Forum serwisu RC AUTO
  * RC AUTO    * e-mail do ADMINA    * FAQ    * Szukaj   * Użytkownicy
* Zaloguj   * Zarejestruj
Teraz jest Wt sie 18, 2026 12:35 am

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2004 9:21 pm 

promian a zlozyles svego savaga ?
odezwij sie do mnie nawet teraz - dzwonilem ale ...... ???
jutro bede w w-wie okolo 20,00 wiec moge wpasc ewentualnie .... a ile kosztuje ten tlumik super HTS i podajcie linka poogladam sesobie bo za ten swoj dalem 160zeta ( za duzo - za malo ? ) a serwo pewnie kosztuje z 250 zeta ...... jak sprzedam kolekcje ROCO kolejek to wtedy poszaleje a na razie i tak duzo w niego wpakowalem . a masz moze Promian do sprzedania sprzeglo ( to ktore pokazywales w toruniu ?) do savage ? mam na oku bude od TNX ale niewiem czy uda mi sie ja zlapac pozdro PS bede mial do sprzedania lozyska one away do silnikow savage i FOC ( jak zwykle niewiem czy dobrze napisalem ) do terra polecam sie - no i koniecznie ta oslona podwozia - musze ja zrobic bo zwnowu poleca lozyska

Zobacz profil Wyślij prywatną wiadomość  

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2004 10:15 pm 

Dzwonic to mogles faktycznie sporo... Zmienilem numer telefonu i marne szanse na kontakt. Jak sie spotkamy to Ci podam swoj nowy numer.
Jesli chodzi o link do tlumika THS to prosze oto on.

http://www2.towerhobbies.com/cgi-bin/wt ... XEAR7&P=ML

to jest ten co go kiedys u mnie widziales - pamietasz? byl taki porysowany juz troszke...

Jesli chodzi o sprzeglo to mam jeszcze na sprzedanie prawdziwe sprzeglo 3-klockowe wykonane z aluminium (10 razy mocniejsze niz teflonowe!!!).

p.s jaka masz bude na oku??? El Camino nie robisz?

Aha... Moj Savage jest juz prawie, prawie skonczony. Codziennie wieczorem (dzis rowniez) siedze i go reguluje i skrecam. Zostalo mi tylne i przednie zawieszenie oraz przykrecenie silnika.

Tak jak Ci wspominalem nie mam sprezynki bo razem z silnikiem Ci ja sprzedalem (ta co jest odpowiedzialna za cofanie do pierwotnej pozycji gaznika). Czym moge ja zastapic? Macie moze jakies pomysly?

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2004 10:26 pm 

widze ze nieczytamy moich postow pisalem Ci Promian co z ta sprezyna zrobic tak na szyko - a co do tlumika to na razie za duzo ( nadal ) ale spoko rozkrece sie i niedlugo bedzie prawdziwa krzyzowka terrasvage chyba zmieniles i maila bo tez nic moze cie UFO porwalo i tylko jestes na forum wirtualnie moj nr 602265092 wiec zadzwon jutro kolo 19 albo napisz czy przyjechac narka

Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 27, 2004 10:41 pm 

januszc napisał(a):
widze ze nieczytamy moich postow pisalem Ci Promian co z ta sprezyna zrobic tak na szyko - a co do tlumika to na razie za duzo ( nadal ) ale spoko rozkrece sie i niedlugo bedzie prawdziwa krzyzowka terrasvage chyba zmieniles i maila bo tez nic moze cie UFO porwalo i tylko jestes na forum wirtualnie moj nr 602265092 wiec zadzwon jutro kolo 19 albo napisz czy przyjechac narka

no jasne, ze czytalem Twojego maila (to nie byl post) ale teraz napisalem o tym raz jeszcze bo moze ktos z forum bedzie mial jeszcze jakis pomysl.
Maila zmienilem??? Caly czas mam dwa: promian@aster.pl lub promian@hot.pl Oba w pelni sprawne i kilkadziesiat razy dziennie sprawdzane :)

Tytuł:
PostNapisane: Śr lip 28, 2004 2:38 pm 
-=ADA$=-

a ile bys chcial za to sprzeglo ( tzn potrzebuje konkretnie klockow tylko)

Tytuł:
PostNapisane: Pn sie 02, 2004 10:12 pm 

witam - troche przerwy bylo - co do sprzegla zle sie wyrazilem - chodzilo mi o spraeglo kola zebatego odbierajacego - to o ktore sie pytalem w Toruniu - ale juz nieaktualne , zamowilem u ziggiego + zebatke atakujaca i odbierajaca kpl ( z ebay ) - odpalalem dziewiczego savage z rotostarterem , fajna sprawa wtykasz i sprawa zalatwiona , ale zaskoczylo mnie ze promien skretu byl duzy - moze dlatego ze nowiutki i jeszcze wszystko niedotarte ( drobna uwaga - nie moj savage ) al szczeze mowiac to troche sie pocieszylem bo wcale zle nie wyglada moj terrak 4.11 przy savage - jest wiekszy - rozstaw kol , dlugosc i karoserja jest potezniejsza jedyna wada jaka obserwoje to ciezar kol w terra - sprawia to klopot przy zatrzymaniu sie pod gorke w sypkim piachu 9 przekopuje wtedy bardzo i sie zapada - ale jak szybko to ok - jest to jednoczesnie chyba zaleta bo bardziej trzyma sie drogi ale to chyba bedzie nastepny zakup w przyszlosci - kola te najszersze - chyba ze najpierw wyprobowac - tylko od kogo - jestem ciekaw czy byloby duzo lepiej - JEDNAK NA SWIECACH OS LEPIEJ JEZDZI ZDECYDOWANIE - pozdrawiam ---- po przerobieniu (tlumik + kola zebate odezwe sie )

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 05, 2004 7:55 pm 

w takim razie zamiast tyle pisac to do mnie wpadnij aby pojezdzic... nie widzielismy sie juz od miesiaca kiedy to bylismy w Toruniu. Mam ochote na jakies ostre jezdzenia... Aha! Kupilem dzis... na Bitwy :))) glowke do gaznika a teraz potrzebuje tylko popychac. Dorobisz mi go?

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 10, 2004 6:12 pm 

witam po przerwie

- bylo supper az przestalo - walnal korbowod w silniku i pekl tlok ( mocowanie swoznia od spodu ) denat jednym slowem - kupilem iczekam na silnik identiko tylko ze nowka

- a przyszly wlasnie czesci ktore zamowilem wczesniej ( tlumik od SS + zebatki metal atakujaca:odbierajaca + sprzeglo zebatki odbierajacej od savage ) i dodatkowo zamowilem sprezyny komlecik z roznymi twardosciami oraz szeciokaty aluminiowe do mocowania felg ( ponad plan - apetyt ROSNIE w miare jedzenia ) - no i musze dorobic walek zeby skrzynie od terra dopasowac na sprzeglo kola odbierajacego savage

. Wydaje mi sie ze problem palenia swiec byl chyba zwiazany wlasnie ( moze ) z pekajacym korbowodem - drobinki byly zapewne wbijane w spirale swiecy i sie palila - bo nawet zmniejszylem sprezanie w silniku i przed samym trzasnieciem spalil swiece - wymienilem i przejechal z dziesiec metrow i strzelil korbowod ( swieca tez spalona nowa ) nie widze innej mozliwosci ???? !!!

no ale to caly urok - czlowiek by sie zanudzil od ciaglej bezawaryjnej jazdy nieeee ?! pozdro jak go juz zloze to wysle fotki i jakis film - mam nadzieje ze juz teraz bez problemow

Tytuł:
PostNapisane: Wt sie 10, 2004 6:14 pm 

maly ps daje jeszcze tu nowego linka ( stara jazda filmowana przez 11 latka - ja jezdzilem )

Tytuł:
PostNapisane: Śr sie 11, 2004 10:46 pm 

januszc napisał(a):
maly ps daje jeszcze tu nowego linka ( stara jazda filmowana przez 11 latka - ja jezdzilem )

gdzie ten link?

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 19, 2004 1:20 am 

witam - czas odswiezyc temat
dzis dotarl silnik - noweczka
odpalilem go bez problema - na chwile jutro go podocieram
czekam na konwersje do skrzyni biegow terra zeby pasowalo sprzegielko z kolem zebatym ( metal ) od savage - beda fotki , ale za chwile -
jutro - pojutrze ( niestety dopiero ) powinno byc
jak dostane montuje wszystko i w droge !!!!!!!!
( po dotarciu oczywiscie )
no i autko syna podobnie - silnik zreanimowany - czekam na nowe zebatki
zdecyduje sie chyba na rotostarter - ( bedzie z drugim silnikiem w przyszlym tygodniu )
mysle o zreanimowaniu drugiego terraka na 4,1 ktory byl na czesci ale zobacze jeszcze - moze ktos bedzie chcial kupic ?!
juz mysle o wpasowaniu skrzynki od savage i zalozeniu wstecznego ale jeszcze niewiem - musze sie WYJEZDZIC po tak dlugiej niejezdzie !!!!!!

naraze sie pewnie savagowcom ale docieram koledze wlasnie savage i szczerze mowiac wole mojego terra ( pozatym ze moj ! ) - mam duzo mocniejsze serwo - nieskacze jak pilka - i kola mu sie nietelepia tak jak seryjnemu savage !!!!!! pozatym jest wiekszy

dopuki niepojezdzilem savage mialem watpliwosci - teraz juz ich niemam !!!!!! wole terraka zdecydowanie !

pozdrawiam !

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 19, 2004 8:47 am 
-=ADA$=-

niezle, a silnik znow z savage??

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 19, 2004 4:33 pm 

dokladnie ZNOWU od savage tylko ze teraz nowka wiec mam gwarancje ze jak cos nie tak to moja wina

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 19, 2004 6:30 pm 

Coz... Kazdy ma prawo wyboru tak wiec jeden moze jezdzic Savagem a innym Savagem po tuningu :) hehe. A tak na powaznie to normalne jest, ze kazdemu podoba sie cos innego. Seryjnemu Savagowi wiele brakuje do idealu (serwa sa tragiczne) ale nie mow, ze Terrak jest lepszy... Zgodzilbym sie z Toba gdyby wkladali do niego wiekszy silnik bo ten standardowy to zdecydowanie za maly jest...

Tytuł:
PostNapisane: Cz sie 19, 2004 6:53 pm 

zgadzam sie - ktos kto KOCHA savage niepozwoli sobie w kasze dmuchac

w zadnym wypadku nie chodzi mi o silnik - bezsprzecznie jest lepszy ( tez zle slowo - niema porownania ) przeciez sam wmontowalem go do terra - dopiero wtedy widac ze zawieszenie terra ma lepsze cechy jezdne - nie mowie ze w "wypasionym" savage jest tak samo - moze lepiej niz w seryjnym ale chodzi o seryjne PODWOZIE nie silnik - moze w TNX jest to poprawione ( silnik) ale chodzi mi o teren np . amorki ze sa dlugie w savage nie znaczy ze ma wiekszy skok niz w terra poprostu sa w innym miejscu zamontowane i MUSZA byc dluzsze ale przez to podwozie ma inna charakterystyke - rozpisalem sie koncze ide docierac silnik to wazniejsze ( po prostu przestalem zalowac zakupu terra - po jezdzie savage i to wszystko -------

teraz kupilbym na pewno TNX i wmontowal wiekszy silnik a nie kupilbym savage

zaleta savage jest oczywiscie wieksza latwosc modyfikacji
( jak sie ma kase )

narka

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 120 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona