Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest N kwi 19, 2026 6:55 pm

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 5:07 pm 

Rafał Kowina napisał(a):
Skuter - dla mnie całkowicie bezsensowny wydatek, bo tyle samo to ja na rowerze jadę a nawet szybciej, brzęczy a nie jedzie, dobra szczotka go powinna wyprzedzić.
:wink:

Teraz w moje zainteresowania trafiłeś. Poza modelarstwem interesuje sie skuterami/motocyklami. Dobry skuter tez potrafi pokazać pazur. Mój przyspieszał w 8s do setki i leciał max 125km/h

było: SLASH 4x4 ultimate Losi XXX-4; XRAY XT8 brushless/XB8/ Asso (b4.1; b44) E-revo Brushless, Jammin CRT.5, Slash 2wd, Asso SC10, TL 8ight -T, E-REVO 1:16 VXL

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 5:13 pm 

A jakimi skuterami poruszają się przeciętni uczniowie... 50cc z biedronki, to nie ma przyśpieszenia.

Owszem są dobre skutery, ale ceny też mają "dobre" :wink:

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 6:38 pm 
Witam. Zwykle naśmiewanie z modeli kończy się po dociśnięciu cyngla gazu do końca :) Albo po usłyszeniu ceny.

A Ci co się śmieją są na pewno o 3 poziomy niżej od przeciętnego modelarza. Takie jest moje zdanie, bardzo często jeżdżę w miejscach publicznych, bardzo często ludzie na początku się śmieją, jednak tak naprawdę się interesują, gdyż często pytają o cenę, nawet z rok temu pewien Rosjanin chciał ode mnie na ulicy kupić tt-tkę :D

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 8:20 pm 

Adaś Brzoza napisał(a):
ja też lubię jeździć na rowerze MTB cross i cross country
i śmigać na monocyklu – w tym przypadku ludziom oczy wychodzą jak mnie widzą
:D :D

a zaliczył ktoś jedngo dnia na rowerze Morskie Oko (ok 8 lat temu można było jeszcze tam wjeżdżać) oraz wjazd na Gubałówke od Butorowego i zjazd wzdłuż kolejki torowej?
Rower: Author Mystic 21" przerabiany pod downhill
Teraz niestety już w większości samochodem do i z roboty :(

HPI Bullet MT

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 9:31 pm 

uu Nie aż takiego wyczynu jeszcze nie dokonałem moja najdłuższa trasa to 89km non stop po lesie i błocie raz wpadłem w taki dół że brat musiał mi się pomóc wydostać I porem dokręcanie wszystkich śrub w rowerze bo się poluzowały I porem dokręcanie wszystkich śrub w rowerze bo się poluzowały I porem dokręcanie wszystkich śrub w rowerze bo się poluzowały

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 9:43 pm 

ja max jednego dnia zrobilem 122,1 km (w wieku 15 lat). krosik z kumplem po nadmorskich terenach, pozniej wielokrotnie przekraczalem 100km po górach na cięzkim sprzęcie do cięzkich zadań :)

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 9:51 pm 

Miałem kiedyś myśli czy by nie sprzedać modelu i kopić sobie kone kikapu de lux
ale modelarstwo przeważyło

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 10:04 pm 

ja sprzedalem jeden z rowerow i kupilem auto :) motoryzacja przewazyla :)

2x Carson Mr. FU
KDS 450S
HK 450 GT
HK 500 CMT

Tytuł:
PostNapisane: Pt paź 03, 2008 11:59 pm 

Adaś Brzoza napisał(a):
uu Nie aż takiego wyczynu jeszcze nie dokonałem moja najdłuższa trasa to 89km non stop po lesie i błocie raz wpadłem w taki dół że brat musiał mi się pomóc wydostać I porem dokręcanie wszystkich śrub w rowerze bo się poluzowały I porem dokręcanie wszystkich śrub w rowerze bo się poluzowały I porem dokręcanie wszystkich śrub w rowerze bo się poluzowały

nom, nie bylo łatwo ale miałem tylko 2 dni i musiałem się wyszaleć i zaliczyć co trzeba, to była ogólnie masakra, bo tak jak inni piszą rower do totalnego przejżenia i skrecenia, bo sie wszystko co mogło to odkręciło, oj ale to było za czasów studenta i sie jakos chciało. W zeszłym roku przywiozłem sobie do Łodzi rower, przejechałem się raz do roboty i na zad i odwiozłem spowrotem sprzęt do domu :) może dzieci mnie za parę lat wyciągną, ale teraz to nie ma mowy, nie te siły i łatwiej samochodem. Jazda z Czantorii, Soszów, Stożki, się jeździło. Obecnie to tylko sobię myślę, że chyba walnięty byłem i że szkoda życia na górskich serpentynach ścigać się z samochodami.
Obecnie wolę ścigac się po torze RC Off-Road :)

HPI Bullet MT

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:15 am 

Ostatnio do mnie w gosci przyjecal Wujek i gdy zobaczyl model odrazu powiedzial ze chce zobaczyc jak to jezdzi i byl zachwycony. Teraz ten wujek ma okolo 35 lat i powiedzial, ze gdy byl mlodszy tez mial model ale na ''kabelku'' i musial za nim biegac...i zawsze mazyl o pozadnej maszynie.
Podalem mu strone Naszego forum i powiedzialem ze tam jest wszystko co bedzie potrzebowal i znajdzie odpowiedz na kazde nurtujace go pytanie... :wink: i dwa dni temu kupil Sava X SS. Powiedzialem mu wczesniej zeby RTR nie kupowal bo ja to zrobilem i teraz zaluje bo i tak zmieniam serva i apke i wyjdzie mnie to duzo drozej...

Co do rowerow tez bardzo sie tym interesuje i ostatnio sprzedalem swojego Gianta X Sport 1 - to jest cross i chce kupic sobie rower do hardtailu ( skoki ,jazda po miescie przeskakiwanie kraweznikow itp. ale jeszcze nie wiem jaki rower bedzie najodpowiedniejszy...)

- E-Maxx

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 8:58 am 

Ze mnie też się śmieją znajomi, z tym że mniej, od kiedy dowiedzieli się jakie elementy tam występują, jaka moc kryje się pod maską i jaki ogień ma to po naciśnięciu cyngla. Kiedy dałem im się przejechać, zobaczyli że nie do końca łatwo panuje się nad tym..

ale generalnie nie obchodzi mnie co myślą :) ważne że wraz z innymi czerpiemy z tego przyjemność

Co do roweru to też mam rower DH/FR i nadal na nim intensywnie jeżdżę mimo pracy i innych zajęć :)

@bartosz1992 - nie ma roweru do hardtailu - jest rower typu hardtail (nie amortyzowany tył). To o czym napisałeś to street (jazda po miejskich przeszkodach) jeżeli byłbyś czymś zainteresowany to służę pomocą

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 9:09 am 

gavron napisał(a):
ale generalnie nie obchodzi mnie co myślą

Z tym sie zgodze

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 9:39 am 

DRIVER, podejdź do tematu dojrzale - to jest zabawka i to jest zabawa ale zabawa porządnymi zabawkami i sprawiająca dużo frajdy. niczym to się nie różni od gier on-line twoich kolegów z klasy... tyle ,że oni dostaną garba a ty pooddychasz świeżym powietrzem i na pewno bawisz się lepiej od nich :)

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 11:35 am 

szpotano napisał(a):
DRIVER, podejdź do tematu dojrzale - to jest zabawka i to jest zabawa ale zabawa porządnymi zabawkami i sprawiająca dużo frajdy. niczym to się nie różni od gier on-line twoich kolegów z klasy... tyle ,że oni dostaną garba a ty pooddychasz świeżym powietrzem i na pewno bawisz się lepiej od nich :)

masz racje ja kiedyś grałem w taką gre internetową teraz jak myśle o niej to żal i wstyd całe dnie spędzałem przy niej (plemiona)

Tytuł:
PostNapisane: So paź 04, 2008 12:42 pm 

szpotano napisał(a):
... tyle ,że oni dostaną garba a ty pooddychasz świeżym powietrzem i na pewno bawisz się lepiej od nich :)

To chyba tylko do elektryków xD Nie no, najlepszym udowodnieniem tego że to jest ta zabawka, ale nie dla idiotów, jest pokazanie tego w akcji ;)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona