić częstotliwość.

Ochrona imprezy i wszyscy wystawcy będą poinformowani o zakazie używania w hali i na zewnątrz nadajników radiowych modeli RC bez wyraźnej zgody organizatora.
Wszystkie takie przypadki skończą się upomnieniem a w ostateczności konfiskatą sprzętu do zakończenia czasu zakończenia imprezy. Zawodnik używający aparatury poza podestem startowym może zostać zdyskwalifikowany przez sędziego.
Aparaturę nadawczą będą mogli trzymać w reku jedynie posiadacze kart VIP.

Jednocześnie jestem świadom, że może pojawić się na terenie "nasz wróg", który zastosuje urządzenie, które skutecznie zablokuje wszystkie częstotliwości.
Jest to możliwe
Natomiast myśląc w tych kategoriach nikt nie powinien nigdy organizować zawodów, RC bo mogą się nie udać.
Nie o to chyba Wam chodzi ? :wink:

Proste jasne i oczywiste – jak widać nie dla wszystkich.
Zastanawiam się tylko, dla czego musze pisać książkę skoro większość z Was nie od dziś startuje w zawodach a o tym, co tu napisałem powinni doskonale wiedzieć.

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 12:58 pm 

No, nareszcie po interwencji zawodników są określone jasne zasady użytkowania aparatur na festiwalu :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 1:16 pm 

ja mysle ze te zasady kazdy zawodnik powinien znac a nie szukac samemu problemow na tak duzych imprezach to powinno byc oczywiste nie mowie tu o takich nowicjuszach jak ja ale ty Przemku powninienes o ty wiedziec a nie doszukiwac sie problemów i to ty zawodnik zamias skupic sie na zabawie i modelarstwie doszukujecie sie problemow mysle ze to nie sa nasze problemy tylko organizatora i to w jego gestii lezy zapewnienie odpowiedniego standardu my mamy sie tylko scigac :)

Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 17, 2008 1:52 pm 

Pisałem już że zawodnicy mnie nie niepokoją tylko otoczenie (pokazy, konkursy itp.). A głównie chodziło mi o to, że ślepa wiara w technologię 2,4GHz może być zgubna. Myślę że pora już zakończyć dyskusję i zacząć szykować się do zawodów :)

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 18, 2008 6:28 pm 

FESTIWAL MODELARSTWA - ODWOŁANY

1. W dniu 17-11-2008r. zostaliśmy niespodziewanie powiadomieni o istotnych zmianach zasad współpracy i najmu hali M.O.S.iR. Decyzję taką na kilka dni przed terminem imprezy podjął Dyrektor Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Łodzi Pan Dariusz Gałązka.

2. Zmiany proponowane przez Pana Dyrektora pociągają za sobą znaczący wzrost kosztów organizacji i obsługi Festiwalu oraz uniemożliwiają realizację prac organizacyjnych w zaplanowanym terminie.

3. Pomimo usilnych starań z naszej strony nie udało się wypracować porozumienia.

4. Biorąc pod uwagę powyższe uwarunkowania z przykrością informujemy, że obecne realia zmuszają nas do odwołania VIII Ogólnopolskiego Festiwalu Modelarstwa w Łodzi w dniach 29/30-11-2008.

5. W imieniu Biura Organizacyjnego Festiwalu Modelarstwa w Łodzi pragniemy przeprosić za zaistniałą sytuację wszystkich wystawców, zaproszonych gości oraz partnerów, którzy przez ostatnie lata jak i w tym roku współpracowali z nami przy organizacji tej unikalnej imprezy.

6. Jednocześnie informujemy, że nie czujemy się odpowiedzialni za powstałą sytuację a decyzja Dyrekcji M.O.S.i R. niestety naraża Biuro Festiwalu na poważne straty na wielu płaszczyznach oraz uniemożliwia realizację imprezy w innym miejscu w zaplanowanym terminie.

7. Wszelkie rozliczenia i zwrot poniesionych nakładów z tytułu współpracy z naszymi partnerami będą realizowane w najbliższych dniach zgodnie z danymi zawartymi w formularzach zgłoszeniowych i umowach.

8. Dalsze decyzje o nowym terminie i miejscu imprezy opublikujemy w odrębnym komunikacie.

Uwagi i zażalenia prosimy składać:

Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Łodzi.
Łódż ul. Ks. Skorupki 21
+48 (42) 636 85 17

Biuro Organizacyjne Ogólnopolskiego Festiwalu Modelarstwa
05-050 Konstantynów Łódzki, ul. Klonowa 14,
Tel. +48 42 6739999

Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 18, 2008 6:40 pm 

moze malinka w takim razie i ognisko zrobimy jak tam sa parowki bedzie cieplo od ognia i polatamy troszke i znowu polscy urzednicy i realja kocham ten kraj i b.... jaki w nim panuje nie poddawajmy sie poscigajmy sie na przekur pałą i zakonczmy sezon tak jak trzeba bez festiwalu ale proponuje MALINKE:) i cieple ubranie :)oby tylko nie padalo i mozna posmigac
I TUTAJ APEL JESLI KTOS MA JAKIS POMYSL DAWAJCIE MOZE COS SIE JESZCZE DA ZROBIC I ZAKONCZYC JAKOS SEZON

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona