Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Pn kwi 20, 2026 2:43 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 7:55 pm 

Z góry proszę o wyrozumiałość co do samej nazwy tematu. Ale ja uważam że modele którymi się zajmujemy nie są zabawkami. A mianowicie chciałem zarazić kogoś w klasie moim hobby, niestety wyszedłem na idiotę który rzekomo bawi się zabawkami. Cała moja klasa twierdzi że modele to są zabawki nie umiem nikogo w żaden sposób przekonać, już nawet przyniosłem im ofertę ubezpieczenia i ubezpieczenia oc na modele samolotów, nic nie przekonuje. A naprawdę nie mogę tak tego zostawić. Bardzo proszę o jakieś porady i jasno podane bezsprzeczne dowody na to iż nie są to zabawki.

Ps. Prosił bym o nie usuwanie tematu.

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:08 pm 

Znam problem... wystarczyło, że usłyszeli, ze zestaw truggy + apka = 3000zł i zaraz zmienili zdanie. A gdy zobaczyli jak to jeździ to było po problemie. Od tego czasu nie spotkałem się z poniżającym określeniem "zabawka" :D

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:15 pm 

U mnie na modele mówią 'samochodziki te co się steruje' :D Ale tak jak Rafał, zaraz im podaje ceny kilku modeli w KIT'ach i zaraz temat ulega zmianie :)

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:23 pm 

Najlepiej pokazać efektowe skoki, prędkości, drifty od razu się przekonają do tego. U mnie niektórzy podchodzą to tematu normalnie, pytają się, nie mówią że to są zabawki, ale jednak dla nich ważniejsze jest "takie cuś co brzęczy, i wolno jeździe"(skuter).

Powiedz na jakie wysokości może skakać savage palnij 10m wysokości, na pewno ich to zainteresuje, poopowiadaj trochę jaką prędkość rozwijają. A jak już podajesz parametry silników to podawaj konie mechaniczne. np. tak ok.7KM, ty powiedz że np. taki RB ma 4,5 konia. A najlepiej byś ich przekonał do tego gdybyś się z kimś pościągał.

Większość i tak odstrasza cena modeli. Jednak wydatek ok.1300zł dla nie których to dużo.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:24 pm 

Wydrukuj kilka fotek z zawodów i będzie wszystko jasne, najlepiej z tymi hostessami z REDBULA :wink:

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:32 pm 

Podbajeruj troche że takie modele mogą osiągać ponad 100 km/h.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:41 pm 

Pokazywałem zdjęcia, mówiłem o parametrach, to mówili a kogo to obchodzi to i tak zabawka, o skokach to mówiłem o tym jak ten typ nad domem przeskoczył to powiedzieli że oni wezmą taki co nie jeździ i rzucą, i też przeleci, i zaraz że wszystko tak może latać. Jak pokazałem filmik z driftu mcd rally na informatyce to nic nie wzruszyło, jeszcze bardziej ich rozśmieszyło. Naprawdę nie mam już sił, a nie chcę skończyć jako błazen tym bardziej w nowej klasie, gdzie mam jeszcze 4 lata spędzić.

PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:43 pm 

DRIVER napisał(a):
A naprawdę nie mogę tak tego zostawić.

Dlaczego?

Mi osobiście wisi i powiewa czy to są zabawki czy nie, modelarstwo to hobby dzieki któremu milo spędzam czas.

Jammin X1 CRT

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:45 pm 

U mnie na osiedlu niektórzy mówią, żebym kupił sobie spalinowy, bo elektryczne to zabawki :lol:
No ale nie pokazywałem im jeszcze technologii brushless :twisted:
A w szkole jest inaczej.
Jak pokazałem w aparacie filmik z E-Firestormem i jego balonującymi oponami to nie mogli uwierzyć, że to elektryk i od razu się zainteresowali (większość interesuje się motoryzacją).
Jestem w klasie o profilu elektronicznym - sami faceci :lol:

DRIVER - nie chrzań się z gadaniem, tylko pokaż im jak to jeździ.

https://picasaweb.google.com/ZIP18PL/OF ... 1274863186

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 8:48 pm 

Weź kogoś kto ma skuter i.. musisz go pocisnąć swoim modelem ;D Wtedy poczują rispekt ;P

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:01 pm 

ZIP - tak samo jestem w profilu elektronicznym i też sami faceci (aż 31), ale mało kto się interesuję motoryzacją. Chciałem to zostawić ale jak mnie zaczęli prześladować z wycinkiem z encyklopedii gdzie było napisane że modelarstwo to forma zabawy to musiałem też na to odpowiedzieć i nie chcę aby to się zakończyło na tym że wszyscy wezmą mnie za błazna.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:08 pm 

No to kolego trzeba wziąść porządny model najlepiej buggy z jakimś porządnym silnikiem rb/os/jpx/grp itp ... wchodzisz na jakiś plac i pokazujesz jak to jeździ.

Jeśli ktoś ma skuter to śmignij się z nim na 100-200m na pewno wygrasz.

Możesz też wspomnieć o esporcie, przecież to tylko gierka/zabawa a ludzie na tym wygrywają dobre pieniądze(40 000$).

Musisz im to pokazać.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:12 pm 

No tu muszę się. zgodzić z Twoimi kolegami bo MODELARSTWO TO WŁAŚNIE JEST FORMA ZABAWY . Tylko kto powiedział, ze "dorośli" nie mogą się bawić, ja mam prawie trzydziechę i lubię się bawić :wink:

TRAXXAS REVO 3.3 #5308 [ 2008 EDITION ]

Spektrum DX 3.0

AUKCJE : http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1576079

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:14 pm 

Większość rzeczy rozrywkowych jest formą zabawy, no ale modele nie są zabawkami.

Tytuł:
PostNapisane: Cz paź 02, 2008 9:17 pm 

Właściwie to się zaczęło od tego jak powiedziałem jednemu maniakowi gier w mojej klasie zacytuję "dzieci będą sie podniecały" chodziło o jakąś grę nie dla nich, o bardzo dużej przemocy, ten się wściekł i powiedział że ja się bawię zabawkami. Ja też nie wytrzymałem i tak kilka osób w klasie usłyszało i się włączyli do tej kłótni. I tak trwa już to tydzień, a co do modelu Piotrku to już zamieniłem jakiś czas temu tego Carsona Attacka którego widziałeś w lublinie na Ofne LX One. Silnik to HPI nitro star .21bb, może rb to nie jest ale i tak myślę że potrafi pokazać "pazur".

Gieroll - że to forma zabawy to oczywiste jak wiele rzeczy na tym świecie, ale tu chodzi o to czy model to są zabawki.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona